Byggtorget logoByggtorget logo
Åpen stue- og kjøkkenløsning med kjøkkenøy, rosa sittemøbler og Parkett Saga Natural gulv.Åpen stue- og kjøkkenløsning med kjøkkenøy, rosa sittemøbler og Parkett Saga Natural gulv.
Åpen stue- og kjøkkenløsning med kjøkkenøy, rosa sittemøbler og Parkett Saga Natural gulv.Åpen stue- og kjøkkenløsning med kjøkkenøy, rosa sittemøbler og Parkett Saga Natural gulv.

Valgene som forlenger gulvets levetid

Selv i en tid med økte priser, ønsker kundene fine gulv. Med disse tipsene kan du hjelpe dem til å ta prisbevisste og miljøvennlige valg med god kvalitet.

Mange bedrifter innreder i dag kontorene sine som de ville gjort hjemme, med fargerike vegger, flotte gulv i ekte treverk og sosiale sittesoner.

Ved å velge et gulv med enkel og rask installasjon kan man også spare inn på kostnader, som er en viktig faktor for prisbevisste kunder i en tid med økende kostnader.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Gulv til kontoret

Har du en kunde som ønsker parkett i kontorlandskapet, har Evelyn Schedelberger i BOEN noen tips til hvordan du kan hjelpe kunden med å velge rett parkettgulv:

  • Unngå de lyseste fargene på parkett i høyt trafikkerte områder.
  • Unngå lønn og bøk, velg heller hardere tresorter som eik.
  • Gå for gulv med en børstet struktur.
  • Et oljet gulv vil være enklere å vedlikeholde eller reparere.
  • Unngå parkett i rom hvor du kommer inn rett fra gateplan.
  • Miljøsertifiserte varianter som for eksempel Svanemerket eller FSC(R) bidrar til å minske bygningens fotavtrykk.

Å ta mer miljøbevisste valg i byggeprosesser er også en økende trend, og viktig for miljøet. Fra 1. januar 2024 skjerpet også regjeringen kravene for å ivareta klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser.

Grand Avenue fra Berry Alloc passer godt i bygg med mye slitasje.

Bilde: Grand Avenue fra Berry Alloc passer godt i bygg med mye sliatasje. Foto: Berry Alloc

Gulv i offentlige bygg

– Det er viktig å velge slitesterke gulv med lang levetid og nødvendige sertifiseringer i offentlige bygg og større byggeprosjekter, sier Monica Pape i Berry Alloc.

Irene Hagen i Farveringen trekker frem lyddemping i gulvet som en viktig faktor ved valg av gulv til offentlig bruk. I tillegg må gulvet tåle bruken bygget utsettes for. Klikkvinyl vil for eksempel være et bedre valg enn andre typer gulv dersom man har et rengjøringsbyrå som bruker mye vann ved rengjøring.

– Hvor mye slitasje et gulv utsettes for, kan være forskjellig fra for eksempel kontor til butikk, sier Hagen.

Katja Bröms i Pergo forteller at Pergo produserte det første gulvet som fikk Svanemerket helt tilbake i 1995, og var først med å få EU Ecolabel for et laminatgulv.

– Alle våre laminat- og parkettgulv er også PEFC-merket, og alle produseres med et sterkt fokus på miljø, og ofte ved hjelp av gjenbruksmaterialer. Denne tilnærmingen minimerer ikke bare miljøpåvirkningen, men er også i tråd med den økende preferansen for miljøvennlige produkter i offentlige rom og bedriftslokaler, forteller Katja Bröms i Pergo.

Når det kommer til vinyl resirkulerer Pergo 99 prosent av det industrielle vinylavfallet, som går tilbake inn i produksjonen av nye vinylgulv.

Høytrykkslaminat til større byggeprosjekter

Laminatgulv fra Berry Alloc med AluLoc Prime-låsesystem.

Bilde: Grand Avenue fra Berry Alloc har forbedret lås. Foto: Berry Alloc

Grand Avenue fra Berry Alloc er et gulv i høytrykkslaminat og kommer med en ny og forbedret lås på kortsiden. Det er det mest slitesterke laminatgulvet på markedet, har ekstrem slagfasthet og høy ripestyrke. Med andre ord et gulv som passer godt i bygg med høy slitasje.

Nyhet: Bio-basert gulv fra Kährs

Kährs Aware bio-basert gulv i stue med grå sofa og skinnstol.

Bilde: Kährs Aware intalleres med klikksystem og er Svanemerket. Foto: Kährs

Kährs Aware er et gulv laget av naturlige og resirkulerte materialer, som er designet for å tåle kommersiell bruk. Det har en holdbarhet som kan sammenlignes med tradisjonelle vinylgulv, men som har utseendet og følelsen av ekte tre.

Gulvet er Svanemerket og oppfyller strenge miljøstandarder. Det er enkelt å installere med klikksystem, uten behov for lim.

Spisestue med 1-stavs mørkt Trondheim laminatgulv fra Pergo.Spisestue med 1-stavs mørkt Trondheim laminatgulv fra Pergo.
Rom med grå kalkvegger og Trondheim laminatgulv fra Pergo i fargen Light Grey Oak.Rom med grå kalkvegger og Trondheim laminatgulv fra Pergo i fargen Light Grey Oak.

Bilder over: Trondheim laminatgulv i Browned oak og Trondheim laminatgulv i fargen Light grey oak, begge fra Pergo. Foto: Pergo

Gulv til privatkunden

For privatkunden er de viktigste faktorene at gulvet skal vare lenge. For å hjelpe kunden med å ta riktig valg, må du avdekke deres behov og stil.

Alle Byggtorgets leverandører innen gulv trekker frem gulv i varme toner med matte overflater og naturlige materialer som populære valg. Det gir tidløse gulv som varer og matcher mange ulike interiørstiler.

– Det kan være både laminat, parkett og heltre, klikkvinyl, kork og vinyl, sier Irene Hagen i Farveringen.

Hagen forteller at mange drømmer om ekte tregulv, et gulv som både kan renoveres, repareres og redesignes med overflatebehandling dersom det skulle være et ønske.

Naturtro overflater med laminat

Et rimeligere alternativ til parkett er laminat. Det tåler høy slitasje og egner seg også i både kjøkken og gang hvor det kan forekomme vannsøl.

Katja Bröms i Pergo trekker frem mørklakkerte og svarte eikegulv sammen med valnøttgulv som nye favoritter.

– Den mørke trenden som er populær i Europa øker også i Skandinavia, forteller hun.

Moderne stue med skinnmøbler og steindetaljer med Trondheim laminatgulv fra Pergo.

Bilde: Med Trondheim laminatgulv fra Pergo får du et naturtro gulv som tåler mye. Foto: Pergo

Bröms tipser om at Pergo tilbyr laminatgulv i en veldig naturtro valnøttdekor som et rimeligere valg enn ekte valnøttgulv. Gulvet beholder også fargeintensiteten gjennom årene. Trondheim laminatgulv fra Pergo er også et gulv som gir et klassisk og eksklusivt treuttrykk med lange plank. Det er overflatebehandlet med både TitanX™ mot riper og AquaSafe-teknologi mot vann og er svært slitesterkt.

Ocean 8XL fra Berry Alloc er også et godt alternativ til tregulv med lange lengder med sin naturtro overflate og naturlige farger.

Kjøkken med 3-stavs Eik Vivace parkett fra BOEN.Kjøkken med 3-stavs Eik Vivace parkett fra BOEN.
Stue med glassdører og 1-stav Eik Sand parkettgulv fra BOEN.Stue med glassdører og 1-stav Eik Sand parkettgulv fra BOEN.

Bilder over: Her ser du 3-stav Eik Vivace og 1-stav Eik Sand fra BOEN. Foto: BOEN

Tregulv som varer

Selv om det er dyrtid, ønsker forbrukere seg fortsatt tradisjonell parkett.

– Derfor finnes det også mange gulv som etterlikner tregulvets utseende, forteller Evelyn Schedelberger i BOEN.

Ekte tregulv koster kanskje litt mer, men det er et gulv som varer i generasjoner. Det er også et bærekraftig valg, samtidig som det øker boligverdien.

Ønsker kunden din tregulv, men har et stramt budsjett? Da kan de velge gulv med mer kvist og en lavere sortering. Disse gulvene er gjerne rimeligere i pris, samtidig som man får et livlig og naturlig utseende som også passer godt til en moderne stil.

Ønsker kunden 3-stavs parkett er både 3-stavs Eik Vivace, mattlakk (erstatter Eik Casa mattlakk) og Eik Savanna, naturolje fra BOEN gode og fine valg. Er du på jakt etter 1-stavs parkett anbefaler Schedelberger 1-stavs Eik Sand, naturolje, Eik Animoso, hvit (tidligere Eik Pop hvit) og Eik Pale White, alle fra BOEN.

Lys stue med to hvite sofaer og lyst Saga Natural parkettgulv fra Farveringen.

Bilde: Parkett Saga Natural har et naturlig utseende og kan slipes flere ganger. Foto: Farveringen

Parkett Saga Natural fra Farveringen er et gulv som passer i både kjøkken, stue, soverom og barnerom, og kan monteres på både elektrisk og vannbåren gulvvarme. Gulvet er ekte trevirke og toppsjiktet er 3,2 mm tykt og kan slipes flere ganger. Med sine børstede overflate blir hakk og riper mindre synlig, og gulvet har et naturlig utseende med kvister.

Endring hos BOEN:

For å forbedre tilgjengeligheten på de populære 18 cm brede plank gulvene har de justert toppsjiktet til ca. 2,7 mm. Gulvet har den samme kvaliteten og fordelene som kjennetegner ekte tregulv, bare med bedre utnyttelse av råvaren.

Spisestue med tremøbler og Aspecta klikkvinyl gulv fra Farveringen.

Bilde: Aspecta klikkvinyl kan legges på gulvvarme og er vanntett. Foto: Farveringen

Klikkvinyl

Klikkvinyl er tilbake i trendbildet og er et godt valg til både kjøkken og gang. Det er et gulv som tåler mye fuktighet og slitesterkt.

Aspecta klikkvinyl fra Farveringen er et karbonnøytralt produkt, 100 prosent vanntett og kan legges på gulvvarme opp til 27° C. Det kan også legges flytende opp til 1000 kvadratmeter uten ekspansjonsfuge og på undergulv med større ujevnheter enn andre typer gulv.

Pad Pro fra Pergo er et annet alternativ. Et vinylgulv med integrert underlag, som gjør gulvene enda enklere å legge.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!