Byggtorget logoByggtorget logo

Terrasse uten synlige skruehoder, fliser eller sprekker

En fin terrasse løfter huset vesentlig. Her kommer noen gode tips til deg som skal bygge ny terrassse!

– For meg som håndverker er det gøy å se et flott terrassegulv hvor du slipper at treverket flises opp av skruer, og at kunden er strålende fornøyd, sier tømrer Helge Rognes.

Huset er totalrehabilitert, og det meste av plenen er erstattet av en 170 m2 terrasse. Som terrassebord valgte familien gråfarget Royalimpregnert. Helge Rognes anbefalte skjult innfesting med terrasseskruen HDS fra ESSVE.

– Det er godt å slippe å få flis i foten når vi beveger oss rundt her barbent, sier far i huset.

Enkel montering

- HDS er et genialt system for skjult innfestning, og den største fordelen med dette systemet er at monteringen blir enklere og mer effektiv. I tillegg setter kunden pris på å få det lille ekstra, det han kanskje ikke tenkte på i første omgang, sier Helge Rognes.

– For meg som håndverker er det gøy å se et flott terrassegulv hvor du slipper at treverket flises opp av skruer, og at kunden er strålende fornøyd, sier tømrer Helge Rognes. – Skruene settes på plass og skrus ned med det spesialtilpassede bitset. Skruen er riktig montert når bitset frikobles fra skruehodet, noe som skjer automatisk. Monteringsverktøyet sørger for korrekt avstand mellom terrassebordene og sikrer at du ikke skrur for langt og ødelegger festet, sier Myhre.

Syrefaste skruer for lang levetid

HDS skruene er syrefaste og kan dermed brukes uansett miljø eller størrelse på terrassen. Skruene tåler bevegelser i trevirket og passer utmerket til brygger, terrasser ved sjøen eller på fjellet. HDS-skruene anbefales spesielt til Kebony, Malmfuru, Royalimpregnert/varmebehandlet virke og Sibirsk Lerk.

ESSVE anbefaler å laske bjelkene der terrassebordene må skjøtes, eller legge dobbelt bjelkelag. Dette for å få plassert HDS-skruene noe lenger fra endene enn ellers.

Hos denne kunden valgte vi å feste skjøtene fra oversiden med de samme HDS-skruene. Denne skruen har et mindre hode enn tradisjonelle terrasseskruer. Det gjør at oppflising av trefibre reduseres til et minimum, og overflaten blir tilnærmet like glatt som om skjøtene ikke var skrudd.

Han kommer garantert til å anbefale bruk av skjult innfesting med ESSVE HDS-skruer til flere av sine kunder.

For mer info, se www.essve.no/hds

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!