Byggtorget logoByggtorget logo
Belysning i mur utendørsBelysning i mur utendørs
Belysning i mur utendørsBelysning i mur utendørs

Skal du montere lys i mur eller stein? Her er noen tips

En godt opplyst innkjørsel, gangsti eller trapp kan være både stemningsfull og funksjonell. Her er tipsene til hvordan du kan bruke lys i mur og stein.

Utebelysning spiller en rolle hele året – både til koselige sommerkvelder i hagen og praktiske veivisere i hverdagen.

Mange av våre kunder etterspør lys i mur, gangstier og belegningsstein. Flere bruker mur til å ramme inn gårdsplass og hage, og vil ha innfelte lamper i muren. Noen har gangstier i hagen, og ønsker seg innfelte spotter i belegningsstein. Andre lurer på hvordan de best kan lyse opp en steintrapp eller inngangen til garasjen.

Les også: Flere tips til hagebelysning

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Stemningsbilde kveld. Hus med stor steinbelagt uteplass og lys i mur. Stemningsbilde kveld. Hus med stor steinbelagt uteplass og lys i mur.

Bilde over: Lys i mur kan skape eventyrlig stemning i hagen og på gårdsplassen. Her er det brukt utenpåliggende lamper på murvegg og i trapp. Foto: Asak Miljøstein

Innfelte lys i mur

Hvilke type lamper som passer best, avhenger av hva du ønsker å oppnå. Skal lyset først og fremst være dekor, eller ønsker du kraftige lamper som gir god belysning? Hvilke monteringsmuligheter har du i muren din?

Innfelte lamper kan felles inn i belegningsstein, heller og i mur. Denne typen belysning egner seg veldig bra for å skape stemning og for å markere trapper, mur, inngangspartier og gangveier.

Utenpåliggende lamper

Til trapper og horisontale flater kan utenpåliggende lamper være et godt alternativ.

Ønsker du funksjonell belysning av en gangsti eller innkjørsel, er et tips å plassere lampene lavere slik at lyset treffer bakken.

Les også: Hvordan bygge steinmur

Montering av lys i mur og stein

Utendørsbelysning har lenge vært et felt for proffene, men nå finnes det flere produkter på markedet som man enkelt kan installere selv.

Hos Byggtorget finner du for eksempel In-lite fra Asak, som har et bredt sortiment av lamper, både bakkespotter, innfelte lys og vegglamper. In-lite bruker lavspenning (12 volt) og er trygg og enkel å montere. Lysene kan styres fra telefonen via en app.

Skal du også legge ny mur, belegningsstein eller heller kan du kjøpe ferdigborret stein som gir sømløs montering.

Stein med hull til integrert belysningStein med hull til integrert belysning

Bilde over: Når du bestiller mur fra en av Byggtorget sine leverandører, kan du få stein levert med hull til integrert belysning i heller, belegningsstein og mur. Asak Miljøstein leverer stein ferdig med riktig hulldiameter. Foto: ASAK Miljøstein

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg