Byggtorget logoByggtorget logo
inspirasjon terrasseinspirasjon terrasse

Terrasse og uterom

Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre på terrasse og trapp.Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre på terrasse og trapp.

Fargetrender for terrassebeis

Å fornye uterommet kan du enkelt gjøre ved å endre farge på terrassen. La deg inspirere av våre terrassebeis fargekart og råd fra fargeekspertene.

Nærbilde i fugleperspektiv av Duo terrassebord fra Talgø.Nærbilde i fugleperspektiv av Duo terrassebord fra Talgø.

Slik velger du beste terrassebord

Valgene er mange for deg som planlegger et nytt terrassegulv. Skal du velge vanlig trykkimpregnert, legge i litt ekstra for royalbehandlet eller kompositt, eller investere i helt vedlikeholdsfrie terrassebord?

Stor uteplass med belegningsstein.Stor uteplass med belegningsstein.

Inspirasjon til hagen: Slik vil vi ha det

La uterommet fylles med varme farger, avrundede kanter og stemningsfull belysning. Her er den norske hagedrømmen.

Pergola med tak og spilevegg beiset i brun med sofa, gardiner og hengestol.Pergola med tak og spilevegg beiset i brun med sofa, gardiner og hengestol.

Ny pergola? Få inspirasjon her

En pergola er det perfekte tilskuddet i hagen eller på terrassen. Bli inspirert og finn en pergolaløsning som passer din hage.

Terrasse med peis, pergola og levegg.Terrasse med peis, pergola og levegg.

Er tak over terrasse søknadspliktig?

Det er ikke nødvendigvis fritt frem å bygge i hagen, men det finnes flere ting du kan gjøre uten byggesøknad. Her får du en oversikt over hva som er tillatt å bygge.

Spilevegg utendørs på terrassenSpilevegg utendørs på terrassen

Tips til spilevegg utendørs

Ønsker du deg en vegg med spiler utendørs? Både pergola, frittstående spilevegg eller spilevegg på terrasse er gode løsninger. Se flere tips her.

Olje terrasse med malingsrulleOlje terrasse med malingsrulle

Hva er best: Olje eller beis til terrassen?

Er det på tide å vedlikeholde terrassen? Her får du tips til hva du må tenke på når du skal olje eller beise terrasse, platting eller veranda.

Steinheller på uteplass som er gangsti rundt svart hus.Steinheller på uteplass som er gangsti rundt svart hus.

Velg store steinheller ute i hagen

Store betongheller og steinheller er i vinden som aldri før. Få et eksklusivt uttrykk på uteplassen og minimalt med vedlikehold.

Uteplass laget med belegningsstein med peis og sittegruppe.Uteplass laget med belegningsstein med peis og sittegruppe.

Guide: Hvordan legge belegningsstein

Et godt grunnarbeid og tålmodighet det du trenger for et vellykket resultat ved legging av belegningsstein. Se hvordan det gjøres her.

nilfisknilfisk

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger jeg?

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger du? Enten du skal vaske huset eller bilen er det flere fordeler ved å bruke en høytrykkspyler i stedet for hageslangen.

koselig sittegruppe på en terrassekoselig sittegruppe på en terrasse

5 råd til deg som skal bygge platting på hytta

Husk å sjekke hva som er søknadspliktig, hvordan grunnforholdene er og hvilke terrassebord som tåler klimaet best. Se våre råd her.

kurvstoler står på platting, hytte ved sjøenkurvstoler står på platting, hytte ved sjøen

Bygge platting på hytta ved sjøen?

Været på sommerhytta varierer kraftig. Vi snakker tross alt om hytter i Norge, ikke i Syden. Tenk vær, vind og sol når du planlegger drømmeterrassen.

nybygget hytte med terrasse og bålpanne. Fjellterrengnybygget hytte med terrasse og bålpanne. Fjellterreng

Slik bygger du terrasse på fjellhytta

Klima og værforhold er kanskje det aller viktigste å la seg inspirere av når du går igang med å planlegge terrasse på fjellhytta.

Hagestue med skyvedører og loungemøbler.Hagestue med skyvedører og loungemøbler.

Hagestue: Inspirasjon og tips til ulike løsninger

En bod, hagestue eller redskapsbod er relativt raskt og enkelt å sette opp. Velger du et byggesett fra Talgø får du et norskprodusert, solid bygg med universelt design.

illustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeisillustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeis

Gode råd til deg som skal bygge utepeis

Med en utepeis i hagen kan du forlenge sommerkveldene og invitere til hyggelig utekos året rundt. Her får du gode råd om bygging av utepeis.

person sitter med et nettbrett i fanget og ser på en tegning av en hagebodperson sitter med et nettbrett i fanget og ser på en tegning av en hagebod

Så enkelt setter du opp uteboden selv

Mange har en garasje som brukes til alt annet enn å parkere bilen. Heldigvis finnes det en enkel løsning for deg som opplever at gressklipperen, hagemøbler, ski, verktøy og materialer har jaget bilen ut på gårdsplassen.

Terrasserekkverk i glass på terrasse med utsikt over fjorden.Terrasserekkverk i glass på terrasse med utsikt over fjorden.

Tre typer rekkverk til terrassen – hva velger du?

Terrasse med glassrekkverk, tradisjonelt rekkverk eller spiler? Få inspirasjon her til hvilken type som passer best akkurat hos deg.

Trapp fra hagestue og terrasse til hagenTrapp fra hagestue og terrasse til hagen

Fem tips til deg som planlegger trapp til hagen

Har du terrasse eller veranda er det fint å gå rett ut i hagen derfra. Her byr vi på gode råd og inspirasjon til ulike løsninger for trapp til terrassen.

Gårdsplass med belegningsstein og en bil parkert i carport.Gårdsplass med belegningsstein og en bil parkert i carport.

Velg riktig stein til innkjørselen

Belegningsstein i innkjørselen er både innbydende og praktisk. Stein trenger lite vedlikehold og gir et tidløst utseende du kan forme etter egen stil.

Rød og brun belegningsstein lagt i mønster.Rød og brun belegningsstein lagt i mønster.

Belegningsstein: Inspirasjon til nye farger og mønster i uterommet

Gå for avrundede kanter og buede linjer på hagemuren, eller velg brede mellomrom og singel for å skape dramatikk. La deg inspirere.

Aaltvedt Rådhus belegningsstein som platting utenfor murhus.Aaltvedt Rådhus belegningsstein som platting utenfor murhus.

Tidløs og bærekraftig bruk av stein fra Aaltvedt

La deg inspirere til å bruke stein i uterommet. Aaltvedt Betong har et bredt utvalg av heller, belegningsstein, kantstein og mur til hagen.

Gårdsplass med belegningsstein, betongtrapp og støttemur.Gårdsplass med belegningsstein, betongtrapp og støttemur.

Belegningsstein fra Aas Betong

La deg inspirere av Aas Betongs steinunivers, det skal ikke så mye til for å heve et utemiljø. Velg en bred betongtrapp og få et moderne dekke med ulike former på belegningsstein.

Multiblokk heller og mur i stein i oppkjørsel til hvitt hus.Multiblokk heller og mur i stein i oppkjørsel til hvitt hus.

Utnytt utearealet med heller og mur

Med belegningsstein, heller, mur og forskalingsblokker fra Multiblokk kan du få et praktisk og pent uterom ved å utnytte både små og store flater.

Hagesti med trapp langs husvegg som illustrerer legge steinheller i hagen.Hagesti med trapp langs husvegg som illustrerer legge steinheller i hagen.

Slik legger du steinheller i hagen

Å lage en hagesti med steinheller er en enkel, morsom og rimelig måte å gi hagen din et løft. Bruk denne steg for steg-guiden til å legge steinheller i hagen selv.

Støttemur med organiske, runde former.Støttemur med organiske, runde former.

Bygge støttemur? Dette må du vite

En steinmur kan støtte opp masser slik at du får utnyttet tomten. Bygg en billig støttemur selv eller en dekorativ stablesteinsmur.

Sitteplass som er opplyst med hagebelysning.Sitteplass som er opplyst med hagebelysning.

6 tips til sesongens fineste hagebelysning

Utendørs belysning er både praktisk og stemningsskapende. Fremhev det vakre i hagen, skap dybde og god romfølelse med forskjellige lyskilder.

Kvinne er på vei ut av en klassisk balkongdør med sprosserKvinne er på vei ut av en klassisk balkongdør med sprosser

Bør du velge dobbeltdør eller skyvedør ut til veranda?

Ved å velge vinduer og balkongdører med store glassflater, knytter du inne- og uteområdene sammen på en god måte. Slik finner du riktig veranda- eller balkongdør til din bolig.

Inspirerende terrasse med basseng, platting, trapp og pergola.Inspirerende terrasse med basseng, platting, trapp og pergola.

Platting og terrasseinspirasjon

Trenger du inspirasjon til uteområdet? En terrasse eller platting i kombinasjon med belegningsstein eller betongheller står høyt på ønskelisten hos mange.

Snekker skrur inn skruer med drill i en terrasse som han bygger,Snekker skrur inn skruer med drill i en terrasse som han bygger,

Disse verktøyene trenger du når du skal bygge terrasse

Nå som våren står for døren, er det mange som skal bygge seg ny terrasse. Her får du våre beste tips til hvilket verktøy du trenger i de ulike delene av byggeprosessen.

Uteområde med belysning innfelt i murUteområde med belysning innfelt i mur

Skal du montere lys i mur eller stein? Her er noen tips

En godt opplyst innkjørsel, gangsti eller trapp kan være både stemningsfull og funksjonell. Her er tipsene til hvordan du kan bruke lys i mur og stein.

Hus med nybygget platting Hus med nybygget platting

Skal du bygge platting i skråning? Her er tipsene

Skal du bygge terrasse i skråning krever det god planlegging, valg av riktige produkter og litt snekkererfaring. Vi gir deg rådene du trenger for å komme i gang.

Hage med pyntestein i sti langs husveggHage med pyntestein i sti langs husvegg

Pyntestein i hagen: Dette må du tenke på

Pyntestein gir hagen et stort løft og er tilnærmet vedlikeholdsfri år etter år. Skap din egen stil samtidig som du hindrer ugress i å vokse opp.