Byggtorget logoByggtorget logo
proffkunde nyheterproffkunde nyheter

Proff

Hold deg oppdatert med produktnyheter og bransjeaktuelt stoff for deg som proffkunde!

Proff utstyrsavtalerProff utstyrsavtaler

Proff: Våre utstyrsavtaler

Som proffkunde hos Byggtorget er du en viktig kunde. Vi gjør arbeidsdagen enklere med utleie av proffprodukter, verktøyavtale og bistand til avfallshåndtering.

proffnettproffnett

Proffnett: Det mest brukervennlige systemet for proffkunder?

For kundene i Proffnett er varehuset åpent 24/7. Det gir både store entreprenører og lokale byggefirmaer mulighet til bedre fortjeneste og mer effektive arbeidsdager.

kvinnelig og mannlig håndverker i t-skjorte og shorts på byggeplasskvinnelig og mannlig håndverker i t-skjorte og shorts på byggeplass

Shorts eller arbeidsbukse om sommeren?

Mens noen håndverkere gjerne bruker arbeidsshorts, trives andre best i arbeidsbukse om sommeren. Se våre tips til behagelige arbeidsklær fra Blåkläder og Snickers Workwear som kan brukes i sommervarmen.

Legg tak som takler et mer krevende klima

Både nye bygninger og gamle tak er nødt til å tilpasses et mer krevende klima med mye regn og vind. Disse tipsene bør du som proff håndverker kjenne til for å unngå unødvendige reklamasjoner.

Kan det blir for kaldt å jobbe ute?

Når kvikksølvet kryper ubehagelig langt under null og vinden tar godt tak i deg, kan det være litt vanskelig å motivere seg for en ny dag med utendørsarbeid.

Velg gode vinterhanskerVelg gode vinterhansker

Varme og følsomme fingre med hanskene på

Vinterstid vil du gjerne holde hendene varme, men ikke være avhengig av å ta av deg hanskene hver gang du skal ha tak i noen skruer eller andre småting. Så finnes det egentlig hansker som både holder deg varm og gir deg god fingerfølsomhet?

moderne hus med gulv til tak-vinduer. Snølandskap utenformoderne hus med gulv til tak-vinduer. Snølandskap utenfor

Slik får du kunden til å velge riktig vindustype

Aldri har det vært mer aktuelt og lønnsomt å bytte vinduer på boligen. Slik gir du de beste rådene for økt komfort og lavere strømutgifter.

bolighus med Ædel kledning fra Bergene Holmbolighus med Ædel kledning fra Bergene Holm

Stor interesse rundt ny kledning på markedet

MøreRoyal kledning 2.0, Værbitt fra Moelven og ULTIMALT Proff 10 fra G3 Gausdal Treindustrier er spennende nyheter du bør kjenne til denne sesongen.

Håndverker bærer en rull med Glava isolasjon inne i et hus.Håndverker bærer en rull med Glava isolasjon inne i et hus.

Proff: Etterisolering som gir mest verdi

En god håndverker bør også være en god rådgiver. Interessen rundt etterisolering har aldri vært større, og mange boligeiere lurer på hva de kan spare på de ulike tiltakene.

Isolering av kaldt loftIsolering av kaldt loft

Fra etterisolering til større renovering

Etterisolering av loftet er ikke bare et lønnsomt grep i en tid med høye strømkostnader. Med gode råd og hjelp fra deg som håndverker kan det også gi et rimelig tilleggsareal i boligen.

Trestubbe i skogen med synlige årringerTrestubbe i skogen med synlige årringer

Hunton Vindtett Plus™ gir bedre U-verdi i veggen

Med tykkere vindtettplater og den nye muligheten for fals får du en produktserie som er perfekt for det norske klimaet.

Enklere å montere vindsperren riktig

Med nye utgaver av de klassiske asfaltplatene blir det enda enklere å montere vindsperre på riktig måte. Det gir en mer effektiv arbeidsdag.

en mann ser på byggetegninger som ligger på et borden mann ser på byggetegninger som ligger på et bord

Krav til brannprosjektering? Slik kan vi hjelpe deg

Formålet med brannprosjektering og brannsikring er å redusere risikoen for tap av liv og eiendom i tilfelle brann. Vi kan gi deg som håndverker god veiledning gjennom denne prosessen.

Fiberon Symmetry kompositt terrasse med sittegruppe og hvitt rekkverk med sorte spilerFiberon Symmetry kompositt terrasse med sittegruppe og hvitt rekkverk med sorte spiler

Stadig flere velger bort de billigste terrassebordene

Nå vil kundene ha så vedlikeholdsfrie terrassebord som mulig. Dette er terrassebordene du bør anbefale kundene dine i 2024.

Mann i gul jakke (utviklingssjef Eivind Olsen i Bewi) viser frem Jackon Ringmur RAMann i gul jakke (utviklingssjef Eivind Olsen i Bewi) viser frem Jackon Ringmur RA

Nyhet: Ny ringmur forenkler radonsikringen

Ringmurselementer er en tidsbesparende løsning til byggeprosjektet. Nå kan du også løse montering av radonsperre enklere og raskere enn før.

Stillas utenfor hus som du må ha stillaskurs for å sette opp.Stillas utenfor hus som du må ha stillaskurs for å sette opp.

Unngå fallulykker med god HMS

Minimer risikoen for arbeidsskadedødsfall og fall med god kunnskap. Byggtorget tilbyr kursing for å forebygge ulykker på byggeplassen og har et bredt utvalg av verneutstyr.

God logistikk gir god arbeidsflyt – og en sikrere hverdag

Å legge et nytt tak involverer nødvendigvis mye arbeid i høyden. Da er det viktig å tenke sikkerhet og å ta de nødvendige forholdsreglene.

sykehuskorridor med blå dørersykehuskorridor med blå dører

Gjør du denne monteringsfeilen kan det være potensielt livsfarlig

Det skjer ofte at en ytterdør monteres feil, men gjør man det med en branndør kan det i verste fall få katastrofale konsekvenser.

Mann med gule hørselvern og vernebrillerMann med gule hørselvern og vernebriller

Vil du høre lyden fra radioen? Bruk hørselvern

Som håndverker utsettes du for mye støy, og en del av den er direkte skadelig for ørene dine. Vil du beholde den gode hørselen bør du ha riktig hørselvern og bruke det på riktig måte.

Derfor er god belysning på byggeplassen viktig

Mange håndverkere som jobber på byggeplasser landet rundt lider under svak eller manglende arbeidsbelysning, men det blir nok sjelden gjort noe med det. Ifølge Espen Hanæs, som er ekspert på arbeidsbelysning i Luna Group, skyldes det blant annet at det ikke finnes krav eller retningslinjer til belysning på byggeplasser, samt at bevisstheten rundt god belysning ikke er så stor i byggebransjen.

inngangsparti på moderne funkishus med knalloransje ytterdør og sidespeil inngangsparti på moderne funkishus med knalloransje ytterdør og sidespeil

Tre tips du bør gi kunder som skal ha ny ytterdør

Det kan være vanskelig å orientere seg i alle valgene som er mulige å ta med en ny ytterdør. Her kan du som fagperson bidra med viktig innsikt og kompetanse.

moderne hus med spilekledning og knalloransje ytterdør fra Swedoormoderne hus med spilekledning og knalloransje ytterdør fra Swedoor

Nytt klimavennlig konsept for ytterdører

Dørprodusenten Swedoor lanserer ECO – et nytt klimavennlig konsept for ytterdører som imøtekommer de økende kravene til bærekraftige byggematerialer.

en snekker sitter på knærne på en terrasse som er under oppføring. Bruker en spikerpistol fra Essveen snekker sitter på knærne på en terrasse som er under oppføring. Bruker en spikerpistol fra Essve

Bygg effektivt med riktig verktøy og festemidler

Per Ovar Uggen og de andre proffselgerne hos Byggtorget Toten deler her sine beste tips til verktøy som kan gjøre din proff-hverdag mer effektiv.

moderne rom med finerplater på veggenemoderne rom med finerplater på veggene

Er glatte lister en ny trend?

For listverk har det de siste sesongene vært «alt eller ingenting» når det skal pusses opp eller bygges nytt. Nå ser vi imidlertid at glatte lister øker i popularitet.

Syrefaste fasadeskruer uten blinkende finish

For å spare tid velger stadig flere vedlikeholdsvennlig kledning når de skal bygge eller rehabilitere. Dessverre benyttes det ofte feil festemidler i arbeidet, og fasaden blir merket med rennemerker fra skruene.

Arbeidslys - 3 favoritter

God belysning er god sikkerhet.

Mørkt baderom med to lyse servantskap og sorte detaljer.Mørkt baderom med to lyse servantskap og sorte detaljer.

De største baderomstrendene som gjelder nå

Med kjennskap til aktuelle trender kan du veilede sluttkunden til et komplett baderom – fra tekniske løsninger til design og fargevalg.

mann som isolerer vegg i husmann som isolerer vegg i hus

Tenk på dette når du hjelper kunden med lydisolering

I mange boliger er utfordringer knyttet til lyd et problem, enten det dreier seg om luftlyd mellom etasjene eller fra tilstøtende leilighet(er), trinnlyd fra overetasjen eller lyd mellom ulike rom i huset eller samme boenhet.

1-stavparkett i eik i stue med fargerike møbler.1-stavparkett i eik i stue med fargerike møbler.

Spar tid når du legger parkett eller laminatgulv

Gode forberedelser og riktig verktøy er blant rådene for et vellykket resultat for håndverkeren når det skal legges et perfekt gulv.

snekker på byggeplass som jobber med dykkertpistol fra Paslodesnekker på byggeplass som jobber med dykkertpistol fra Paslode

Alltid stort utvalg i luft-, gass- og el-verktøy av god kvalitet

Håvard Aune hos Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri vet godt hvor viktig det er for deg som proffkunde med verktøy av god kvalitet og kort reklamasjonstid dersom uhell skulle skje.

Effektiv bygging med Masonite I-bjelker

Masonite I-bjelker kan oppgradere byggkvaliteten samtidig som kostnader og produksjonstid kuttes.

Illustrasjon Din dørmann - en tjeneste fra SwedoorIllustrasjon Din dørmann - en tjeneste fra Swedoor

Swedoor lanserer «Din Dørmann» i Norge

I oktober ble Swedoor-sertifiseringen «Din Dørmann» lansert i Norge. Målet med sertifiseringen er å gjøre håndverkere med tittelen «Din Dørmann» til det foretrukne valget for montering av Swedoor-produkter i sitt lokalmiljø.

Dør- og vindusmontering uten kiler

Skrur du tiden noen tiår tilbake, var det helt standard å montere både vinduer og dører med spiker og kiler. I dag har skruene selvsagt overtatt spikerens jobb, men det er fremdeles veldig mange som bruker kiler.

sterke veggplater til feks oppheng i  garasjesterke veggplater til feks oppheng i  garasje

Forestia eliteX - Robuste, skrufaste veggplater

For å skape et ryddig oppbevaringsrom, enten det er en garasje eller en bod, kommer du langt med en robust vegg. Slike rom har ofte åpent reisverk uten plater på veggene, og da blir det straks litt tilfeldig hvordan man henger opp ting. Kler du eliteX plater på reisverket har du straks en solid base for å henge opp alt fra sykler til ski.

BMC: Skrufast innvendig gipsplate LaDura PremiumBMC: Skrufast innvendig gipsplate LaDura Premium

Oppheng i gipsplater?

LaDura Premium løser problemet!

Lavtbyggende gulvvarme – Hvilke produkter finnes?

Gulvvarme er både en behagelig og energiøkonomisk måte å varme opp boligen på.

smilende mann med langt hår står med hendene på hodet mens det blåser og regner rundt hamsmilende mann med langt hår står med hendene på hodet mens det blåser og regner rundt ham

Er du kledd for en våt høst og vinter?

Som håndverker merker du godt at både høsten og vinteren blir stadig våtere i store deler av landet. Da er det viktig å være riktig kledd.

Ildsted eller skorstein – Hva er kravene til montering?

Selv om vi bor i et land der både smått og stort er regulert i en eller annen type lov eller forskrift, finnes det faktisk ingen formelle krav til den som skal montere et ildsted. I prinsippet kan altså hvem som helst montere en peis eller ovn som skal brukes til å brenne vaskeekte bål midt i stua.

Trenger du egentlig tommestokken lenger?

Selv om laserverktøy har tatt over veldig mange av oppgavene du ellers ville brukt en tommestokk til, betyr ikke det at tommestokken bør pensjoneres.

Syrefast A4 – kongen av utendørsskruer

Som snekker bruker du garantert bøttevis av skruer hvert eneste år, og du vet godt at det finnes forskjellige skruer for innen- og utendørs bruk.

Terrasse uten synlige skruehoder, fliser eller sprekker

En fin terrasse løfter huset vesentlig. Her kommer noen gode tips til deg som skal bygge ny terrassse!

Tre hyppige jobbulykker og skader du enkelt kan unngå

Er du en ung, mannlig håndverker bør du definitivt lese videre, men her er det nyttig lærdom for alle som jobber innenfor bygg- og anleggsbransjen.

Med verktøysikring blir det enda tryggere å jobbe i høyden

Har du noen gang tenkt på hvor mange ganger du mister ting i bakken? Det skjer oss alle, og i de fleste tilfeller har det ikke spesielt store konsekvenser. Kanskje du knuser et glass i ny og ne eller du får en sprekk i skjermen på telefonen.

Ta vare på knærne dine

Når du jobber som snekker, er det ikke fritt for at mange deler av kroppen kjørt seg i løpet av en arbeidsdag. Et eksempel på kroppsdeler som utsettes for store belastninger, er knærne dine.

Jobb ledningsfritt med Bluetooth

Makita har alltid ligget i front av utviklingen og nå gjør de det igjen. Makita lanserer nå bransjens første AWS (Auto-start Wireless System) som kobler sammen verktøy og støvsuger via Bluetooth.

Belysning og verktøysikring gir tryggere arbeidsdager på vinterstid

Det er ikke bare riktig bekledning som gjør en forskjell når vinteren setter inn for fullt.

proffselger fra Byggtorget står med ryggen til og snakker til en håndverkerproffselger fra Byggtorget står med ryggen til og snakker til en håndverker

Proffe tips og råd til proffen

Her finner dere filmer med gode tips og råd til deg som proff. Faglig påfyll, produktnyheter og nyttig inspirasjon fra våre leverandører og samarbeidspartnere.

To mannlige håndverkere snakker sammen på en byggeplassTo mannlige håndverkere snakker sammen på en byggeplass

Hold varmen på byggeplassen

Noen årstider er tøffere for deg som håndverker enn andre. Heldigvis kan profftjenestene til Byggtorget løse mange utfordringer knyttet til temperatur, vær og vind.

byleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulvbyleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulv

Gulv: Nyheter og ny teknologi du som håndverker bør kjenne til

Som proffkunde hos Byggtorget, vil du alltid være oppdatert på nyeste trender og produkter. Når det kommer til gulv, ligger bærekraft i førersetet for alle av årets innovasjoner.

Energisparende tiltak

De ulike leverandørene presenterer her gode råd og tips for hva som kan gjøres for å isolere og holde varmen inne for å spare strøm.

Dør og vindu

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Dører og vinduer er en stor kategori. Her finner du videoer som omfatter alt fra nyheter, montering og tilbehør.

Tak

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her finner du videoer som tar for seg ulike takløsninger. Alt fra ulike type toppdekke og tilbehør, samt hva som er riktig valg av produkter til undertak.

Vegg

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her finner du videoer av plateprodukter, festemidler og diverse tilbehør til ulike veggplater.

Isolering og lyd

De ulike leverandørene presenterer her gode råd og tips for hva som kan gjøres for å lydisolere bedre.

Gulv

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her finner du videoer om ulike gulvløsninger, samt underlag og legging av de forskjellige typene vi har av gulv.

Mur og grunn

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her er innholdet rettet mot ulike byggesystemer, elementer i tre, grunnmur, betong og konstruksjoner i metall.

Nærbilde av ny fiskebensparkett etter vannskade gulv.Nærbilde av ny fiskebensparkett etter vannskade gulv.

Dekker forsikring vannskader på gulv?

Faren for vannskade på gulv øker med mer ekstremvær. Les mer om reparasjon etter vannskade og hvilke råd som bør gis til rammede hytte- og boligeiere.

Miljø og bærekraft

Våre leverandører presenterer sine bærekraftige produkter og løsninger.

Mann som fester Bostik PRO vanntettingssystem.Mann som fester Bostik PRO vanntettingssystem.

Bærekraftig bygging av bad med smartere prosjektering

Både råvarer, produksjonsmetode og forventet levetid på materialene er med på å påvirke det totale miljøavtrykket i et byggeprosjekt. Her er tips til miljøvennlige hensyn man kan ta i byggingen av baderommet.

Snekker som bygger platting med verktøy fra ESSVE.Snekker som bygger platting med verktøy fra ESSVE.

Bygge terrasse? Dette er de nye byggereglene som gjelder nå

Er du tømrer og har en kunde som lurer på hvor nærme naboen man kan bygge platting? Her får du de gjeldende byggereglene for terrasse og platting.

Kvinne som laster sponplater inn i en bil.Kvinne som laster sponplater inn i en bil.

Proff-tipset: Limer du sponplater på riktig måte?

Sponplater er et rimelig og godt brukt alternativ i byggeprosjekter, med det er viktig å bruke nok lim og riktig lim til monteringen.

Person som ser på plantegning etter det nye bygningsenergidirektivet.Person som ser på plantegning etter det nye bygningsenergidirektivet.

Dette er det nye bygningsenergidirektivet fra EU

Det nye EU-direktivet vil gjøre at norske husstander må oppgraderes innen 2030. Her er det du må vite om det nye bygningsenergidirektivet.

Stue med rosa sittemøbler og Parkett Saga Natural fra Farveringen.Stue med rosa sittemøbler og Parkett Saga Natural fra Farveringen.

Valgene som forlenger gulvets levetid

Selv i en tid med økte priser, ønsker kundene fine gulv. Med disse tipsene kan du hjelpe dem til å ta prisbevisste og miljøvennlige valg med god kvalitet.

Lyssterk arbeidslampe som henger i stillas på byggeplass.Lyssterk arbeidslampe som henger i stillas på byggeplass.

Fem lyssterke arbeidslamper til byggeplassen

Om du jobber ute på en byggeplass eller inne i små rom trenger du godt arbeidslys for en trygg og effektiv arbeidsdag.

Håndverker som rehabiliterer tak.Håndverker som rehabiliterer tak.

Proff: Velg riktig løsning til taket

Uavhengig av om byggeprosjektet krever rehabilitering av gammelt tak eller bygging av nytt, er løsningene du velger viktig. Hos Byggtorget får du alltid tips og råd fra fagfolk med kjennskap til lokale værforhold.

Grunnmur med isolasjon og drensplate.Grunnmur med isolasjon og drensplate.

Utvendig isolasjon av grunnmur

For å unngå mugg og råteskader er det viktig å isolere grunnmuren utvendig. Med disse produktene er du sikker på god beskyttelse.

Mann som bygger mur med ringmur og såleblokk.Mann som bygger mur med ringmur og såleblokk.

Profftips: Slik støper du såle og ringmur selv

Med ringmursystemer fra våre leverandører kan du gjøre hele jobben selv.

Mann som bygger terrasse med drill og skjult innfesting.Mann som bygger terrasse med drill og skjult innfesting.

Har du valgt riktige skruer til terrassebyggingen?

For å være sikker på at du bygger en terrasse av god kvalitet som holder seg fin i mange år fremover, er det viktig å velge riktige skruer.

Ventex Vindsperre under kledning på hus som bygges.Ventex Vindsperre under kledning på hus som bygges.

Profftips: Slik får du det tett under kledningen

Med riktig valg av vindsperre og effektive tetteprodukter under kledningen kan du sikre rask fremdrift på byggeplassen og en varig tett og energieffektiv bolig for kundene dine.

Funkishus med Concise Collection kledning i setersvart.Funkishus med Concise Collection kledning i setersvart.

Fem tips til ny kledning på gammelt hus

Mange huseiere velger i disse tider å rehabilitere boligen i stedet for å kjøpe ny. En del må også etterisolere i henhold til nye energikrav som kommer, og bytter ofte kledning samtidig. Her er 5 tips til vedlikeholdsvennlige kledninger du bør anbefale i den anledning.