Byggtorget logoByggtorget logo
Mørkt baderom med to lyse servantskap og sorte detaljer.Mørkt baderom med to lyse servantskap og sorte detaljer.
Mørkt baderom med to lyse servantskap og sorte detaljer.Mørkt baderom med to lyse servantskap og sorte detaljer.

De største baderomstrendene som gjelder nå

Med kjennskap til aktuelle trender kan du veilede sluttkunden til et komplett baderom – fra tekniske løsninger til design og fargevalg.

Felles for dagens baderomstrender, er at de øker følelsen av luksus og velvære på baderommet.

Å pusse opp badet sees gjerne på som et ekstra krevende prosjekt for sluttkunden. Med både trendkunnskap og tids- og kostnadseffektive råd fra fagfolk, får man fort et totalprosjekt å jobbe med, som igjen kan etterfølges av ytterligere oppdrag når kunden er fornøyd og flere rom i boligen står for tur.

Her får du en kjapp oppdatering på gjeldende baderomstrender som du kan bruke til inspirasjon for sluttkunden når du gir råd om valg av produkter og tekniske løsninger til badet.

Les også: Gi badet et løft

1. Kontrast i detaljene

Sort har lenge vært å se på baderom, spesielt på detaljer. Nå skal det sorte aktivt brukes som kontrast for å gi et ryddig og eksklusivt uttrykk.

Mange ønsker et rolig uttrykk på badet, og beige og lysegrått har lenge vært en favoritt sammen med hvitt. Nå som det også kommer mer farger på baderommet, fungerer sort som en nedtonet kontrast til det fargesterke. Til pasteller vil sort bli mer tidsriktig og man unngår det sukkersøte, mens sort krom vil gi en industriell touch til et dempet uttrykk.

dame i grønn kjole på knallgult bad med dusj og badekar.

Bilde: Det blir mer farger også på baderommet, som for eksempel veggplatene fra Fibo i Deep Yellow. Foto: Fibo AS

2. Fargerik fornyelse

Nordmenn har trukket farger til brystet og det blir stadig mer fargerike hjem, men å pusse opp bad er kostbart. Mange tør derfor kanskje ikke å gå for farger på gulv og vegger og velger heller nøytraler i hvit, beige og grå.

Men det finnes også såkalte fargerike nøytraler, som ulike blå- og bruntoner. For mange føles også grønt ut som et trygt og godt valg.

Med veggpanel fra Fibo har kunden et bredt farge- og mønsterkart å velge fra, slik at de finner noe som passer i deres hjem. Fra dempede Dusty Blue og Pale Pink til fargesterke Deep Yellow. Veggpanelet kommer i fulle lengder, klikkes enkelt sammen med Aqualock for rask og enkel montering og har 15 års garanti. Fibo har også ekstra lange panel med 3020 mm lengde.

Les også: Sesongens fargetrender

I likhet med når du maler et rom kan du bruke ulike glansgrader for å skape milde kontraster.

– Bruk litt høyere glans på vakre detaljer for å fremheve dem. Bruker du fargene riktig kan du få nøyaktig den stemningen du ønsker, råder interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord hos Byggtorget.

Er kunden usikker om de skal gå for farger eller ikke, kan du foreslår å sette farge på noe som enkelt kan byttes ut eller males om, for eksempel baderomsdøren.

Baderom med marmordekor og dobbeldusj.

Bilde: Bianco Marble er en nyhet fra Fibo. Foto: Fibo AS

3. Skandinavisk natur på badet

For de som liker det enkle er japandi – en kombinasjon av japansk minimalisme og skandinavisk funksjonalitet, stilen å gå for på badet. Det gir et luftig og åpent bad som maner til ro. Treverk tilfører lunhet og varme til det minimalistiske. Der man tidligere kun så lyst treverk kommer nå mørkere tretyper, som for eksempel valnøtt. Du kan også bruke stein for å tilføre gylne toner, for eksempel med kalkstein. I tillegg holder marmor fortsatt stand som et populært valg på gulv og veggflater.

Til et skandinavisk bad har Fibo nyhetene Bianco Marble og Bright Marble som er ren hvit marmor-dekor. Bianco Marble har en silkematt overflate, mens Bright Marble kommer med høyglans. Ønsker man tre på veggene, kan man gå for Natural Oak som vil gi et varmt og lunt baderom.

Les også: Bygg effektivt med riktig verktøy og festemidler

For en som ønsker et mørkere uttrykk, kan det å bruke tre- og steintyper fra tomten i materialvalgene være løsningen. Spesielt baderom med store vindusflater vil dra nytte av å trekke inn naturelementene fra utsiden for å skape en harmonisk overgang mellom inne og ute.

Håndverker som legger slukmansjett på baderom.

Bilde: Selvklebende mambransystem er raskt å montere og har ingen tørketid. Foto: Isola AS

Raskere montering og kort tørketid

For kunden er det sluttresultatet og tanken om et splitter nytt bad som de har valgt selv som står i fokus, men at oppussingen tar kortest mulig tid er også et ønske. Da gjelder det å gå for kostnads- og tidseffektive produkter, og det er mye tid å spare på hurtigtørkende gulvavretting og membransystemer.

Weber Gulvavretting Hurtig tørker på 24 timer per centimeter tykkelse og passer alle typer underlag. Du kan også gå på gulvet etter kun tre timer – kjekt om flere oppgaver skal gjennomføres på samme dag. I likhet med Weber har Hey’di også flere typer gulvavretting som, for eksempel Hey’di Basic +Plus som kan belastes med vanlig gangtrafikk etter 2-4 timer. Keramiske fliser kan monteres etter ca. 4 timer. Hey’di Basic +Plus benyttes også til innstøping av elektriske varmekabler og rør til vannbåren varme.

Les også: Tenk på dette når du hjelper kunden med lydisolering

Når det gjelder membransystemer har både Litex og Isola AS produkter for rask montering. MEMBRA® Våtromsystem er en komplett membranløsning for bad og våtrom. Systemet er selvklebende og består av heftprimer, membranduk, hjørnemansjetter, rør- og slukmansjetter samt forseglingsbånd for hjørner og avslutninger. De er selvklebende og har ingen tørketid.

Litex® Membranplate er en damptett membranplate for bad og våtrom som i hovedsak skal flislegges. Platen veier kun 1,8 kilo og er godkjent for bruk på både vegg og gulv med en levetid på 25 år.

Blant leverandører av membransystemer hos Byggtorget finner du Isola AS, Litex og Weber.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!