Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Årets fargetrender for terrassebeis

Å fornye uterommet kan du enkelt gjøre ved å endre farge på terrassen. La deg inspirere av våre terrassebeis fargekart og råd fra fargeekspertene.

Det er deilig med litt forandringer, og med en ny farge på terrassen kan du få uteplassen akkurat slik du ønsker.

Det skal nemlig ikke så mye til for å endre utseende på terrassen. Med terrassebeis eller terrasseolje kan du endre uttrykket samtidig som du får gjort unna vedlikeholdsarbeidet. Ved å behandle terrassen beskytter du den mot sol, vind og vær, og den blir nesten som ny.

Les også: Vedlikehold av terrasse og platting

Jotun Trebitt terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå til lys fasade fra Jotuns fargekart.
Jotun Trebitt terrassebeis 9073 Shimmergrå til hvitt hus med lyserød dør som du finner i Jotuns fargekart.

Over ser du: Jotun Trebitt terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå og 9073 Shimmergrå. Foto: Jotun

Velge farge til terrassen

Det trenger ikke å være vanskelig å velge farge til terrassen. Ta utgangspunkt i husfasaden og få hjelp i ditt lokale byggevarehus til å finne en farge som matcher.

Les også: Dette er fargene vi vil male med utendørs

Shimmergrå terrassebeis

Ønsker du å holde terrassen nøytral eller gå for en minimalistisk og skandinavisk stil, skal du gå for grått. Naturlig sølvgrå eller shimmergrå beis vil gi et mykere og dempet utseende til et hvitt hus, samtidig er de lette å kombinere med andre farger og vil fungere godt i en hage med miks av lyse steinheller og treverk.

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Jotun TREBITT Terrassebeis 90028 Skyggebrun til gul husfasade fra Jotuns fargekart.
Concise terrassebord fra Talgø beiset med MøreRoyal terrasseolje Ekslusiv i brun.

Over ser du: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun og Talgøs terrasseolje i brun. Foto: Jotun og Talgø

Variasjoner av brun

Brun er en av de store fargetrendene både ute og inne i år, og vi vil også ha det på terrassen. Fra de helt lyse bruntonene til de mørke og lune. Finn inspirasjon i miljøet og naturen rundt hagen og velg en brunfarge som er med på å skape det naturlige uttrykket. La treverket spille hovedrollen i interiøret og bygg stilen rundt dette.

– Vi ser at stadig flere etterspør produkter hvor treet virkelig kommer til sin rett. Vi ønsker i stadig større grad et naturlig uttrykk i uterom og på fasade, forteller Janne Rangnes, markeds- og kommunikasjonssjef i Talgø MøreTre AS.

Talgø leverer MøreRoyal terrassebord og deres egenproduserte terrasseolje kan også brukes på grønnimpregnerte terrassegulv. Terrasseoljen leveres i fargene klar (upigmentert), grå og brun.

Les også: Dette er forskjellen på de ulike terrassebordene

Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart fra Jotuns Trebitt terrassebeis fargekart på platting utenfor hus malt med Dempet Sort.
Jotun Trebitt terrassebeis fargekart anbefaler 9805 Sløret Sort til blå husfasade.

Over ser du: Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart og 9805 Sløret Sort. Foto: Jotun

Gråsvart terrassebeis

Med de mørke terrassebordene som går mer mot sort, kan du få et ekstra spenstig uttrykk ved å skape kontraster.

Bruk hvitt eller klare farger, eller gå for harmoni ved å bruke farger som spiller på lag. De mørke fargetonene gir en fin dybde og ro, perfekt om du vil skape en behagelig og hjemmekoselig følelse på terrassen.

Les også: Dette er årets hagetrender

TREBITT terrassebeis fra Jotun som rulles på terrasse med malingsrulle.

Over ser du: Jotun Trebitt terrassebeis. Sjekk ut Jotun Trebitt terrassebeis fargekart neste gang du besøker et av våre byggevarehus. Foto: Jotun

Bli inspirert av terrassebeis fargekart

Det er ikke alltid like lett å velge farger, spesielt når det finnes så mange fine å velge mellom. Ta deg derfor tid til å finne inspirasjon før du setter i gang.

Hos Byggtorget kan du bla gjennom fargekart på terrassebeis fra blant annet Jotun, da ser du hva forskjellige farger gjør med hverandre og får et hint om hvordan sluttresultatet ser ut. Fargene finner du i fargekartet TREBITT terrassebeis.

Om du er helt blank på hvilken farge som kan passe til din terrasse kan du sjekke ut Jotuns nye Drygolin-fargekart.

Der har hver hovedfarge til eksteriør én anbefalt  terrassebeisfarge, slik kan du enkelt få tips til hvilken terrassebeis som kan matche huset og gi et helhetlig fargeuttrykk.

Det beste med fargekart er at fargekombinasjonene er satt sammen av fargeeksperter, slik at du kan være trygg på at de ulike fargene passer sammen.

Husk likevel at endelig sluttresultat også påvirkes av treets egenfarge. Er du usikker på hva du skal velge, både av farger og produkter, spør gjerne om råd fra lokale fagfolk i Byggtorget.

Bilde under: Jotuns nye Drygolin-fargekart presenterer alle Jotuns utefarger med anbefalt kombinasjonsfarge til terrassen. Foto: Jotun

Jotuns nye Drygolin-fargekart presenterer alle Jotuns utefarger, også terrassebeis.
Byggtorget-håndverker foran hus med sort fasade.

Bilde: Hos Byggtorget vet vi hvordan ting fungerer der du bor, enten det er snakk om vær og vind eller lokale tradisjoner. Foto: Byggtorget

Alternativ til beis

SiOO:X leverer et miljøvennlig alternativ til beis uten farge. SiOO:X spiller på treverket sin naturlige grå farge og for hver gang det regner utvikles den naturlige grå fargen og en indre krystallinsk beskyttelse opp, inne i treverket. Behandlingen varer i inntil 12 år.

Beis eller olje

Lurer du på om du bør velge beis eller olje til terrassen? Det avhenger mest av hva du selv ønsker. Den største forskjellen er hvor ofte du må gjennomføre vedlikehold.

  • Olje må du gjøre hvert år
  • Beise gjør du hvert tredje år

Vedlikeholdsintervallene avhenger også av vær og vind der du bor.

Les også: Slik oljer eller beiser du terrassen

Husk at før du skal beise eller olje må du fjerne skitt, smuss og gammel beis. Med en terrassebeisfjerner får du renset treet og får et optimalt underlag for nytt strøk.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet