Byggtorget logoByggtorget logo
Fiberon Symmetry kompositt terrasse med sittegruppe og hvitt rekkverk med sorte spiler.Fiberon Symmetry kompositt terrasse med sittegruppe og hvitt rekkverk med sorte spiler.
Fiberon Symmetry kompositt terrasse med sittegruppe og hvitt rekkverk med sorte spiler.Fiberon Symmetry kompositt terrasse med sittegruppe og hvitt rekkverk med sorte spiler.

Stadig flere velger bort de billigste terrassebordene

Nå vil kundene ha så vedlikeholdsfrie terrassebord som mulig. Dette er terrassebordene du bør anbefale kundene dine i 2024.

Som håndverker er det mange gode grunner til å få kunden til å velge materialer av god kvalitet. Minst mulig svinn, mer effektiv montering og et penere sluttresultat er noen av dem.

Når det i tillegg er stadig flere huseiere med tydelige visjoner for hvordan hagen og uteplassen skal fremstå, er følelsen av eksklusivitet og unike løsninger tilpasset spesielt for kunden en faktor du også kan selge inn.

Dette trender i 2024

Minst mulig vedlikehold av uteplassen blir stadig viktigere for folk flest. Stilmessig ser vi stadig mer av varme, gylne farger både på treverk og steinprodukter.

Noen foretrekker fortsatt den skandinaviske stilen med nedtonede lyse terrassebord og minimalistiske hagemøbler, men vi ser samtidig en økt interesse for et mer naturlig og organisk uttrykk. Her kombineres gjerne buede former med mørke terrassebord.

Ved å velge royalimpregnert trelast, får du mer formstabile og råtebestandige materialer av førstesortering. Både impregneringsmetoden og materialkvaliteten gjør at dette er et mer miljøvennlig valg både i det korte og lange løp, enn det er å velge billigste sortering.

Kompositt er også et godt alternativ, spesielt dersom kunden ønsker en terrasse med minimalt behov for vedlikehold. Her bør anbefalingen være å velge et terrassebord som er massivt, ettersom et hult bord lettere får skader.

Logg inn i Proffnett for å se dine avtalepriser på trevirke og terrasseskruer. Husk at du også kan bruke Proffnett til å sette opp tilbud med eget påslag til kunden, eller hente ut prisfiler for å lage kalkyler til større prosjekter.

Her er tre tips fra oss i Byggtorget til terrasseprodukter av høy kvalitet i tre ulike prisklasser, som også oppfyller sluttkundens forventninger om vedlikeholdsvennlige løsninger med lang levetid og en mer bærekraftig produksjon:

Detaljbilde av Uno terrassebord fra Talgø på en terrasse med nedfelt basseng.Detaljbilde av Uno terrassebord fra Talgø på en terrasse med nedfelt basseng.
Nærbilde av brunoljet Duo terrassebord med sommerblomster på.Nærbilde av brunoljet Duo terrassebord med sommerblomster på.

Bilder over: Her ser du Terrassebord UNO og Terrassebord DUO. Foto: Talgø MøreRoyal/Nathan Lediard

1. UNO/DUO terrassebord

Klassikerne fra Talgø er fortsatt et godt valg til både små og store terrasseprosjekter. MøreRoyal®-behandlingen gir terrassebordene unike egenskaper med ekstrem råtebestandighet, mer formstabilitet, mindre flising og sprekking og lang levetid.

Terrassebord UNO med rill er et ensidig terrassebord i MøreRoyal® Grå, som skal legges med rillet side opp. Materialene er ferdig fargesatt i en transparent gråfarge som vil gråne videre med påvirkning av sol, vær og vind.

Terrassebord DUO er et tosidig terrassebord, med en høvlet, glatt side og en rillet side. Begge sidene er likeverdige, så det blir en smakssak hvilken side du velger å legge opp. Du kan også kombinere glatt og rill for å lage mønster.

Terrassebordene finnes i to farger; ferdig fargesatt i en varm bruntone, eller uten pigment i natur, som vil gråne naturlig over tid.

MøreRoyal® har gjennom årene blitt sertifisert, klassifisert og vurdert fra råstoff til ferdig bygg med gode resultater i alle ledd. Produksjonen kommer fra nordisk, bærekraftig skog. Selve produksjonsprosessen har lite utslipp og medfører ingen forurensing i naturen.

Dette gjør MøreRoyal® til et miljøvennlig og trygt valg både i dag og for fremtiden, med svært god score i Breeam NOR-sertifiserte bygg.

Terrasse og blomsterkasse bygget med Concise lekter fra Talgø. Møblert med hvit utesofa i aluminium og grønne planter.Terrasse og blomsterkasse bygget med Concise lekter fra Talgø. Møblert med hvit utesofa i aluminium og grønne planter.
Utetrapp med innfelt blomsterbed laget med Concise terrassebord.Utetrapp med innfelt blomsterbed laget med Concise terrassebord.

Bilder over: Concise Collection fra Talgø har blitt et populært valg siden lanseringen i 2020. Til terrasse kan du bruke Concise terrassebord i vanlig eller ekstra bred dimensjon, eller lekter i ulike dimensjoner. Foto: Talgø MøreRoyal/Ragnar Hartvig

2. Concise lektegulv

Med lekter som terrassedekke får du et terrassegulv som har smalere, men tykkere bord enn man får ved bruk av tradisjonelle terrassebord. I tillegg får du lektene i forskjellige dimensjoner, og ved å blande disse kan man få vidt forskjellige uttrykk på terrassegulvet.

Lektegulvet fra Talgø er en del av Concise Collection, der alle produktene er MøreRoyal®-behandlet og har en spesialbehandlet overflate (sawcut) som gir en børstet følelse når man går på den.

Det store utvalget i Concise-serien gjør at denne kan brukes til hele uterommet: Fra terrassegulv til blomsterkasser, rekkverk eller kledning. Her kan du med fordel visualisere et helhetlig uterom for kunden, som ikke bare begrenser seg til selve terrassegulvet.

3. Fiberon kompositt terrassebord

Den klassiske Fiberon-kunden er lei av vedlikehold, miljøbevisst og opptatt av det estetiske uttrykket. Terrassebordene består av 94 prosent resirkulert materiale, og er laget helt uten bruk av giftige kjemikalier.

Fiberon kommer i tre ulike modeller og kvaliteter:

Kurvstol og bord står i et hjørne på en kompositt terrasse bygget med Fiberon Goodlife i fargen Beach Club.Kurvstol og bord står i et hjørne på en kompositt terrasse bygget med Fiberon Goodlife i fargen Beach Club.
Nærbilde av terrasse med kompositt terrassegulv av typen Fiberon Sanctuary i fargen Earl Grey. Hvitt rekkverk, rottingsofa og grønn plante i blå potteNærbilde av terrasse med kompositt terrassegulv av typen Fiberon Sanctuary i fargen Earl Grey. Hvitt rekkverk, rottingsofa og grønn plante i blå potte
stor terrasse med spisegruppe og brunfarget kompositt terrassebord av typen Fiberon Symmetrystor terrasse med spisegruppe og brunfarget kompositt terrassebord av typen Fiberon Symmetry

Good Life: To ulike farger med 30 års fargegaranti. Lettere (frest på undersiden) og mer strukturert med fargespill.

Sanctuary: Tre ulike farger med 40 års fargegaranti. Ikke frest under, coating på tre sider. Roligere i fargen.

Symmetry: Tre ulike farger med 50 års fargegaranti. Coating på alle fire sider, roligere i fargen.

Å velge Fiberon terrassebord er en investering, men ifølge Fritzøe Engros vil det være det billigste alternativet over tid, når vi tar utgangspunkt i den lange levetiden.

Kunden vil få en tilnærmet vedlikeholdsfri terrasse som klarer seg med en vask med mildt såpevann ved behov, og ikke minst et eksklusivt utseende som varer.

Utetrapp fra terrasse til hage bygget med kompositt terrassebord.Utetrapp fra terrasse til hage bygget med kompositt terrassebord.

Bilde: Med Fiberon får du ingen råte, solbleking eller falming, en sklisikker overflate og et eksklusivt utseende som varer. Foto: Fritzøe Engros

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!