Byggtorget logoByggtorget logo
bolighus med Ædel kledning fra Bergene Holmbolighus med Ædel kledning fra Bergene Holm
bolighus med Ædel kledning fra Bergene Holmbolighus med Ædel kledning fra Bergene Holm

Stor interesse rundt ny kledning på markedet

MøreRoyal kledning 2.0, Værbitt fra Moelven og ULTIMALT Proff 10 fra G3 Gausdal Treindustrier er spennende nyheter du bør kjenne til denne sesongen.

MøreRoyal kledning 2.0 er den aller første royalimpregnerte kledningen som kan dokumenteres i klasse D, og kommer som en etterlengtet innovasjon for spesielt proffmarkedet i byggebransjen.

En kledning sertifisert i klasse D innebærer mer brannbestandighet, noe som også gjør selve byggeprosessen enklere. Arkitekter, prosjektledere, byggherrer og entreprenører kan sømløst benytte den nye kledningen i planlagte prosjekter, uten at dette utløser økt dokumentasjonsbehov og fraviksanalyser.

Bilde: Kledningsprofilene i Concise Collection sørger for at alle festemidler skjules i not og fjær. Skjult innfesting gjør monteringsjobben enda mer effektiv – og en plettfri og strøken fasade. Foto: Talgø MøreRoyal/Lediard Foto

mann fra Talgø holder et kledningsbord fra MøreRoyal i hendene mann fra Talgø holder et kledningsbord fra MøreRoyal i hendene
utsnitt av et funkishus med stramme linjer og MøreRoyal kledning 2.0utsnitt av et funkishus med stramme linjer og MøreRoyal kledning 2.0

Siden MøreRoyal kledning 2.0 leveres ferdigbehandlet, vil den heller ikke endre brannklasse etter at den er ferdig montert på vegg.

Dobbeltbehandlingen MøreRoyal-materialene går gjennom, gir et vedlikeholdsbehov som er langt mindre og enklere enn for mange andre typer trevirke. En MøreRoyal-kledning vil først trenge påfyll av olje etter 10-20 år.

Minst mulig vedlikehold?

Som et alternativ til royalkledning, har Moelven lansert Værbitt kledning. Dette er en Cu-impregnert og innfarget furukledning med lang levetid. Værbitt er branntestet, dokumentert og godkjent i brannklasse D-s2, D0.

Værbitt er et godt valg for de som ønsker minst mulig vedlikehold, og kledningen har god beskyttelse mot råte og skader – perfekt i områder med mye vær.

Dersom man ønsker å beholde den opprinnelige fargen, trenger kledningen et nytt strøk med beis etter 6-8 år. Hvis ikke lar man bare treet gråne jevnt etterhvert som den utvendige fargen slites av.

moderne hus med stramme former og Værbitt kledning fra Moelven

Bilde: Værbitt er en Cu-impregnert og innfarget furukledning med lang levetid. Foto: Moelven

Ferdig værgrånet kledning

Har ikke kunden tid til eller ønsker å vente på at gråningsprosessen går sin gang, kan Bergene Holm tilby den populære kledningskolleksjonen NORD, som er ferdig værgrånet fra fabrikk.

NORD kledning laget av gran, og trenger ingen etterbehandling ut over normal vasking etter at den er montert.

Bilde: Gjøres jobben riktig ved oppsetting, vil NORD grankledning ikke kreve videre etterbehandling. Foto: Bergene Holm AS

moderne hus med NORD kledning fra Bergene Holmmoderne hus med NORD kledning fra Bergene Holm
moderne hus med NORD kledning fra Bergene Holmmoderne hus med NORD kledning fra Bergene Holm
moderne hus med NORD kledning fra Bergene Holmmoderne hus med NORD kledning fra Bergene Holm

Ferdig grunnet eller ferdigmalt kledning?

Ferdig grunnet kledning har på lang vei blitt standard i byggeprosjekter. Nå er det imidlertid enda enklere å spare tid og tjene penger på å velge en fabrikkmalt kledning.

Et av de viktigste argumentene for å velge fabrikkmalt kledning med mellomstrøk eller toppstrøk, er fleksibiliteten det gir deg som byggherre eller håndverker.

Når du velger en kledning som er beskyttet mot vær og vind fra start, er det mulig å gjennomføre kledningsprosjekter året rundt, noe som også gjør det mulig å gjennomføre flere prosjekter totalt sett.

– En fabrikkmalt kledning gir også større marginer sammenlignet med en ubehandlet kledning, spesielt på prosjektbestillinger der bygget skal leveres ferdigmalt, påpeker proffselger Vegard Svenskerud hos Byggtorget Lena på Toten.

Her kan du se utvalget vårt av utvendig kledning (eller logg inn i Proffnett for å se egne avtalepriser)

Fabrikkmalt kledning er laget for industriell påføring av maling, og gjør at kvaliteten er den aller beste. Overflaten er mer homogen, har mindre fiberreising, er enkel å overflatebehandle og har god vedheft.

I sum betyr det at du leverer fra deg et bedre sluttresultat når jobben er ferdig, noe som blant annet reduserer risikoen for reklamasjoner i etterkant.

Ferdigmalt med ULTIMALT Proff 10

klassisk sørlandshus med ULTIMALT Proff 10 kledning fra G3 Gausdal Treindustrier

Bilde: ULTIMALT Proff 10 produseres under optimale forhold innendørs, og leveres med 10 års garanti. Foto: Ragnar Hartvig/G3 Gausdal Treindustrier

Når G3 Gausdal Treindustrier nå lanserer ferdigmalt utvendig kledning, kommer den med hele 10 års garanti. ULTIMALT Proff 10 leveres med 4-sidig råtebeskyttelse, 1 strøk grunning og hele 3 strøk med DRYGOLIN Nordic Extreme fra Jotun.

– Det er stor interesse for et produkt som dette. Kombinasjonen av kledning av kortreist Innlandsgran og de beste produktene til Jotun gir et helnorsk produkt for norske forhold, forteller markedssjef Arild Åssveen hos G3 Gausdal Treindustrier.

Nyheten ULTIMALT Proff 10 leveres i mange spennende kledningsprofiler og med fritt valg av malingsfarge fra Jotun. Den kan monteres hele året, uavhengig av vær og temperatur.

Ædel – ferdig beiset kledning

ÆDEL er en ny kledning fra Bergene Holm, som er behandlet med et to-stegs transparent beissystem. Første strøk gir god råtebeskyttelse med tilsatt pigment, deretter påføres et beskyttende toppstrøk med tilleggspigment. Det sikrer en kledning med vakker farge og gode vedlikeholdsintervaller.

Også Moelven tilbyr fabrikkmalt kledning med toppstrøk. Dette er ikke nødvendigvis bare et attraktivt valg for større byggeprosjekter, også vanlige privatkunder kan tilbys ferdigmalt kledning som et tilvalg.

Bilde: ÆDEL leveres i 8 ulike kledningsprofiler og 9 naturlige beisfarger. Vedlikeholdes etter ca 5 år. Foto: Bergene-Holm

bolighus med Ædel kledning fra Bergene Holmbolighus med Ædel kledning fra Bergene Holm

Få hjelp med oppsalg og tilvalg

Det er ikke alltid like enkelt å holde seg oppdatert på hva som finnes av produkter og tilvalg der ute. Vi i Byggtorget har inngående kunnskap om dette, og kan bistå opp mot sluttkunden slik at terskelen for å få et oppsalg er lavere. Da tar vi runden på tilvalg direkte med sluttkunden, så priser dere og leverer et prosjekttilbud basert på kundens ønsker.

– Standardproduktene i prosjektbestillinger er jo ofte veldig presset både på pris og margin, så et oppsalg vil være vinn-vinn for både proffen og oss, sier Vegard Svenskerud.

Kostnad ubehandlet vs fabrikkmalt kledning

Det er ikke til å legge skjul på at forskjellen i løpemeterpris kan være stor dersom vi ser innkjøpskostnadene for ubehandlet kledning av gran eller furu opp mot en fabrikkmalt kledning.

Ser vi på forskjellen mellom ubehandlet og fabrikkmalt kledning med grunning og mellomstrøk, slår imidlertid regnestykket for den ubehandlede kledningen sprekker ganske raskt. For den må jo behandles med grunning, samt maling eller beis. Det er heller ikke gratis.

Skal det leies inn en profesjonell maler til å gjøre jobben, kommer det totalt sett til å bli dyrere enn å velge en kledning som både er grunnet og påført et mellomstrøk. Gjør sluttkunden jobben selv blir det helt klart rimeligere, men i en verden der fritid er et luksusgode har den faktisk en ganske høy pris likevel.

Til slutt er det også en annen stor fordel ved å velge industriell påføring av maling:

– Med en fabrikkmalt kledning er du sikret riktige påføringsmengder under kontrollerte forhold, der vær og vind ikke er avgjørende for sluttresultatet. Det eneste du må passe på før kledningen monteres er riktig lagring, slik at kledningen ikke monteres med et for høyt fuktinnhold, avslutter Svenskerud.

Så lenge kan kledning stå uten videre behandling:

  • Ubehandlet kledning: Må grunnes og males så fort som mulig, helst innen 2-3 uker
  • Ferdig grunnet kledning: Må flekke kuttflater og spikerhull umiddelbart, males i løpet av 6-9 måneder
  • Fabrikkmalt kledning med mellomstrøk: Må flekke kuttflater og spikerhull umiddelbart, male toppstrøk innen 2 år (også avhengig at kvaliteten på malingen)

Fabrikkmalt kledning med toppstrøk: Må flekke kuttflater og spikerhull umiddelbart, følger deretter den valgte malingens ordinære vedlikeholdsintervaller.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!