Byggtorget logoByggtorget logo
Frittstående hagestue bygget på platting i hage, innredet som stue med sofa og bord. Frittstående hagestue bygget på platting i hage, innredet som stue med sofa og bord.
Frittstående hagestue bygget på platting i hage, innredet som stue med sofa og bord. Frittstående hagestue bygget på platting i hage, innredet som stue med sofa og bord.

Hagestue: Inspirasjon og tips til ulike løsninger

En bod, hagestue eller redskapsbod er relativt raskt og enkelt å sette opp. Velger du et byggesett fra Talgø får du et norskprodusert, solid bygg med universelt design.

Drømmer du om en hyggelig hagestue for sene sommerkvelder, eller ditt eget lille atelier? Trenger du kanskje en bod for å oppbevare utstyr og hagemøbler innendørs om vinteren?

Å bygge et anneks trenger ikke være en stor jobb. Holder du deg innenfor lovverket og reguleringsplanene for eiendommen, kan du bygge inntil 50 kvadratmeter på egen tomt uten å søke.

Les også: Dette er de nye byggereglene: Dette kan du bygge uten å søke

Hagestue med store glassflater ved sjøen.Hagestue med store glassflater ved sjøen.

Bilde over: BLOM ByggDesign er et konsept utviklet av BLOM arkitekter, med modulbaserte løsninger for hagestuer og boder. Modulene har stor fleksibilitet og valgfrihet, høy kostnadseffektivitet og moderne design. Foto: Talgø MøreRoyal

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Hagestue på terrasse

Har du plass og mulighet til å bygge tak over terrassen, kan du forlenge sommersesongen med flere måneder. Hagestuen monteres rett på terrassegulv.

De fleste hagestuer har vinduer på alle kanter og slipper alt dagslys inn. Mange kan åpnes helt. På vinteren kan hagestuen brukes til å overvintre hagemøbler og planter under tak.

Frittstående hagestue

Drømmer du om et ekstra rom i hagen? Med en frittstående hagestue får du en koselig og lun plass hvor du kan trekke deg tilbake både vår, sommer og høst.

Er du kun på jakt etter le gjennom vår- og sommersesongen, går du for en hagestue uten dører, eventuelt med kombinert bod til oppbevaring om vinteren. Vil du ha muligheten til å stenge ute vær, vind og insekter, velger du en hagestue med dører. Da kan stuen eventuelt også brukes til oppbevaring på vinteren.

Les også: Se hvor fint det ble hos Erik og familien med ny hagestue

Frittstående hagestue pyntet til fest. Frittstående hagestue pyntet til fest.

Bilde over: Hagestue fra Talgø PlusConcept dekket til fest. Her har du god plass til mange gjester gjennom sommersesongen. Foto: Talgø MøreRoyal

Hagestue byggesett

Å bygge hagestue trenger ikke være en stor jobb. Velger du byggesett, får du hagestuen i ferdigbygde elementer som er enkle å montere. Vi leverer fleksible, modulbaserte løsninger fra Talgø PlusConcept, som har byggesett tilpasset ulike behov i flere størrelser og varianter.

Er du kun ute etter lagringsplass, kan du gå for en redskapsbod eller en større hagebod for å oppbevare utemøbler, sykler og annet utstyr gjennom vinteren.

Les også: Så enkelt setter du opp uteboden selv

Hagebod med sitteplass som er bygget med bod byggesett fra Talgø.Hagebod med sitteplass som er bygget med bod byggesett fra Talgø.
Åpen hagestue uten dører på platting ved sjøen.Åpen hagestue uten dører på platting ved sjøen.

Bilde over: Varianter av hagestuer som leveres i ferdige moduler. Mulitibod til venstre og frittstående hagestue til høyre. Foto: Talgø MøreRoyal

Bygg selv på en dag

Byggetegning. Byggesett fra Talgø MøreRoyal.

En klar fordel med å velge et byggesett når du skal sette opp en bod eller hagestue, er tidsbruken. Tommelfingerregelen er at det trengs to personer i én dag for å montere et middels stort bygg. Med andre ord kan du få en splitter ny hagestue på én dag.

Kontakt oss i Byggtorget for pris og gode råd om hagestue og utebod. Enten du vil bygge selv, kjøpe en ferdigmodell, designe din en egen løsning eller kjøpe enkeltelementer, får du det du trenger hos Byggtorget.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg