Byggtorget logoByggtorget logo
Velg gode vinterhanskerVelg gode vinterhansker
Velg gode vinterhanskerVelg gode vinterhansker

Varme og følsomme fingre med hanskene på

Vinterstid vil du gjerne holde hendene varme, men ikke være avhengig av å ta av deg hanskene hver gang du skal ha tak i noen skruer eller andre småting. Så finnes det egentlig hansker som både holder deg varm og gir deg god fingerfølsomhet?

Et godt valg for å beholde mest mulig fingerfølsomhet, er å gå for vinterforede monteringshansker. De har som regel ikke sømmer på fingertuppene, og er derfor ikke så klumpete som hansker med sømmer kan være. Da de er myke og tettsittende, tilpasser de seg også hendenes form på en god måte og blir ikke så klumpete når du knyter nevene for å gripe etter ting. Det er en fordel når du skal ha tak i noe i lommene på jakka eller i snekkerbuksa.

Monteringshansker er imidlertid ofte beregnet på lettere oppgaver. Vil du ha litt mer hardføre hansker, bør du heller gå for en type allround-hanske. De tåler litt mer og er derfor egnet til flere typer oppgaver enn monteringshanskene, men du får gjerne litt dårligere fingerfølelse med dem.

Det finnes forresten også hansker som ikke kalles for monteringshansker, men som likner veldig i utforming. Noen av dem har varme innerhansker, andre er strikkede, noen er skjærebestandige, mens atter andre har signalfarger for god synlighet. Ofte kalles de bare for vinterhansker.

Beste arbeidshansker vinter

Vil du sjekke om et par hansker egner seg til vinterbruk, bør du setter etter et ikon utformet som et skjold med en iskrystall inni. Det betyr nemlig at det er snakk om en vinterhanske. Under skjoldet finner du tre tall med en helt bestemt betydning:

- Tallet til venstre handler om motstand mot overføringskulde – egentlig hvor godt varmeisolert hanskene er.

- Tallet i midten sier noe om motstand mot kontaktkulde – hvor god den er i å hindre at kulde fra gjenstander du holder i overføres via hanskene til hendene dine.

- Tall til høyre handler om motstandsdyktighet overfor vann og fukt.

De to første måles på en skala fra 0 – 4, der null er dårligst og 4 er best. Den siste deler kun inn i 1 og 0, der 1 betyr at hansken skal tåle vann i minst 30 minutter før du blir våt på hendene. Er den merket med 0, blir du trolig våt og kald før det har gått 30 minutter.

Noen ganger vil du også se en «X» der det skulle stått et tall. Det skyldes i så fall at det ikke har vært mulig å teste egenskapen på den bestemte hansken. I tillegg til å sjekke tallene bør du lese produsentens beskrivelse av hansken for å få et godt bilde av hvordan den håndterer vintervær.

Hold hele kroppen varm

For å holde fingrene varme er det viktig at du hele kroppen er varm. En varm kropp sende mye varme til både hender og føtter, så dert er lurt å kle seg godt for at fingrene også skal bli varme. I begynnelsen av en arbeidsøkt kan du likevel oppleve at kroppen er god og varm, mens fingrene er iskalde. Da kan det lønne seg å ta en liten pause og slippe armene ned. Da sender kroppen overskuddsvarme til blant annet fingrene og gjør at de blir varmere.

PS! Forskning viser en sammenheng mellom bruk av snus og kalde hender, og temperaturen i hendene går i snitt ned 3 grader med snus under leppa. Det skyldes at blodsirkulasjonen i hender og fingre går ned når det kommer nikotin i kroppen. Så hvis du både snuser og fryser på fingrene, kan du altså prøve å kaste snusen for å se om det hjelper.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!