Byggtorget logoByggtorget logo
illustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeisillustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeis
illustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeisillustrasjonsbilde av en hvitmalt utepeis

Gode råd til deg som skal bygge utepeis

Med en utepeis i hagen kan du forlenge sommerkveldene og invitere til hyggelig utekos året rundt. Her får du gode råd om bygging av utepeis.

Den norske sommeren er herlig, men kan også by på kjølige kvelder og lunefullt vær.

Levende bål, varme og knitring fra flammene gir den perfekte rammen for hyggelige utestunder når sola omsider går ned og temperaturen synker. En utepeis tar toppen av den kjølige kveldslufta, lar deg drøye sommerkvelden utover i de små timer og kan bli prikken over i-en i ditt utemiljø!

Les også: Skal du også bygge terrasse selv? Slik forbereder du deg

Bygg utepeis i Leca

Det finnes mange alternativer til utendørs varmekilder, hvor lite slår hyggen med en utepeis. En av de klart store fordelene med utepeis kontra andre varmekilder med åpen flamme, er at du får et sikkert ildsted der røyken går opp og ut.

Dersom du bygger utepeisen din i Leca, bestemmer du dessuten selv hvor stor eller liten du vil ha den. Du kan bygge den sammen med utekjøkkenet, kombinere den med et antall sitteplasser bak en levegg, under en pergola, eller bare som et koselig lite ildsted nederst i hagen.

Les også: Nå er det trendy med store steinheller i hagen

Utepeis som designelement i hagen

En lekker utepeis kan lett bli blikkfanget i din hage og et naturlig samlingspunkt for familie og venner. Sommeren er kort i Norge, og med en utepeis kan du forlenge bruken av hagen. Leca har en rekke ideforslag til løsninger, også noen trinn for trinn-forklaring for montering. Hva med for eksempel denne lekre utepeisen designet og bygget av hagedesigner Darren Saines?

hagestue med utepeis laget av Leca-blokker

Bilde: Denne lekre utepeisen er designet og bygget av hagedesigner Darren Saines. Foto: ©Leca

Se hvordan du bygger utepeisen steg for steg på Leca.no.

Kommunikasjonssjef i Leca Norge AS, Morten Müller, sier at det alltid er stor etterspørsel etter tips og ideer til utepeiser, griller, utekjøkken og andre hagekonstruksjoner på denne tiden av året.

Se vår store inspirasjonsguide til terrasse og platting her

– Jeg har selv bygget et utekjøkken i Leca på hytta, og det er i bruk hele sommersesongen, kan han fortelle.

Kom innom oss i Byggtorget, så hjelper vi deg med tips og råd. Vi hjelper deg også med bestillingsliste slik at du har alt du trenger når du står klar med Leca og sement til å bygge din nye utepeis!

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg