Byggtorget logoByggtorget logo
en snekker sitter på knærne på en terrasse som er under oppføring. Bruker en spikerpistol fra Essveen snekker sitter på knærne på en terrasse som er under oppføring. Bruker en spikerpistol fra Essve
en snekker sitter på knærne på en terrasse som er under oppføring. Bruker en spikerpistol fra Essveen snekker sitter på knærne på en terrasse som er under oppføring. Bruker en spikerpistol fra Essve

Bygg effektivt med riktig verktøy og festemidler

Per Ovar Uggen og de andre proffselgerne hos Byggtorget Toten deler her sine beste tips til verktøy som kan gjøre din proff-hverdag mer effektiv.

Det er ingen hemmelighet at det ofte er håndverkerne ute på byggeplassen som er de siste til å få vite om nye produkter og praktiske løsninger som er med på å gjøre arbeidsdagen enklere.

Det er der proffselgerne hos Byggtorget har en viktig jobb. Som proffselgere hos Byggtorget Toten avdeling Lena Jernvare, reiser Per Ovar Uggen og hans kolleger rundt på byggeplasser og lar proffkundene teste ut de nye produktene i praksis.

– Vi ønsker jo å bidra til at våre proffkunder jobber på den mest lønnsomme måten, med effektive og trygge verktøy og produkter av god kvalitet, sier Uggen.

Basert på erfaringer og tilbakemeldinger fra byggeplass, er dette verktøy og festemidler proffselgerne på Toten har stor tro på i tiden fremover:

ESSVE EDGEFAST Spikerpistol

Bilde: ESSVE EDGEFAST er spikerpistolen for deg som ønsker å gi kundene det aller beste terrasse-resultatet. Foto: ESSVE

– Denne spikerpistolen blir stadig mer populær. Det er et perfekt verktøy for deg som bygger mye terrasse, og gir et veldig fint resultat.

Skjult innfesting på terrasser og plattinger sørger for at kunden får det peneste resultatet.

Med spikerpistolen Edgefast jobber du smartere og bedre når du monterer terrassebord, og du får et jevnt og solid sluttresultat. Med distansebrikkene sikrer du alltid lik avstand mellom terrassebordene, og du fester spiker i bordene på begge sider i samme bevegelse. Dette gir en svært effektiv arbeidsprosess. Se gjerne denne presentasjonen fra ESSVE på 3 minutter:

Makita Skrumaskin LXT ®

Bilde: Skrumaskinen LXT ® fra Makita er rask, nøyaktig og har lang batteritid. Foto: Makita

– Testing fra byggeplasser viser at denne funker spesielt godt til å feste ESSVEs fargede fasadeskruer i kledning av malmfuru, forteller Per Ovar Uggen.

Les også: Derfor bør du velge “usynlige” fasadeskruer

Tilbakemeldingene er også gode med tanke på feste av gulvsponplater. Sammenlignet med andre produkter, oppleves Makitas skrumaskin som veldig rask, nøyaktig og med lang batteritid.

Milwaukee ​​M18 FUEL™ 34° spikerpistol

Bilde: Spikerpistolen Milwaukee ​​M18 FUEL™ skyter 90 mm spiker – uten at du må håndtere kompressor og slanger på samme tid. Foto: Milwaukee

Denne batteridrevne spikerpistolen skyter 90 mm spiker. I motsetning til tilsvarende verktøy på luft, slipper du her kompressor og slanger – noe som gir en enklere og mer effektiv arbeidsdag.

– Jeg hadde en proffkunde som fikk prøve én av spikerpistolene på byggeplassen, han kom tilbake og kjøpte to. Vi ser at stadig flere velger å gå over til batteridrevne verktøy, nå som batterikapasiteten har blitt mye bedre enn tidligere.

Du kan også komplementere med forskjellige dykkert- og krampepistoler i Milwaukees M18™ batterisystem.

PS! Drillen Milwaukee M18 FFD «Fuel» ble kåret til den beste batteridrevne drillen i 2022 av Tek.no.

Bostik Supergrip Sponplatelim N725

Bilde: Unngå reklamasjon og klager forårsaket av knirk i gulv. Bruk sponplatelim av god nok kvalitet og på riktig måte for å sikre et godt utgangspunkt. Illustrasjonsfoto Bostik.

– Når man får problemer med knirk i gulv, skyldes det ofte at man bruker for dårlig sponplatelim, ikke har på nok, eller rett og slett har glemt å bruke lim. Det er kjedelig å få en reklamasjonssak fra sluttkunde der man må åpne gulvet og gjøre hele jobben på nytt, påpeker proffselgeren.

En fordel med Supergrip Sponplatelim N725 fra Bostik, er at det herdes helt ned til -15 grader, og dermed kan limes med året rundt. Sponplatelimet har like gode vedheftegenskaper på fuktige og kalde flater som på tørre.

Produktet finnes også i 1 liters storforpakning for skjelettpatronsprøyte, noe som effektiviserer legging av store flater.

Bilde: Supergrip Sponplatelim N725 fra Bostik

5. ZPRO beslag for utendørs bruk

Bilde: Til venstre ser vi et ZPRO beslag, mens et vanlig pre-galvanisert beslag er til høyre. Begge har stått i et tøft kystklima på Vestlandet i 18 måneder. Det anbefales alltid å bruke A4 syrefast i et slikt klima, men testen er gjort for å fremprovosere et resultat på kortest mulig tid. Foto: Christiania Spigerverk AS

I tillegg til anbefalingene fra Byggtorgets proffselgere på Toten, har også produktsjef Bjarne Nordvik hos Christiania Spigerverk et tips han mener flere håndverkere burde kjenne til:

– Vi opplever nå en økt etterspørsel etter ZPRO beslag for utendørs bruk. Vi lanserte disse produktene i 2020, men det er fortsatt mange som ikke vet hva dette er, forteller Nordvik.

Tidligere har syrefaste beslag vært det eneste alternativet laget for bruk under åpen himmel, og i en helt annen prisklasse enn vanlig pre-galvanisert beslag. I praksis velger derfor mange å bruke vanlige beslag til terrasse eller andre byggverk, selv om disse ikke er beregnet for utendørs bruk. Dette vil ruste, og gir visuelt sett et dårligere inntrykk.

ZPRO beslag er et rimeligere alternativ til syrefast, og er i motsetning til vanlige beslag tilpasset utendørs bruk. Unntaket er i tøffe kystklima, der syrefast fortsatt er den anbefalte kvaliteten.

ZPRO-serien består i dag av vinkler, bjelkesko og hullplater. Produktene er lagerført i mange av byggevarehusene våre, og er tilgjengelig for bestilling i alle.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!