Byggtorget logoByggtorget logo
To personer som står på stillas på byggeplass med arbeidslampe festet i stillaset.To personer som står på stillas på byggeplass med arbeidslampe festet i stillaset.
To personer som står på stillas på byggeplass med arbeidslampe festet i stillaset.To personer som står på stillas på byggeplass med arbeidslampe festet i stillaset.

Fem lyssterke arbeidslamper til byggeplassen

Om du jobber ute på en byggeplass eller inne i små rom trenger du godt arbeidslys for en trygg og effektiv arbeidsdag.

Enkelt forklart handler godt arbeidslys om å optimere lysforholdet der du jobber. Både funksjonalitet, lysstyrke og tilpasningsmuligheter med tanke på behov og arbeidsoppgaver spiller inn når du skal finne den riktige arbeidslampen til ditt bruk.

En arbeidslampe som gir godt og riktig lys for arbeidsoppgaven er avgjørende for både prestasjon, helse og sikkerhet.

Les også: Unngå fallulykker med god HMS

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Byggeplass som er lyst opp med en LED-lyslist som arbeidslys.

Bilde: LED-lyslister gjør byggeplassen tryggere med godt arbeidslys. Dette er Mareld Sunlit LED-lyslist. Foto: Mareld

Velg riktig arbeidslampe

Uansett om du trenger arbeidslamper til hele byggeplassen, trange rom, ute eller inne, finner du en premiumlampe til ditt behov blant Marelds sortiment hos Byggtorget.

– Tenk igjennom hvor du skal jobbe, og størrelsen på området som skal lyses opp. Større områder krever kraftigere belysning enn mindre områder. I et utendørsmiljø bør du ha minst 6000 lumen, anbefaler Margrethe Ekbråten, nordisk markedssjef i Luna Group.

Hva betyr lumen?

Lumen beskriver hvor mye lys som kommer fra en lyskilde i alle retninger, og er et godt mål på hvor mye lys du får ut av en lyspære. Større arealer krever høyt lumentall, mens til mer presist arbeid kan du ha lavere lumen.

Arbeidslampene fra Mareld begynner ved 1000 lumen og går opp til hele 45 000 lumen, mens hodelyktene starter fra 145 lumen og går opp til 5000 lumen. De har både hodelykter, lomme- og håndlykter, LED-lyslister, arbeidslamper og tilbehør.

Tips til 5 gode arbeidslamper

1. Mareld Bany 6000 APP

Nærbilde av arbeidslampe som er dimbar.

Bilde: Bany er kompatibel med de vanligste batterisystemene for el-håndverktøy. Foto: Mareld

På jakt etter en arbeidslampe du kan styre via app? Med Bany får du en praktisk lampe som er både dimbar og støtsikker. Den har en lysstyrke på 6000 lumen og IP65. En annen fordel med Bany er at den er kompatibel med de vanligste batterisystemene fra el-håndverktøy.

Adaptere for Bosch, DeWalt, Hikoki, Makita, Metabo og Milwaukee inngår.

2. Mareld Gleam 600 RE

Håndverker med hodelykt som arbeidslampe.

Bilde: Mareld Gleam 600 RE hodelykt kan drives med vanlige alkaliske AAA-batterier dersom den lader ut. Foto: Mareld

Med Mareld Gleam får du en lyssterk hodelykt på 600 lumen og har en batteritid på tre timer. Den er oppladbar, blendfri og gir et bredt lysbilde som gjør at du ser bedre, ser godt langt fremme og mer ut på sidene. Hodelykten er spesielt godt likt blant proffene.

Hodelykten vil være spesielt god for deg som jobber i mørke omgivelser, for eksempel i en tunnel. Mareld Gleam har IP66 og kan drives med vanlige alkaliske AAA-batterier.

Tips! En stor fordel med en oppladbar arbeidslampe er at lyskilden enkelt kan flyttes og derfor er perfekt for mobile arbeidsoppgaver. Den er heller ikke avhengig av tilgang til nettstrøm.

3. Mareld Sirius 30000

Arbeidslamper på stativ som lyser opp byggeplass utendørs.

Bilde: Med Mareld Sirius 30000 får du en lyssterk arbeidslampe med 35 000 lumen. Foto: Mareld

Mareld Sirius er en lyssterk lampe med 35 000 lumen. Den kan sammenliknes med Byggsola som var populær på 80-tallet, men med moderne teknologi. Mareld Sirius har en robust konstruksjon, har god lysspredning og kan seriekobles på stativ. Arbeidslampen har IP65.

4. Mareld LED-lister

Håndverker som jobber innendørs med LED-lyslist som arbeidslampe.

Bilde: Lyslist kan du bruke både inne og ute. Foto: Mareld

LED-lyslister passer godt som generell belysning på byggeplasser og kan brukes til alt på å lyse opp heissjakter til trappehus. Mareld Sunlit LED-lyslister monteres enkelt med for eksempel strips, monteringskroker eller ved å bare henge dem opp.

Lyslistene kommer i ulike lengder og utførelser, og kan seriekobles opp til 60 meter med vanlig strømkabel. Med flimmerfri driver kan de seriekobles opp til 100 meter. I likhet med Mareld Sirius har lyslistene IP65 og kan også brukes utendørs. Mareld Sunlit LED-lyslister har 120 lm/w og energiforbruket er på 6 watt/meter.

5. Mareld Canopus 5000 RE APP

En maler som jobber i et rom lyst opp av en arbeidslampe med god fargegjengivelse.

Bilde: Mareld Canopus 5000 passer spesielt godt for deg som jobber med farger og struktur. Foto: Catchlight Fotostudio

Mareld Canopus 5000 er en god arbeidslampe for generell belysning, og perfekt arbeidslampe for deg som jobber med oppgaver hvor gjengivelse av farger og struktur er viktig. Med denne kan du nemlig regulere fargetemperaturen.

Arbeidslampen har 5000 lumen, IP65, kan dimmes, er ladbar og har en batteritid på tre timer. Den kan også styres via app.

Viktig med riktig fargegjengivelse

Fargegjengivelse er hvor nøyaktig fargegjengivelsen er i forhold til dagslys, og angis på en skala fra 0 til 100. Både tid på døgnet og garden av sollys påvirker opplevelsen av farger. Fargetemperaturen angir en lyskildes farge på lyset, fra et varmt, mykt og litt gult lys til skarpt, kjølig og litt hvitt eller blålig lys.

– En ideell fargetemperatur utendørs er tilnærmet dagslys, ca. 5000-5500 Kelvin. Innendørs kan fargetemperaturen være lavere, gjerne et sted mellom 4000 og 5000, opplyser Margrethe Ekbråten hos Luna Group.

Disse egenskapene bør en arbeidslampe ha

  • Tilstrekkelig lysstyrke: For å gi godt lys bør en arbeidslampe ha minst 3000 lumen.
  • Justering av lysstyrke: Ved å kunne tilpasse lyset etter arbeidsområde og oppgave kan du balansere godt lys og øyebelastning.
  • Til generell belysning: Se etter en bred og jevn stråle slik at du kan lyse opp store områder.
  • Justering av fargetemperatur: Dersom du jobber med oppgaver og miljøer som krever det.
  • Tenk holdbarhet: Se etter robuste materialer som tåler å brukes i røffe omgivelser.
  • Sikkerhetsfunksjoner: En arbeidslampe skal være trygg å bruke.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!