Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Inspirasjon til hage: Dette er populært i år

Det er på tide å la uterommet fylles med varme farger, avrundede kanter og stemningsfull belysning i hagen. Sjekk hvilke hagedrømmer som gjelder i 2023.

I år skal hagen fylles av en myk og varm atmosfære, og ferielandene rundt Middelhavet er igjen til stor inspirasjon.

Bruk det naturen naturlig har plassert i hagen for det det er verdt, og bygg hagen ut fra dette. Jo mer naturlig det ser ut, desto bedre blir uttrykket. Å ta vare på det vi allerede har er like viktig ute, som når vi pusser opp inne.

Les også: Tips til deg som ønsker å friske opp uterommet

Varme farger på stein og terrassebord inspirert av Middelhavet.

Bilde: Gylne farger er en av årets store hagetrender. Foto: Asak Miljøstein

Deilige Middelhavet

Å drømme seg bort til sydligere strøk i egen hage sier ikke vi nei til. I år er inspirasjonen i enda større grad hentet fra Hellas og det greske øylivet.

Utsmykninger, steinskulpturer og malte tremøbler i glade farger fra de greske tavernaene. Terrakotta gir også de rette assosiasjonene. Skal du male, går du for gylne farger. Du kan også velge klare farger som oransje og grønt, inspirert fra tavernaene i Chania, eller knallblå fra Santorini.

I Syd-Europa er stein- og flisebruk utbredt i uterommet. Vi har troen på at monokrom mønstermiks og mer kontrastfylte sjakkmønstre etter hvert også blir populært utendørs her hjemme.

Gjenbruk det du har

Fokuset på bærekraft er en gjennomgående trend i interiørbildet, og dette gjelder også i hagen. I stedet for å bytte ut, skal vi heller restaurere og vedlikeholde det vi allerede har.

Bytter du gamle trevinduer i boligen kan disse for eksempel brukes på nytt i en hagestue, og slitte hagemøbler i tre kan kanskje reddes med et strøk olje eller maling.

Er du nøye med vedlikehold av hagemøblene kan de vare lenge. Vask møblene både før du setter de ut for sesongen og før du tar de inn, og oppbevar de under tak om du har muligheten til det. Husk å bruke olje, beis eller maling av god kvalitet når du behandler treverk.

Blomsterbed laget med belegningsstein i organiske buede former i hage.
Belegningsstein i varme farger på uteplass.

Bilde: Nå skal linjene være mer organiske og fargene varmere. Foto: Asak Miljøstein

Organiske former med belegningsstein

Nå byttes gråfarget belegningsstein ut med varmere farger. Bruk varme jordfarger i uterommet for å skape lunhet, både farger og former skal nå gjerne være mer naturtro enn tidligere.

– Fargen natur blir stadig mer populær til steinmur, og brunmix velges fremfor gråmix, forteller Heida Ofeigsdottir, markedskoordinator hos Asak Miljøstein.

Les også: Nå vil vi ha store steinheller ute i hagen

Fargepaletten Asak utviklet i 2021 med Dagny Thurmann-Moe, kreativ leder i Koi Fargestudio, er også midt i blinken til årets uterom. Fargene passer til både ny og tradisjonell byggestil og er tilpasset det nordiske lyset. Disse fargene heter Sand, Rød terrakotta, Blek terrakotta og Trøffel.

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

I tillegg til fargeendringene, skal stein gjerne brukes mer organisk enn tidligere. De rette linjene og harde kantene byttes med avrundede former som svinger seg gjennom hagen, og hellene skal gjerne legges med litt avstand og gress eller singel brukes i stedet for fuger. Dekorstein i bed og på toppen av jorden i blomsterpotter gir det hele et mer eksklusivt uttrykk.

Les også: Slik legger du belegningsstein selv

Naturtro terrassetrend

Det er ikke alle som har en stor hage å boltre seg i, og da er det viktig å gjøre terrassen ekstra stemningsfull.

Det naturtro uttrykket er som nevnt i vinden, og med beis bevarer du treverket samtidig som treets karakter skinner gjennom. Velg lyse terrassebord for skandinavisk minimalisme eller en mørk brun beis for et varmere uttrykk. Gjør det lunt og koselig med puter og pledd i utesofaen og bruk grønne vekster for å gi liv til terrassen.

Les også: Se hele vårt utvalg av terrassebord

Vær nøye med vedlikehold for å holde terrassen fin ved å fjerne løv og mose, og behandle den med terrassebeis- eller olje.

Les også: Slik vedlikeholder du terrassen

En enkel pergola med hengekøye.
Glasstak over pergola er praktisk på tomter med utsikt.

Bilde: Pergola kan brukes til mer enn spiseplass, og med tak over pergola eller terrassen kan du nyte uterommet selv på dager med dårligere vær. Foto: Bergene Holm og Plastmo

Hagestue hele året

Norge er ikke kjent for de høyeste sommertemperaturene. Da kan en hagestue som oppholdsrom gi deg utefølelsen selv om du er inne. Innred den som et ekstra oppholdsrom som hele familien kan nyte. Er du glad i å dyrke blomster og grønnsaker selv, kan du også bruke hagestuen som veksthus når du sår om våren.

Kjøp et av våre ferdige byggesett eller bygg hagestuen selv av plank og gjenbruksmateriale. For usynlig innfesting bruker du ESSVE fasadeskruer med farget senkehode.

Les også: Les mer om våre hagestue-byggesett

Terrasse med usynlig innfesting med ESSVE fasadeskruer med farget senkehode.

Bilde: Ønsker du en terrasse eller levegg med usynlig innfesting bruker du ESSVE fasadeskruer med farget senkehode. Foto: ESSVE

Levegg som skjermer

Levegger er en enkel måte å dele inn uteplassen i soner på, samtidig som du kan skjerme sitteplassen for vind og innsyn. Levegger kan være i både treverk, stein og glass, alt etter hva slags uttrykk du ønsker.

Les også: Levegg, pergola eller hagestue? Slik velger du riktig

Treverk passer godt til trehus og det naturlige uttrykket, stein og mur vil være pent til den rustikke eller minimalistiske stilen. Glass bruker du der du vil bevare utsyn og utsikt. Tilpass leveggene ved å bygge de selv eller kjøp ferdige elementer.

Utebelysning innfelt i støttemur og lysstolpe i blomsterbed.
Stolpelys i blomsterbed og innfelt utebelysning i støttemur til bed med busker.

Bilde: Utebelysning kan monteres innfelt i for eksempel støttemur eller som enkeltstående i for eksempel blomsterbed. Foto: Asak Miljøstein

Stemningsfull utebelysning

God og riktig belysning ute kan forvandle hagen fra fin til fantastisk. Hva med en opplyst sittesone for stemningsfulle måltid med familien og gode venner?

Å bruke lys i blomsterbed kan fremheve dine vakreste planter og skape skyggespill når mørket senker seg. Å lyssette fasaden på boligen er også et grep som kan skape spill og dramatikk i mørket, eller bruk lyssetting for å lede vei i større hager.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet