Byggtorget logoByggtorget logo
inspirasjon terrasseinspirasjon terrasse

Terrasse og uterom

fargetrender terrassebeisfargetrender terrassebeis

Årets fargetrender for terrassebeis

Å fornye uterommet kan du enkelt gjøre ved å endre farge på terrassen. La deg inspirere av våre terrassebeis fargekart og råd fra fargeekspertene.

terrassebordterrassebord

Hvilke terrassebord skal du velge? Se vår terrasseguide

Valgene er mange for deg som planlegger et nytt terrassegulv. Skal du velge vanlig trykkimpregnert, legge i litt ekstra for royalbehandlet eller kompositt, eller investere i helt vedlikeholdsfrie terrassebord?

inspirasjon uterominspirasjon uterom

Inspirasjon til hage: Dette er populært i år

Det er på tide å la uterommet fylles med varme farger, avrundede kanter og stemningsfull belysning i hagen. Sjekk hvilke hagedrømmer som gjelder i 2023.

Pergola med tak og spilevegg beiset i brun med sofa, gardiner og hengestol.Pergola med tak og spilevegg beiset i brun med sofa, gardiner og hengestol.

Ny pergola? Få inspirasjon her

En pergola er det perfekte tilskuddet i hagen eller på terrassen. Bli inspirert og finn en pergolaløsning som passer din hage.

byggeregler terrassebyggeregler terrasse

Byggeregler for terrasse, hagestue og levegg

Det er ikke nødvendigvis fritt frem å bygge i hagen, men det finnes flere ting du kan gjøre uten byggesøknad. Her får du en oversikt over hva som er tillatt å bygge.

inspirasjon levegginspirasjon levegg

Spilevegg på terrassen? Her er 6 ulike ideer til levegg

Vurderer du å bygge levegg eller spilevegg til terrasse? I mange tilfeller er også pergola et godt alternativ. Sjekk hvilke muligheter du har her!

vedlikehold terrassevedlikehold terrasse

Hva er best: Terrasseolje eller terrassebeis?

Er det på tide å vedlikeholde terrassen? Her får du tips til hva du må tenke på når du skal olje eller beise terrasse, platting eller veranda.

Steinheller på uteplass som er gangsti rundt svart hus.Steinheller på uteplass som er gangsti rundt svart hus.

Velg store steinheller ute i hagen

Store betongheller og steinheller er i vinden som aldri før. Få et eksklusivt uttrykk på uteplassen og minimalt med vedlikehold.

Uteplass laget med belegningsstein med peis og sittegruppe.Uteplass laget med belegningsstein med peis og sittegruppe.

Guide: Hvordan legge belegningsstein

Et godt grunnarbeid og tålmodighet det du trenger for et vellykket resultat ved legging av belegningsstein. Se hvordan det gjøres her.

nilfisknilfisk

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger jeg?

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger du? Enten du skal vaske huset eller bilen er det flere fordeler ved å bruke en høytrykkspyler i stedet for hageslangen.

koselig sittegruppe på en terrassekoselig sittegruppe på en terrasse

5 råd til deg som skal bygge platting på hytta

Husk å sjekke hva som er søknadspliktig, hvordan grunnforholdene er og hvilke terrassebord som tåler klimaet best. Se våre råd her.

kurvstoler står på platting, hytte ved sjøenkurvstoler står på platting, hytte ved sjøen

Bygge platting på hytta ved sjøen?

Været på sommerhytta varierer kraftig. Vi snakker tross alt om hytter i Norge, ikke i Syden. Tenk vær, vind og sol når du planlegger drømmeterrassen.

nybygget hytte med terrasse og bålpanne. Fjellterrengnybygget hytte med terrasse og bålpanne. Fjellterreng

Slik bygger du terrasse på fjellhytta

Klima og værforhold er kanskje det aller viktigste å la seg inspirere av når du går igang med å planlegge terrasse på fjellhytta.

Hagestue med skyvedører og loungemøbler.Hagestue med skyvedører og loungemøbler.

Hagestue: Inspirasjon og tips til ulike løsninger

En bod, hagestue eller redskapsbod er relativt raskt og enkelt å sette opp. Velger du et byggesett fra Talgø får du et norskprodusert, solid bygg med universelt design.

illustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeisillustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeis

Gode råd til deg som skal bygge utepeis

Med en utepeis i hagen kan du forlenge sommerkveldene og invitere til hyggelig utekos året rundt. Her får du gode råd om bygging av utepeis.

person sitter med et nettbrett i fanget og ser på en tegning av en hagebodperson sitter med et nettbrett i fanget og ser på en tegning av en hagebod

Så enkelt setter du opp uteboden selv

Mange har en garasje som brukes til alt annet enn å parkere bilen. Heldigvis finnes det en enkel løsning for deg som opplever at gressklipperen, hagemøbler, ski, verktøy og materialer har jaget bilen ut på gårdsplassen.

glassrekkverk på terrasse med utsikt over fjordglassrekkverk på terrasse med utsikt over fjord

Tre typer rekkverk til terrassen – hva velger du?

Terrasse med glassrekkverk, tradisjonelt rekkverk eller spiler? Få inspirasjon her til hvilken type som passer best akkurat hos deg.

Trapp fra hagestue og terrasse til hagenTrapp fra hagestue og terrasse til hagen

Fem tips til deg som planlegger trapp til hagen

Har du terrasse eller veranda er det fint å gå rett ut i hagen derfra. Her byr vi på gode råd og inspirasjon til ulike løsninger for trapp til terrassen.

gårdsplass med belegningsstein og en bil parkert i carportgårdsplass med belegningsstein og en bil parkert i carport

Velg riktig stein til innkjørselen

Belegningsstein i innkjørselen er både innbydende og praktisk. Stein trenger lite vedlikehold og gir et tidløst utseende du kan forme etter egen stil.

Rød og brun belegningsstein lagt i mønster.Rød og brun belegningsstein lagt i mønster.

Belegningsstein: Inspirasjon til nye farger og mønster i uterommet

Gå for avrundede kanter og buede linjer på hagemuren, eller velg brede mellomrom og singel for å skape dramatikk. La deg inspirere.

Aaltvedt Rådhus belegningsstein som platting utenfor murhus.Aaltvedt Rådhus belegningsstein som platting utenfor murhus.

Tidløs og bærekraftig bruk av stein fra Aaltvedt

La deg inspirere til å bruke stein i uterommet. Aaltvedt Betong har et bredt utvalg av heller, belegningsstein, kantstein og mur til hagen.

Gårdsplass med belegningsstein, betongtrapp og støttemur.Gårdsplass med belegningsstein, betongtrapp og støttemur.

Belegningsstein fra Aas Betong

La deg inspirere av Aas Betongs steinunivers, det skal ikke så mye til for å heve et utemiljø. Velg en bred betongtrapp og få et moderne dekke med ulike former på belegningsstein.

Multiblokk heller og mur i stein i oppkjørsel til hvitt hus.Multiblokk heller og mur i stein i oppkjørsel til hvitt hus.

Utnytt utearealet med heller og mur

Med belegningsstein, heller, mur og forskalingsblokker fra Multiblokk kan du få et praktisk og pent uterom ved å utnytte både små og store flater.

hagesti laget av steinheller og murtrapp langs en husvegghagesti laget av steinheller og murtrapp langs en husvegg

Slik legger du steinheller i hagen

Å lage en hagesti med steinheller er en enkel, morsom og rimelig måte å gi hagen din et løft. Bruk denne steg for steg-guiden til å legge steinheller i hagen selv.

Støttemur med organiske, runde former.Støttemur med organiske, runde former.

Bygge støttemur? Dette må du vite

En steinmur kan støtte opp masser slik at du får utnyttet tomten. Bygg en billig støttemur selv eller en dekorativ stablesteinsmur.

Sitteplass som er opplyst med hagebelysning.Sitteplass som er opplyst med hagebelysning.

6 tips til sesongens fineste hagebelysning

Utendørs belysning er både praktisk og stemningsskapende. Fremhev det vakre i hagen, skap dybde og god romfølelse med forskjellige lyskilder.

Inspirerende terrasse med basseng, platting, trapp og pergola.Inspirerende terrasse med basseng, platting, trapp og pergola.

Platting og terrasseinspirasjon

Trenger du inspirasjon til uteområdet? En terrasse eller platting i kombinasjon med belegningsstein eller betongheller står høyt på ønskelisten hos mange.

hytte i furuskog med nybygget terrasse i forkanthytte i furuskog med nybygget terrasse i forkant

Bygge terrasse selv? Slik forbereder du deg

Dersom du ikke er utstyrt med bare tommeltotter, skal det gå greit å bygge din egen terrasse eller platting. Først og fremst må du finne ut av hvilken fundamentering du må starte med.

snekker skrur inn skruer med drill i en terrasse som han byggersnekker skrur inn skruer med drill i en terrasse som han bygger

Disse verktøyene trenger du når du skal bygge terrasse

Nå som våren står for døren, er det mange som skal bygge seg ny terrasse. Her får du våre beste tips til hvilket verktøy du trenger i de ulike delene av byggeprosessen.

Uteområde med belysning innfelt i murUteområde med belysning innfelt i mur

Skal du montere lys i mur eller stein? Her er noen tips

En godt opplyst innkjørsel, gangsti eller trapp kan være både stemningsfull og funksjonell. Her er tipsene til hvordan du kan bruke lys i mur og stein.