Byggtorget logoByggtorget logo
smilende mann med langt hår står med hendene på hodet mens det blåser og regner rundt hamsmilende mann med langt hår står med hendene på hodet mens det blåser og regner rundt ham
smilende mann med langt hår står med hendene på hodet mens det blåser og regner rundt hamsmilende mann med langt hår står med hendene på hodet mens det blåser og regner rundt ham

Er du kledd for en våt høst og vinter?

Som håndverker merker du godt at både høsten og vinteren blir stadig våtere i store deler av landet. Da er det viktig å være riktig kledd.

Etter en forholdsvis våt sommer, er det dessverre ikke så mye bedring å spore i værutsiktene for årstiden som ligger foran oss.

Bransjen er allerede godt i gang med å tilpasse nye produkter og byggemetoder til et villere og våtere klima her i nord. For at du fortsatt skal ha en god dag på jobb uansett vær, er det viktig at du også gjør det samme med arbeidsbekledningen.

Les også: Kan det bli for kaldt å jobbe ute?

Kle deg etter trelagsprinsippet

Det kan være vanskelig å kle seg optimalt tidlig om høsten, når temperaturen kan svinge fra frysepunktet tidlig om morgenen til 15 grader midt på dagen.

Trelagsprinsippet fungerer like godt enten det er varme, kulde, vind eller vann som er utfordringen:

1. Det innerste laget

Det innerste laget skal transportere bort fukt, slik at kroppen holdes tørr og ventilert. Tidlig om høsten kan dette gjerne være en teknisk t-skjorte med korte ermer, og vinteren bytter du ut denne med ullundertøy eller en teknisk trøye med lange ermer.

2. Mellomlaget

To mannlige modeller viser frem FlexiWork Hybridvest fra Snickers Workwear

4902 FlexiWork Hybridvest fra Snickers Workwear fungerer både som ytterlag på en fin høstdag, eller som isolerende lag under en skalljakke på kaldere vinterdager. For en mer bærekraftig produksjon, er vesten laget med REPREVE®-isolasjon, som består av resirkulerte tekniske fibre. Foto: Snickers Workwear

Mellomlaget skal isolere og holde deg varm ved at det dannes luftlommer rundt kroppen. Til dette laget bør det brukes luftige materialer som fleece eller vatterte plagg. Med dette laget tilpasser du enkelt påkledningen til kjølige morgener og varme ettermiddager.

3. Det ytterste laget

4484/4408 er en Air mesh-fôret vinterjakke fra Blåkläder

Nyhet i høst: 4484/4408 er en Air mesh-fôret vinterjakke fra Blåkläder i både dame- og herremodell som er perfekt i kaldere vær. Det er en lettfôret jakke i myk og behagelig 4-veisstretch, som er vind- og vanntett med teipede sømmer og god pusteevne. Foto: Blåkläder

Det ytterste laget beskytter mot vind og vann. Her bør det brukes vanntette og pustende plagg, eksempelvis en skalljakke. Med tanke på stadig våtere årstider, er dette kanskje det viktigste laget du bør prioritere for å sørge for gode arbeidsforhold i månedene fremover.

Gå for kvalitetsklær i god holdbarhet, helst med teipede sømmer og vanntette glidelåser som holder deg tørr hele arbeidsdagen. Husk å velge både bukse og jakke med god bevegelsesfrihet, slik at ikke arbeidsklærne begrenser deg i oppgavene som skal løses.

Hold deg varm på hendene

Hendene er en utsatt kroppsdel der vi fort mister varmen. Å jobbe med kalde og stive fingre er verken behagelig eller enkelt. Hos Byggtorget finner du et godt utvalg av både presisjonshansker og fôrede vinterhansker fra blant annet Blåkläder og Granberg.

Les også: Slik sjekker du om hansken egner seg til vinterbruk

Blant høstens nyheter fra Blåkläder får du både fôrede og ufôrede arbeidshansker med touchfunksjon. Med disse kan du håndtere berøringsskjermer uten å måtte ta hanskene av i kaldt og vått vær. Modellen 2876 er i tillegg både vind- og vanntett, for de litt tøffere arbeidsdagene.

Varme og tørre føtter

Gode sko er med på å forebygge slitasje og smerter gjennom et langt arbeidsliv. Det er også viktig med gode sko som kan redusere risikoen for ulykker og skader, kanskje spesielt på varierende føre og underlag i vintersesongen.

Nyheten Revolution 2 GTX High fra Solid Gear er per i dag den letteste vinterverneskoen på markedet med kun 640 gram. Disse arbeidsskoene er laget for å tåle det som måtte komme av vintervær i løpet av arbeidsdagen.

Med Revolution 2 GTX High holder du deg tørr og varm på beina, og får et ekstremt godt grep takket være den unike yttersålen fra Michelin® og vanntett GORE-TEX® membran. Foto: Solid Gear

bilde av en svart vintersko med oransje sålebilde av en svart vintersko med oransje såle
Mann tråkker i snø med vinterskoMann tråkker i snø med vintersko

Problemer med fotsvette?

Noen har ikke problemer med kalde tær om vinteren, men kanskje motsatt? Snickers Workwear har sokker med HeiQ Smart Temp-teknologi, som regulerer temperaturen og holder føttene kjølige og tørre selv under intense og varme arbeidsforhold.

Er du i tillegg miljøbevisst, får du denne teknologien i Snickers’ nye Zero Waste-sokker (9224/9226), som er laget av 95 prosent resirkulert tekstilavfall. Sokkene i denne serien er både slitesterke og funksjonelle, og et godt valg på veien mot en mer bærekraftig fremtid.

Beskytt hørselen året rundt

Visste du at det oftest rapporterte jobbrelaterte medisinske problemet i Europa er hørseltap på grunn av støy?

Byggtorget har verneprodukter fra flere kjente kvalitetsleverandører. Blant disse er 3M, som har et stort utvalg av innovative hørselsvern.

Disse er designet for å være komfortable ved bruk over lengre tid, og sørger for nødvendig beskyttelse av hørselen din.

Ørepropper og øreklokker er tilgjengelige i ulike varianter og størrelser. Dette gjør det enklere å velge riktig produkt med god passform for hver enkelt person, noe som igjen sikrer god beskyttelse for oppgavene som utføres.

3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ X-headset

3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ X-headset er et Bluetooth®-headset med støydempende boom-mikrofon som kobles til mobiltelefonen for handsfrisamtaler og streaming i støyfylte omgivelser. Foto: 3M

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!