Byggtorget logoByggtorget logo
en mann ser på byggetegninger som ligger på et borden mann ser på byggetegninger som ligger på et bord
en mann ser på byggetegninger som ligger på et borden mann ser på byggetegninger som ligger på et bord

Krav til brannprosjektering? Slik kan vi hjelpe deg

Formålet med brannprosjektering og brannsikring er å redusere risikoen for tap av liv og eiendom i tilfelle brann. Vi kan gi deg som håndverker god veiledning gjennom denne prosessen.

Brannprosjektering er spesielt viktig for større bygninger, som kontorbygg, kjøpesentre og hoteller. Det er også viktig for boliger, spesielt i høyhus og andre bygninger med mange boenheter. Men god brannprosjektering reduseres risikoen for tap av liv og eiendom dersom en brann skulle oppstå.

Det er vanlig at brannprosjektering utføres i forbindelse med byggeprosjekter, men det kan også utføres på eksisterende bygninger for å vurdere brannsikkerheten og eventuelt gjøre nødvendige endringer.

Husk at brannprosjektering ikke bare handler om å møte minimumskravene i regelverket, men å skape en trygg og sikker bygning for beboere, besøkende og ansatte.

Få hjelp til brannsikring

Bilde: Som proffens foretrukne samarbeidspartner, kan vi i Byggtorget forenkle din arbeidshverdag.

Det stilles ulike krav til brannsikkerhet i forskjellige typer bygninger, basert på hvilken tiltaksklasse bygget hører til i. Hos Byggtorget kan du som proffkunde få veiledning i alt fra valg av materialer til utforming av større brannkonsept.

Våre proffselgere får mange spørsmål fra håndverkere og byggherrer om de ulike brannkravene og godkjente byggemåter i bolighus, spesielt når det er snakk om flere leiligheter i en bolig eller rekkehus.

Som proffens foretrukne samarbeidspartner, kan vi i Byggtorget forenkle din arbeidshverdag.

Vi bistår gjerne med alt fra tips til produkter med gode brannhemmende egenskaper, til råd om hvordan gipse en bærevegg eller sette opp godkjent brannvegg mellom ulike boenheter. Våre lokale fagfolk i byggevarehusene har god kjennskap til SINTEFs ulike anbefalinger og andre generelle krav til brannsikring.

Er du byggherre og ønsker rådgivning i forbindelse med kommunal saksbehandling eller søknadsplikt? Da kan vi sette deg i direkte kontakt med Mestergruppen Arkitekttjenester. Står dere fast i spørsmål om regelverk eller krav til tekniske løsninger, kan de også være til god hjelp.

Her får du bistand fra Norges største fagmiljø på trehus, som kan hjelpe deg med alt fra en liten endring til komplett brannprosjektering for bygg og anlegg i tiltaksklasse 1 og 2.

Prosjektering på flere måter

Ligger bygget mindre enn åtte meter fra en nabobygning, vil det være strengere krav til brannmotstand i tilliggende yttervegger og vinduer. Dette er en faktor som utløser krav til en mer analytisk prosjektering. Dersom en enebolig skal bygges i samsvar med preaksepterte ytelser, kan man velge forenklet prosjektering.

Alle byggverk som oppføres i henhold til TEK17 skal prosjekteres og bygges sånn at risikoen for at brann skal oppstå, utvikle og spre seg, er lav. Materialer og produkter som brukes i konstruksjonen skal ha egenskaper som bidrar til at bygget oppfyller kravene i denne forskriften.

Det kommer hele tiden nye og bedre produkter på markedet, og det er vanskelig å holde seg oppdatert på alle ulike løsninger til en hver tid. Her kan vi i Byggtorget bidra, ved å gjøre det enklere for deg som håndverker å ta de beste branntekniske valgene.

Be oss gjerne om tips og anbefalinger til materialer som bidrar til bedre brannsikkerhet.

Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!