Byggtorget logoByggtorget logo

Syrefaste fasadeskruer uten blinkende finish

For å spare tid velger stadig flere vedlikeholdsvennlig kledning når de skal bygge eller rehabilitere. Dessverre benyttes det ofte feil festemidler i arbeidet, og fasaden blir merket med rennemerker fra skruene.

Fritiden vår får stadig større betydning, men de færreste har mulighet til å jobbe mindre for å få flere timer fritid i løpet av døgnet. For mange er imidlertid løsningen å velge byggevarer som gjør at fritiden ikke må brukes på kjedelige og tidkrevende vedlikeholdsoppgaver som maling eller beising.

Bilde: Velg festemidler som skåner deg for belastningsskader (foto: ESSVE)

Feil bruk av festemidler

Dessverre viser erfaringene at mange bruker feil festemidler til vedlikeholdsvennlige materialer, og konsekvensen er ofte at fasaden blir skjemmet av rennemerker fra festemidlene. Grunnen til dette, er at det oppstår en kjemisk reaksjon mellom stålet i festemidlene og impregneringsvæskene som er blitt brukt til å behandle kledningsbordene på fabrikk. Det er imidlertid veldig enkelt å unngå denne typen problemer, og løsningen ligger i å bruke syrefaste fasadeskruer fra ESSVE som ikke er med på å danne kjemiske reaksjoner.

Skruehoder som matcher fargen på fasaden

Skruehodene på ESSVEs fasadeskruer har også estetiske kvaliteter mange vil sette pris på. Ettersom flere bruker vedlikeholdsvennlige, mer kostbare materialer til fasaden, legges det nemlig større vekt på totalinntrykk og kvalitet. Da er ikke nødvendigvis blanke, syrefaste skruer det beste valget. Det betyr nemlig at rader med skinnende skruehoder vil fremtre på fasaden, og det er det ikke alle som er interessert i.

Derfor har ESSVE, i samarbeid med de største trelastprodusentene på det norske markedet, utviklet fasadeskruer med fargede senkehoder. Skruehodene matcher de mest populære kledningsfargene - hvit, lys grå, brun, og svart. Ved å bruke fargede skruehoder, blir skruene tilnærmet usynlige på fasaden, og svarer på kvalitetsbevisste kunders ønske om et helhetlig totalinntrykk. Om fargen på skruehodet ikke er av spesiell betydning, finnes skruene selvsagt også i blank utførelse.

Stenger fukt ute

ESSVEs fasadeskruer byr imidlertid også på andre fordeler, og det dreier seg mer om tekniske egenskaper. For deg som skal montere kledningen og skru inn hundrevis av skruer i løpet av en dag, er det trolig viktig at de er lette å skru inn. De har en fiberskjærende spiss som sørger for at skruene trenger lett inn i alle typer materialer. Det sparer du krefter på i løpet av lange dager, og over tid vil det skåne deg for belastningsskader i både armer og skuldre.

Syrefaste skruer er dessuten svært hardføre og tåler store belastninger. De er blant annet seigere enn andre typer skruer, noe som betyr at de kan ta opp ganske store bevegelser uten å ryke. Slike bevegelser kan eksempelvis oppstå når solen steker på fasaden. Fasadeskruene har dessuten en klemkant på skruehodet som sørger for at fukt ikke kan trenge inn.

Bilde: Fasadeskruer med fargede hoder løfter totalinntrykket (foto: ESSVE)

"Usynlig" fasadeskrue

En annen skrue du skal vite om, er fasadeskruer med sylindrisk hode. Hodet på disse skruene er svært lite og når de skrus inn blir hodet nærmest usynlig til tross for den blanke overflaten. Fasadeskruer med sylindrisk hode har, på lik linje med gulvskruer, en gjenge like under hodet. Denne gjengen sørger for svært god klemkraft mot underliggende konstruksjon og sikrer langvarig holdbarhet.

Vil du se nærmere på utvalget av fasadeskruer, er det bare å komme innom din nærmeste Byggtorget. Hos oss finner du både produktene og fagfolkene som gjør hverdagen din enklere.

Vi snekres!

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!