Byggtorget logoByggtorget logo
terrasse som viser en av fargetrendene for terrassebeis.terrasse som viser en av fargetrendene for terrassebeis.
terrasse som viser en av fargetrendene for terrassebeis.terrasse som viser en av fargetrendene for terrassebeis.

Fargetrender for terrassebeis

Å fornye uterommet kan du enkelt gjøre ved å endre farge på terrassen. La deg inspirere av våre terrassebeis fargekart og råd fra fargeekspertene.

Det er deilig med litt forandringer, og med en ny farge på terrassen kan du få uteplassen akkurat slik du ønsker.

Det skal nemlig ikke så mye til for å endre utseende på terrassen. Med terrassebeis eller terrasseolje kan du endre uttrykket samtidig som du får gjort unna vedlikeholdsarbeidet. Ved å behandle terrassen beskytter du den mot sol, vind og vær, og den blir nesten som ny.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Jotun Trebitt terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå til lys fasade.Jotun Trebitt terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå til lys fasade.
Trapp ved inngangsparti med Jotun Trebitt terrassebeis 9073 Shimmergrå.Trapp ved inngangsparti med Jotun Trebitt terrassebeis 9073 Shimmergrå.

Bilder over: Her ser du Jotun Trebitt terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå og 9073 Shimmergrå. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Velge farge til terrassen

Det trenger ikke å være vanskelig å velge farge til terrassen. Ta utgangspunkt i husfasaden og få hjelp i ditt lokale byggevarehus til å finne en farge som matcher.

Shimmergrå terrassebeis

Ønsker du å holde terrassen nøytral eller gå for en minimalistisk og skandinavisk stil, skal du gå for grått. Naturlig sølvgrå eller shimmergrå beis vil gi et mykere og dempet utseende til et hvitt hus, samtidig er de lette å kombinere med andre farger og vil fungere godt i en hage med miks av lyse steinheller og treverk.

Terrasse i fargen Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun.Terrasse i fargen Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun.
Naturlig terrasse med Talgøs terrasseolje i brun.Naturlig terrasse med Talgøs terrasseolje i brun.

Bilder over: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun og Talgøs terrasseolje i brun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady og Talgø

Variasjoner av brun

Brun er en av de store fargetrendene både ute og inne i år, og vi vil også ha det på terrassen. Fra de helt lyse bruntonene til de mørke og lune. Finn inspirasjon i miljøet og naturen rundt hagen og velg en brunfarge som er med på å skape det naturlige uttrykket. La treverket spille hovedrollen i interiøret og bygg stilen rundt dette.

– Vi ser at stadig flere etterspør produkter hvor treet virkelig kommer til sin rett. Vi ønsker i stadig større grad et naturlig uttrykk i uterom og på fasade, forteller Janne Rangnes, markeds- og kommunikasjonssjef i Talgø MøreTre AS.

Talgø leverer MøreRoyal terrassebord og deres egenproduserte terrasseolje kan også brukes på grønnimpregnerte terrassegulv. Terrasseoljen leveres i fargene klar (upigmentert), grå og brun.

Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart på platting utenfor hus malt med Dempet Sort.Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart på platting utenfor hus malt med Dempet Sort.
Jotun Trebitt terrassebeis 9805 Sløret Sort til blå husfasade.Jotun Trebitt terrassebeis 9805 Sløret Sort til blå husfasade.

Bilder over: Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart og 9805 Sløret Sort. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Bli inspirert av terrassebeis fargekart

Det er ikke alltid like lett å velge farger, spesielt når det finnes så mange fine å velge mellom. Ta deg derfor tid til å finne inspirasjon før du setter i gang.

Hos Byggtorget kan du bla gjennom fargekart på terrassebeis fra blant annet Jotun, da ser du hva forskjellige farger gjør med hverandre og får et hint om hvordan sluttresultatet ser ut. Fargene finner du i fargekartet TREBITT terrassebeis.

Om du er helt blank på hvilken farge som kan passe til din terrasse kan du sjekke ut Jotuns nye Drygolin-fargekart.

Der har hver hovedfarge til eksteriør én anbefalt terrassebeisfarge, slik kan du enkelt få tips til hvilken terrassebeis som kan matche huset og gi et helhetlig fargeuttrykk.

Det beste med fargekart er at fargekombinasjonene er satt sammen av fargeeksperter, slik at du kan være trygg på at de ulike fargene passer sammen.

Husk likevel at endelig sluttresultat også påvirkes av treets egenfarge. Er du usikker på hva du skal velge, både av farger og produkter, spør gjerne om råd fra lokale fagfolk i Byggtorget.

Terrassebeis fargekart Drygolin fra Jotun.Terrassebeis fargekart Drygolin fra Jotun.

Bilde: I Jotun Drygolin fargekart finner du farger til hele huset. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg