Byggtorget logoByggtorget logo
byleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulvbyleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulv
byleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulvbyleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulv

Gulv: Nyheter og ny teknologi du som håndverker bør kjenne til

Som proffkunde hos Byggtorget, vil du alltid være oppdatert på nyeste trender og produkter. Når det kommer til gulv, ligger bærekraft i førersetet for alle av årets innovasjoner.

I takt med et økt globalt fokus på miljøvern, ser vi en tydelig trend innen byggebransjen hvor miljøbevisste valg er blitt en prioritet.

Med byggebransjen stående for en betydelig del av klimagassutslippene her i Norge, har vi sammen satt oss mål om å ta grønne skritt fremover. Det betyr at valg av byggematerialer og byggemetoder nå også vurderes fra et miljøperspektiv.

Langvarige gulvløsninger

Varighet er nøkkelen til en mer bærekraftig bransje. For deg som profesjonell håndverker betyr dette blant annet å anbefale gulv som ikke bare ser bra ut, men som også har lang levetid.

Et tregulv kan renoveres, repareres og redesignes, noe som gir det et fortrinn i et bærekraftsperspektiv. Nye, innovative overflater bidrar også til at ekte tregulv i større grad kan benyttes i næringseiendommer med mye gangtrafikk, eller i rom der det ofte har blitt brukt andre typer gulvbelegg.

Den teknologiske utviklingen innen laminatgulv har også gjort at mange av disse nå tilbyr samme følelse og utseende som et tregulv, samtidig som kunden får et gulv med svært god slitestyrke og vanntetthet.

Flere spennende gulvnyheter

Gulv fra Berry Alloc med AluLoc Prime-låsesystem Gulv fra Berry Alloc med AluLoc Prime-låsesystem
Walk in-garderobe med Berry Alloc Grand Avenue Postdamer gulvWalk in-garderobe med Berry Alloc Grand Avenue Postdamer gulv

AluLoc Prime er designet og utviklet på fabrikken til Berry Alloc i Lyngdal, som en del av deres kontinuerlige produktutvikling. Grand Avenue er foreløpig den første kolleksjonen med den nye låsen. Foto: Berry Alloc

Mer miljøvennlig låsesystem

AluLoc Prime fra Berry Alloc er et resultat av langvarig forskning for å utvikle bærekraftige løsninger. Denne nye låseteknologien er laget av 100% resirkulert polymer. Det gir ikke bare en mer miljøvennlig produksjon, men også flere fordeler under montering:

  • Du trenger ikke bruke tappeblokk eller hammer på kortsidene
  • Utvidet fjær gir en tettere passform i sporet, og en forlenget låsepinne øker støtten på den horisontale låsen
  • Samme installasjonsmetode på langsidene, som betyr at du kan fortsette et eksisterende gulv med en ny rad planker med ny kortsidelås

Berry Alloc har et mål om å levere nullutslippsprodukter innen 2030.

Ekstra stort fiskebeinsmønster

Stue med parkettgulv i hvalbeinsmønster fra Boen: Click Castle eik adagioStue med parkettgulv i hvalbeinsmønster fra Boen: Click Castle eik adagio

BOEN Fiskeben Click og Fiskeben Click Castle er eikegulv med 5G Click-låseteknologi, som gjør gulvet spesielt raskt å legge. Gulvet kan både legges flytende og limes fast til underlaget. Foto: BOEN

Fra BOEN får vi en moderne vri på det klassiske fiskebeinsmønsteret: Hvalbeinsmønster.

Nyheten BOEN Fiskebein Click Castle har en imponerende dimensjon som gir rom for nye kreative uttrykk, med 209 mm bredde og 1045 mm lengde på hver stav.

Fiskebeinsmønstret gulv er en klassiker som har holdt seg populær over flere generasjoner, og det er ingen grunn til å tro at ikke hvalbeinsmønsteret også vil gjøre det samme.

Skitne støvler står på Trondheim laminatgulv i varianten Fresh Nordic OakSkitne støvler står på Trondheim laminatgulv i varianten Fresh Nordic Oak

Alle planker fra Pergo er dekket med deres TitanX™-teknologi, som beskytter gulvet mot riper og slitasje. Her ser vi nyheten Trondheim i varianten Fresh Nordic Oak. Foto: Pergo

Skandinavisk eleganse

Fra Pergo har vi fått nyheten Trondheim. Dette er et laminatgulv med lange, elegante planker som virkelig gir rommet en skandinavisk følelse.

Med avanserte teknologier som TitanX™ og AquaSafe, tilbyr Pergo en kombinasjon av estetikk og funksjonalitet i sine laminatgulv – også til kommersielle byggeprosjekter.

Nyheten Trondheim kommer også med gulvlister og profiler i samme farge. Gulvet har totalt 14 ulike dekorer.

byleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulvbyleilighet med Kährs Aware bio-baserte parkettgulv
Vedlikeholdsprodukter fra KährsVedlikeholdsprodukter fra Kährs

Bilder over: Nyheten Kährs Aware. Glem heller ikke å anbefale sluttbrukeren riktige vedlikeholdsprodukter for å opprettholde gulvets utseende lenge. Foto: Kährs

Førsteklasses gulv med miljøprofil

Kährs Aware er et nytt type bio-basert gulv som er både slitesterkt og miljøvennlig. Dette gulvet er designet for å tåle både den daglige slitasjen fra familielivet og kommersiell bruk, samtidig som det har utseendet og følelsen av ekte tre.

Aware er laget av naturlige og resirkulerte materialer, og har en holdbarhet som kan sammenlignes med dagens tradisjonelle vinylgulv. Gulvet har en unik konstruksjon som oppfyller de høye kravene som moderne forbrukere har til premiumgulv. En stor fordel for håndverkere er at det er enkelt å installere, takket være klikksystemet som eliminerer behovet for lim.

I tillegg er dette gulvet sertifisert med svanemerket, noe som betyr at det oppfyller strenge miljøstandarder. Som håndverker kan du trygt anbefale Kährs Aware til kunder som ønsker både holdbarhet og miljøvennlighet uten å gå på kompromiss med estetikk.

Nærbilde av eik rund vanilla fotlist fra Combiwood BarkevikNærbilde av eik rund vanilla fotlist fra Combiwood Barkevik

Nyheten Eik rund/skrå vanilla fotlist er matt hvittonet med vakkert spill og passer godt til moderne eikeparkett og laminat. Det naturlig harde treverket beskytter både list, hjørner og vegg mot hverdagslig bruk og slitasje, og gir et eksklusivt og helhetlig preg. Foto: Foto: Combiwood Barkevik

Populære gulvlister

Combiwood Barkevik selger aller mest gulvlister i glatt utforming. Klassikeren «gulv rund» kommer i fargene bomull, klassisk hvit, og dempet sort.

Det er spesielt listverk i dempet sort som trender nå for tiden. Mange bestiller også listverk i spesialfarger, slik at det matcher vegg eller annet interiør.

I hus med moderne stil, velges ofte glattkant som gulv og karmlist. Glattkanter har relativt skarpe hjørner, og gir stramme og tydelige linjer i interiøret.

Spesielt i hyttemarkedet er beiset listverk av furu veldig populært. Combiwood Barkevik leverer ferdigbeiset listverk i saltgrå og hvitlasert. Her ser du også en variant med eik glattkant kombinert med sort listverk. Foto: Combiwood Barkevik

glattkant i beiset furu brukt som fotlist og kantlist på hytteglattkant i beiset furu brukt som fotlist og kantlist på hytte
Eik glattkant fotlist kombinert med sort listverkEik glattkant fotlist kombinert med sort listverk

Nyheter innen klikkvinyl

Aspecta klikkvinyl kan monteres flytende i store flater, uten bruk av lim, over hele 1000 kvadratmeter.

I bolig kan gulvet legges sammenhengende gjennom dører i ubegrenset antall rom uten å deles inn, så lenge man holder seg innenfor et totalareal på maks 125 m2.

butikklokale med Aspecta Isocore Excellence klikkvinylbutikklokale med Aspecta Isocore Excellence klikkvinyl
kontorlokale med Aspecta Isocore Promo klikkvinylkontorlokale med Aspecta Isocore Promo klikkvinyl

Over ser du klikkvinylen Aspecta Isocore Promo og Aspecta Excellence. Foto: Farveringen

I år er det lansert to nye serier fra Aspecta: Isocore Promo og Excellence, begge med isocore-kjerne.

Denne kjernen gjør at gulvet varmeisolerer bedre, og har bedre lyddemping. Med et ekstra lag PVC oppå oppleves gulvet som mer behagelig å gå på enn klikkvinyl med en rigid kjerne.

Overflaten på Isocore-produkter er også naturlig preget og er mattere enn andre klikkvinyl-produkter. Dette gjør at gulvet ser helt naturlig ut.

Velg miljøtilpasset fugemasse

Bostik H760 Seal’N’Flex Pro Seal finnes i mange farger og er det mest fleksible produktet mellom bevegelige underlag. Her får du en tetningsmasse uten isocyanat, ftalater, silikon og løsemidler, som oppfyller høye krav til innemiljø og effektiv fugebearbeiding.

Få gratis eksperthjelp hos Byggtorget

For oss i Byggtorget er det klart at vi har et ansvar for å ta mer bærekraftige valg, både som bransje, håndverker og på sluttkundens vegne.

Selv om design og funksjonalitet fortsatt har størst betydning, er det like viktig å vurdere produktets miljøfotavtrykk og levetid. Med disse nye innovasjonene som viser vei, er vi trygge på at bransjen beveger seg i riktig retning.

Ikke nøl med å ta kontakt med en av våre proffselgere dersom du ønsker mer informasjon eller veiledning rundt hvilke alternativer du som proffkunde har når du handler hos Byggtorget.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!