Byggtorget logoByggtorget logo
kvinnelig og mannlig håndverker i t-skjorte og shorts på byggeplasskvinnelig og mannlig håndverker i t-skjorte og shorts på byggeplass
kvinnelig og mannlig håndverker i t-skjorte og shorts på byggeplasskvinnelig og mannlig håndverker i t-skjorte og shorts på byggeplass

Shorts eller arbeidsbukse om sommeren?

Mens noen håndverkere gjerne bruker arbeidsshorts, trives andre best i arbeidsbukse om sommeren. Se våre tips til behagelige arbeidsklær fra Blåkläder og Snickers Workwear som kan brukes i sommervarmen.

– Om sommeren merker vi økt etterspørsel etter arbeidsklær som er laget av lettere materialer og med god ventilasjon, forteller proffselger Vegard Svenskerud hos Byggtorget Toten.

Noen arbeidsgivere innenfor byggebransjen har egne HMS-regler som ikke tillater bruk av shorts på jobb. Det er også en del håndverkere som foretrekker å gå i arbeidsbukse året rundt.

Ved å velge arbeidsklær i et teknisk materiale, vil du oppleve at fukt og svette som bygger seg opp i løpet av en arbeidsdag lettere transporteres bort, og plaggene tørker raskere.

Ny arbeidsbukse i sommer?

Hos Byggtorget har vi et godt utvalg arbeidsklær til alle anledninger, enten du jobber i lang arbeidsbukse, piratbukse, shorts eller snekkerskjørt.

Vi forhandler arbeidstøy, sko og tilbehør fra kjente kvalitetsleverandører, som Blåkläder, Snickers Workwear og Solid Gear. Stadig kolleksjoner utvides også med egne kvinnemodeller, for å imøtekomme det økende antallet kvinner som jobber i bygge- og anleggsbransjen.

Her er noen av våre anbefalinger for arbeidsantrekk til sommersesongen:

kvinnelig, tatovert håndverker i arbeidsshortskvinnelig, tatovert håndverker i arbeidsshorts

1. Fleksible shortser

Fra Blåkläder får du shorts med stretch til både dame og herre. Disse brukes gjerne i kombinasjon med den av- og påtakbare kneputelommen 4067 i CORDURA® stretch.

6140 er en fleksibel universalarbeidsshorts fremstilt i vindbeskyttende Schoeller® softshellmateriale med fireveisstretch. Avanserte materialer og funksjoner kombinert med smal passform gir et arbeidsplagg helt utenom det vanlige.

Shortsen er basert på arbeidsbuksa 6940, som er mange håndverkeres favorittbukse.

Tre håndverkere i shorts jobber innendørs på en byggeplassTre håndverkere i shorts jobber innendørs på en byggeplass

Bilde over: Også Snickers Workwear har et stort utvalg arbeidsshorts til både dame og herre. Foto: Snickers Workwear

2. Piratbukse for knærne

Lurt tips til deg som har behov for knebeskyttere,  og derfor ikke kan bruke shorts: Prøv piratbukse! Her har du plass til knebeskytterne, samtidig som du får god ventilasjon på beina.

kvinnelig håndverker i håndverkerskjørt

3. Stilig håndverksskjørt

Fra Blåkläder får du et multifunksjonelt, komfortabelt og slitesterkt håndverksskjørt i denimstretch, som har alle praktiske lommer du trenger.

Det har innershorts i mesh for ekstra komfort samt legg foran og bak for ekstra bevegelighet.

4. UV-beskyttelse i arbeidsklær

Blåkläder har et stort utvalg t-skjorter til dame og herre med UV-beskyttelse (40+) og fukttransporterende egenskaper.

Også LiteWork-kolleksjonen fra Snickers Workwear er arbeidstøy beregnet på arbeid i varmt vær. Den inneholder alt fra overdeler, jakker, bukser og shorts, til solhatt og ventilert boksershorts. Plaggene har UV50-beskyttelse og fireveis stretch.

kvinnelig og mannlig håndverker på en byggeplass i godt synlige sommerklærkvinnelig og mannlig håndverker på en byggeplass i godt synlige sommerklær
kvinnelig håndverker i high-vis arbeidsklær går opp et stillaskvinnelig håndverker i high-vis arbeidsklær går opp et stillas

5. Synlige arbeidsklær

Fra Snickers Workwear får du både shorts, poloskjorter, t-skjorter og piratbukser i synlighetsklasse 1, 2 og 3. Disse er bedre ventilerte og lettere plagg enn allround-kolleksjonen.

Tøymykner lager vond lukt

Dersom du bruker tøymykner når du vasker et teknisk plagg, vil porene i stoffet tette seg og en vond lukt vil sette seg i klærne.

Dette gjelder både for treningstøy og arbeidstøy. Bruk av tøymykner vil også ødelegge stretchen i plaggene.

La føttene puste

håndverker går ned fra et tak i solskinn

Skikkelig fottøy er en god investering i helse og livskvalitet. Dagens vernesko er på ingen måte like klumpete og tunge som før i tiden. Foto: Solid Gear/Hultafors Group

Når det er klamt og varmt, er det ekstra viktig å ha vernesko som har god pusteevne på varme dager for at føttene skal holdes tørre.

Fra Solid Gear får du vernesko med svært god ventilering, samtidig som de er lette og behagelige. Skoene er laget i mesh eller Starknit, som er materialer med gode pusteegenskaper. I tillegg har de innersåler med PU-skum som både er fukttransporterende og pustende.

Tempest og Bushido Glove er eksempler på luftige og lette vernesko fra Solid Gear.

Logg inn i Proffnett for å se alle tilgjengelige produkter og dine avtalepriser.