Byggtorget logoByggtorget logo
Blått baderom med badekar, to servanter og Litex-plater.Blått baderom med badekar, to servanter og Litex-plater.
Blått baderom med badekar, to servanter og Litex-plater.Blått baderom med badekar, to servanter og Litex-plater.

Slik får du raskere montering og kort tørketid på våtrom

Med disse produktene sparer du tid og kostnader på byggeprosjektet, samtidig som sluttkunden holder seg til budsjettet for oppussingen av baderommet.

For boligeier er det sluttresultatet og tanken om et splitter nytt bad som de har valgt selv som står i fokus, men at oppussingen tar kortest mulig tid er også et ønske.

Da gjelder det å gå for kostnads- og tidseffektive produkter, og det er mye tid å spare på hurtigtørkende gulvavretting og membransystemer.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du lokal kompetanse og kyndig veiledning fra hyggelige fagfolk. Vi har tilgang til nesten alt du måtte trenge av byggevarer – resten kan vi skaffe. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Hurtigtørkende gulvavretting

Hey’di har flere avrettingsmasser som kan benyttes til våtrom. En av dem er Hey’di Fiberplan Rapid som er en støvredusert, fiberforsterket, sementbasert, selvutjevnende avrettingsmasse til innendørs bruk.

Hey’di Fiberplan Rapid kan legges i tykkelser fra 5 mm til 50 mm, og kan belastes med vanlig gangtrafikk etter 2-4 timer. Keramiske fliser kan monteres etter ca. 4 timer. Ved overdekking med påstrykningsmembran eller tette belegg skal massen tørke 1 døgn.

Hey’di Fiberplan Rapid er svanemerket og har Indoor Air Comfort Gold-sertifikat som bekrefter at produktet oppfyller de høyeste standardene for innendørs luftkvalitet.

Les også: Tenk på dette når du hjelper kunden med lydisolering

Hey’di Foliesystem

Godt forarbeid i våtrom er avgjørende for å sikre langvarig holdbarhet og forhindre fuktskader. Et solid og riktig utført underlag sørger for at fliser og andre overflatematerialer kan festes trygt, samtidig som det hindrer vann i å trenge inn i konstruksjonen.

Hey’di Foliesystem er en løsning som brukes til å vanntette og beskytte ulike overflater og konstruksjoner mot fuktighet og vanninntrengning. Dette systemet består av en folie som er laget av strekkfast polyetylenfolie, og som er laminert med en ikke-vevd polypropylen på begge sider, dette gir en meget høy tetthet mot vann og vanndamp.

Hey’di Foliesystem består av membraner og folie som legges på gulv og vegger før flislegging. De er enkle å installere og har langvarig holdbarhet.

Litex smørefrie membranplater

Hvitt baderom med Litex-plater, badekar og dusj.

Bilde: Litex membranplater produseres lokalt i Sandefjord, noe som reduserer miljøpåvirkningen betydelig. Foto: Litex

Når det gjelder membransystemer har Byggtorget blant annet Litex® Membranplate, som er produsert i Sandefjord, i sortimentet.

Det er en vann- og damptett membranplate for bad og våtrom som skal flislegges. Platen veier kun 1,8 kilo og er godkjent for bruk på både vegg og gulv med en levetid på 25 år. Litex Membranplate er også godkjent med Litex sine egne membranløsninger for gulv: Litex Banemembran og Litex Membranduk.

Litex smørefrie membranplater gjør at du unngår gips/våtromsplater som må bearbeides med smøremembran på bad og våtrom når du skal flislegge. Den kan monteres direkte på fast underlag, stenderverk, mur og betong. Platene er ferdige med membran og umiddelbart klare til flislegging, du utfører membranarbeidet inntil 70 prosent raskere mot tradisjonelle løsninger.

I tillegg til å spare tid, sparer du montørene for tunge løft. Du kan ta flere prosjekter med like mange ressurser og øke lønnsomheten.

I 2023 fikk Litex Membranplater en produktspesifikk miljødeklarasjon (EPD), som blant annet bekrefter en levetid på minimum 60 år. De jobber kontinuerlig for å gjøre produktene mer miljøvennlige, og bruker råvarer fra Norge og Norden, noe som også minimerer karbonfotavtrykket. Litex er sertifisert i henhold til den internasjonale standarden for miljøstyring – ISO 14001.

Velger du Litex til ditt neste prosjekt bidrar du til å tjene poeng for bærekraftig bygging i de prosjektene der BREEAM-NOR miljøsertifisering er et mål eller krav.

Baderom med baderomsplater i sement-mønster.Baderom med baderomsplater i sement-mønster.
Bad med badromsplater i grå terrazzo.Bad med badromsplater i grå terrazzo.

Bilder over: Her ser du 2490 Rough Cement M71 og 4003 Grey Terrazzo M00, begge fra Fibo. Foto: Fibo

Spar tid med baderomsplater

Å bygge et bad er kostbart. Å velge baderomsplater fremfor fliser er både et rimelig og godt valg for de fleste. Med Fibo veggsystem sparer kunden penger på både materialer og arbeidstimer.

Ved å bruke Fibo veggsystem i dine våtromsprosjekter går monteringen faktisk opptil fem ganger raskere enn å legge flis. De kommer også i mange ulike design og farger, det er blant annet fullt mulig å få et våtrom der baderomsplatene ser ut som tradisjonell baderomsfliser.

Bygger du med Fibo veggsystem koster det betydelig mindre enn flis når du regner med både materialer og arbeidstimer. Ved å bygge bad med Fibo reduseres også CO2-utslipp med 40 prosent sammenlignet med snittet for et flislagt bad, ifølge en rapport fra rådgivningsfirmaet Asplan Viak. Rapporten tar for seg produktenes totale CO2-avtrykk, fra produksjon, transport og installasjon og helt til produktet er brutt ned og har gått tilbake til naturen.

Fibo bruker miljøsertifisert, fornybart trevirke, har 15 års garanti og en angitt levetid på minst 20 år.

Flexit BODO baderomsvifte i svart på svart bad.Flexit BODO baderomsvifte i svart på svart bad.
Flexit BODO baderomsvifte i hvit på hvitt bad.Flexit BODO baderomsvifte i hvit på hvitt bad.

Bilder over: Her ser du BODO baderomsvifte i sort og hvit. Foto: Flexit

God ventilasjon for kort tørketid

I våtrom er god ventilasjon ekstra viktig. Ved rehabilitering av bad er det viktig å opprettholde eksisterende ventilasjon eller om mulig forbedre den.

Den enkleste måten å løse dette på er med en baderomsvifte, enten montert på vegg eller i tak. Velger du en modell med fuktstyring slipper du å tenke på å slå den av og på, da den styres automatisk ut fra fuktnivået på badet.

Flexit BODO-serien og Flexit Classic-serien er populære baderomsvifter med flere prisnivåer. Disse kommer i både matt sort og klassisk hvit. Hos Flexit kommer også ventiler og rister til badet i matt sort og klassisk hvit, slik at kunden får et helhetlig uttrykk på badet.

Til nye boliger er det pålagt med balansert ventilasjon

Balansert ventilasjon gjenvinner 85 prosent av varmen i ventilasjonsluften, noe som gjør at man sparer energi. Balansert ventilasjon kan i de fleste tilfeller ettermonteres i forbindelse med oppussing og rehabilitering av boliger.

Flexit tilbyr energieffektive produkter tilpasset et nordisk klima som kan monteres både på vegg, loft og i himling.

Markør for våtrom

Merkepenn for våtrom som bad.

Bilde: LYRA INK PROFI Deep-Hole Permanent Marker har vannfast blekk. Foto: Fila Nordic

LYRA INK PROFI Deep-Hole Permanent Marker fra Fila Nordic er en markør som gjør det enkelt å markere på vanskelig tilgjengelige steder med en lang 35 mm rustfri teleskopspiss. Markør med permanent blekk egnet for alle overflater: tre, metall, plast, glass og keramikk.

Det vannfaste blekket gjør den perfekt for bruk i våtrom.

Andre egenskaper:

  • Strekbredde: 1 mm
  • Kommer i praktisk hylster med spesialklips, ideell for enhåndsbruk
  • Ergonomisk trekantet markør som ikke ruller på flate overflater
  • Tilgjengelig i tre forskjellige farger: svart, rød og blått blekk

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!