Byggtorget logoByggtorget logo
fargetrender terrassebeisfargetrender terrassebeis
fargetrender terrassebeisfargetrender terrassebeis

Årets fargetrender for terrassebeis

Å fornye uterommet kan du enkelt gjøre ved å endre farge på terrassen. La deg inspirere av våre terrassebeis fargekart og råd fra fargeekspertene.

Det er deilig med litt forandringer, og med en ny farge på terrassen kan du få uteplassen akkurat slik du ønsker.

Det skal nemlig ikke så mye til for å endre utseende på terrassen. Med terrassebeis eller terrasseolje kan du endre uttrykket samtidig som du får gjort unna vedlikeholdsarbeidet. Ved å behandle terrassen beskytter du den mot sol, vind og vær, og den blir nesten som ny.

Under ser du: Jotun Trebitt terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå og 9073 Shimmergrå. Foto: Jotun

terrassefarger lyseterrassefarger lyse
lyse farger terrasselyse farger terrasse

Velge farge til terrassen

Det trenger ikke å være vanskelig å velge farge til terrassen. Ta utgangspunkt i husfasaden og få hjelp i ditt lokale byggevarehus til å finne en farge som matcher.

Shimmergrå terrassebeis

Ønsker du å holde terrassen nøytral eller gå for en minimalistisk og skandinavisk stil, skal du gå for grått. Naturlig sølvgrå eller shimmergrå beis vil gi et mykere og dempet utseende til et hvitt hus, samtidig er de lette å kombinere med andre farger og vil fungere godt i en hage med miks av lyse steinheller og treverk.

mørk terrassebeismørk terrassebeis
naturlig terrassenaturlig terrasse

Over ser du: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun og Talgøs terrasseolje i brun. Foto: Jotun og Talgø

Variasjoner av brun

Brun er en av de store fargetrendene både ute og inne i år, og vi vil også ha det på terrassen. Fra de helt lyse bruntonene til de mørke og lune. Finn inspirasjon i miljøet og naturen rundt hagen og velg en brunfarge som er med på å skape det naturlige uttrykket. La treverket spille hovedrollen i interiøret og bygg stilen rundt dette.

– Vi ser at stadig flere etterspør produkter hvor treet virkelig kommer til sin rett. Vi ønsker i stadig større grad et naturlig uttrykk i uterom og på fasade, forteller Janne Rangnes, markeds- og kommunikasjonssjef i Talgø MøreTre AS.

Talgø leverer MøreRoyal terrassebord og deres egenproduserte terrasseolje kan også brukes på grønnimpregnerte terrassegulv. Terrasseoljen leveres i fargene klar (upigmentert), grå og brun.

mørke beisfargermørke beisfarger
mørke beisfargermørke beisfarger

Over ser du: Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart og 9805 Sløret Sort. Foto: Jotun

Bli inspirert av terrassebeis fargekart

Det er ikke alltid like lett å velge farger, spesielt når det finnes så mange fine å velge mellom. Ta deg derfor tid til å finne inspirasjon før du setter i gang.

Hos Byggtorget kan du bla gjennom fargekart på terrassebeis fra blant annet Jotun, da ser du hva forskjellige farger gjør med hverandre og får et hint om hvordan sluttresultatet ser ut. Fargene finner du i fargekartet TREBITT terrassebeis.

Om du er helt blank på hvilken farge som kan passe til din terrasse kan du sjekke ut Jotuns nye Drygolin-fargekart.

Der har hver hovedfarge til eksteriør én anbefalt terrassebeisfarge, slik kan du enkelt få tips til hvilken terrassebeis som kan matche huset og gi et helhetlig fargeuttrykk.

Det beste med fargekart er at fargekombinasjonene er satt sammen av fargeeksperter, slik at du kan være trygg på at de ulike fargene passer sammen.

Husk likevel at endelig sluttresultat også påvirkes av treets egenfarge. Er du usikker på hva du skal velge, både av farger og produkter, spør gjerne om råd fra lokale fagfolk i Byggtorget.

fargekart drygolinfargekart drygolin