Byggtorget logoByggtorget logo
Hus med steinheller i hagen og pyntestein rundt.Hus med steinheller i hagen og pyntestein rundt.
Hus med steinheller i hagen og pyntestein rundt.Hus med steinheller i hagen og pyntestein rundt.

Slik legger du steinheller i hagen

Å lage en hagesti med steinheller er en enkel, morsom og rimelig måte å gi hagen din et løft. Bruk denne steg for steg-guiden til å legge steinheller i hagen selv.

Materialer du trenger

  • Steinheller
  • Grus
  • Sand
  • Spade
  • Rive

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Slik lager du hagesti med steinheller

1. Forbered området: Først må du forberede området der du vil legge hagestien. Fjern alle planter, røtter og ugress fra området.

2. Legg hellene ut i mønsteret du ønsker stien skal ha. Pass på at de ligger med omtrent samme avstand, da får du penest resultat.

3. Bruk spaden til å stikke rundt hellene før du fjerner dem. Da vet du at du graver et passende hull som steinen legges ned i etterpå.

4. Deretter må du grave ut der hagestien skal være. Dersom du ønsker enkeltsteiner med gress i mellom, graver du kun ut hull til hver stein. Ønsker du en sammenhengende sti med heller, graver du en sammenhengende grøft som er like bred som steinhellene dine og minst 10 cm dypere enn steinen.

5. Legg grus: Når du har gravd grøften, må du fylle den med grus. Grusen danner et stabilt fundament for steinhellene dine. Bruk en rive for å jevne ut grusen, og sørg for at den er jevnt fordelt over hele området.

6. Legg sand: Når grusen er på plass, må du legge et lag med sand over den. Sanden gir et jevnt og stabilt underlag for steinhellene dine. Sørg for at sanden er jevnt fordelt over hele området.

7. Legg steinhellene: Når du har lagt sanden på plass, kan du begynne å legge steinhellene. Bruk en spade til å grave ut litt sand under steinhellene for å gi dem et stabilt underlag.

8. Fyll mellomrommene: Når steinhellene er på plass, kan du fylle mellomrommene med grus eller fugesand. Dette vil bidra til å stabilisere stien og hindre ugress.

Velg riktige heller

Følger du disse enkle trinnene, har du en vakker og funksjonell hagesti på kort tid.

Husk å velge riktig type steinheller og materialer som passer til klimaet der du bor, og til hagen din.

Les også: Velg store steinheller ute i hagen

Trenger du tips om steinprodukter eller råd om hvordan du best kan legge belegningsstein og heller, er det bare å slå av en prat med lokalkjente fagfolk hos Byggtorget.

Lykke til med prosjektet ditt!

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg