Byggtorget logoByggtorget logo
bygge husbygge hus

Kledning, tak og isolasjon

På tide å bytte taket eller kledning på huset? Vi gir deg tips og råd som gjør jobben enklere.

nærbilde av et hus med Aerodek takpannernærbilde av et hus med Aerodek takpanner

Takplater eller takstein? Velg riktig tak for ditt hus

Taket skal beskytte mot varierende vær, men valg av tak har også mye å si for husets utseende. Her forklarer vi forskjellen på takstein, takplater og takbelegg.

tak med mosetak med mose

Hold taket i god stand og uten mose

Selv om et tak har en forventet levetid på mange tiår, er det på ingen måte sånn at du kan la det stå uten å gjøre noe som helst. Det trenger nemlig jevnlig vedlikehold, både for å se pent ut og for å være sikker på at det opprettholder funksjonen.

grått hus med garasjegrått hus med garasje

Slik sørger du for et tett tak

Har du et gammelt hus og lurer på om taket bør byttes? Etter 30 år er de fleste tak modne for å helt eller delvis skiftes. Jevnlig vedlikehold vil kunne gi taket noen ekstra år og spare deg for store utgifter. Må du likevel skifte gjelder det å gjøre en grundig jobb slik at det blir lenge til neste gang. Våren er et godt tidspunkt for å planlegge rehabilitering eller bytte av tak.

takrenne i sølv på rødt hustakrenne i sølv på rødt hus

Dette må du tenke på når du skal velge takrenner

Når du skal ha nye takrenner til huset eller hytta er det viktig å tenke på form, farge og størrelse.

sommerhytte med nye vinduer fra Natresommerhytte med nye vinduer fra Natre

5 smarte investeringer som gir lavere strømregning

Med høye strømpriser er vi stadig på jakt etter energieffektive løsninger for å kutte ned på strømforbruket. Her er fem tips til produkter som hjelper deg med strømsparingen.

Hus med ny kledning i grønnfarge.Hus med ny kledning i grønnfarge.

Må du skifte kledning på huset?

Har du gammel kledning på husfasaden og lurer på om den må skiftes ut? Slik sjekker du om alt er i orden, eller om du må skifte kledningen.

moderne hus med vedlikeholdsfri kledning og takplatermoderne hus med vedlikeholdsfri kledning og takplater

Spørsmål og svar om bytte av kledning

Skal du skifte kledning? Det er lurt å sjekke hvilke muligheter du har før du velger utvendig panel på boligen. Skal den være liggende eller stående, og med enkel eller dobbel fals?

moderne rekkehus i en idyllisk gate, som alle har ferdigmalt kledningmoderne rekkehus i en idyllisk gate, som alle har ferdigmalt kledning

Impregnert eller «ferdigmalt» kledning til hus og hytte?

«Ferdigmalt» eller impregnert kledning til huset eller hytta gir store fordeler: Mindre arbeid for deg og en kledning som har beskyttelse fra dag én.

Takterrasse på funkishus i sommersolTakterrasse på funkishus i sommersol

Vedlikeholdsfri kledning til huset

Vedlikeholdsfri eller vedlikeholdsvennlig kledning er et godt valg for deg som ikke vil bruke mye tid på utvendig husarbeid. Du kan satse på trevirke behandlet på forskjellige måter for å stå imot vær og vind, eller tresorter som fra naturens side tåler mye.

moderne funkisbolig med stående, vedlikeholdsvennlig kledningmoderne funkisbolig med stående, vedlikeholdsvennlig kledning

Slik velger du riktig kledning

Det finnes mange typer utvendig panel å velge mellom til hus og hytte. Få oversikten slik at du enkelt kan ta valget når du skal bytte kledning.

nærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledningnærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledning

Mange muligheter med dobbelfalset kledning

Kledningen på huset ditt er virkelig med på å skape stilen. Hva kledning med dobbelfals er, og de ulike uttrykkene du kan oppnå med utvendig panel, ser du her.

nybygget hytte og anneks ved sjøen, med termofuru som kledningnybygget hytte og anneks ved sjøen, med termofuru som kledning

Derfor bør du velge termofuru som kledning

Varmebehandlet furu, også kjent som termofuru, er et vedlikeholdsvennlig alternativ til den tradisjonelle kledningen.

Lysmalt hus med sorte takplater.Lysmalt hus med sorte takplater.

Unngå at været tar taket

Dagens tak må tåle stadig mer ekstremvær, både i form av sterk vind og store nedbørsmengder. Er taket på stallen, låven eller garasjen rustet for å takle dette?

bolighus med Ædel kledning fra Bergene Holmbolighus med Ædel kledning fra Bergene Holm

Stor interesse rundt ny kledning på markedet

MøreRoyal kledning 2.0, Værbitt fra Moelven og ULTIMALT Proff 10 fra G3 Gausdal Treindustrier er spennende nyheter du bør kjenne til denne sesongen.

Fasadeskruer tilpasset vedlikeholdsvennlig kledning

Det selges langt mer vedlikeholdsvennlig kledning enn tidligere, og syrefaste skruer benyttes dermed i stadig større grad. Derfor har ESSVE utviklet syrefaste fasadeskruer i flere farger som skal gå mer i ett med fasaden.

Enkelt, rimelig og elegant med Galant takplater

Hvorfor velge tradisjonelt når man kan være unik? Med Galant takplater får du et eksklusivt og moderne uttrykk på huset ditt.

Tak - hva skal du velge til taket?

Taket er husets femte fasade, og hva slags tekking du velger har mye å si for hvordan huset fremstår.

Innemiljø - hvordan få et godt innemiljø?

Vi tilbringer hele 90% av tiden vår innendørs, og derfor er det helt avgjørende at innemiljøet i din egen bolig er bra. Godt innemiljø handler om mange forskjellige ting, og det du tenker på først er trolig inneklima og luftkvalitet.

Snekker isolerer med Glava 34, bærer isolasjon over skulderenSnekker isolerer med Glava 34, bærer isolasjon over skulderen

Etterisolering av loft og yttervegg – hva lønner seg?

Før det siste årets høye strømpriser ble en realitet, var det usikkert hvor mye det lønte seg å etterisolere ulike deler av huset. Nå er etterisolering en smart investering for de fleste.

stor dobbelgarasje med to grå garasjeporter fra Harmoniestor dobbelgarasje med to grå garasjeporter fra Harmonie

Hvordan etterisolere garasjen?

Mange bruker bare garasjen for å gi bilen ly, men å isolere garasjen kan likevel lønne seg. Dette er det du må vite om å isolere garasjen.

Snekker bærer en rull med Glava 34 isolasjon over skulderenSnekker bærer en rull med Glava 34 isolasjon over skulderen

Slik etterisolerer du huset

Å etterisolere boligen kan redusere varmetap, senke strømregningen og forbedre inneklimaet. Se hva du bør vite før du setter i gang.

Mann som isolerer hvitt husMann som isolerer hvitt hus

Etterisolering av gamle hus øker både komfort og verdi

Dagens rekordhøye strømpriser gjør det nå ekstra lønnsomt å etterisolere og vindtette når tiden er kommet for å skifte ut vinduene eller kledningen på huset. Gamle hus og hytter, - bygget etter gamle forskriftskrav lekker nemlig ut ut varme for flere milliarder kroner hvert år.

Hus ved sjøen med takplater.Hus ved sjøen med takplater.

Slik gjør du taksjekken selv

Ofte sjekker man ikke taket før det oppstår problemer, men da er det for sent. Taksjekken bør gjøres to ganger i året – før og etter vinteren. Slik gjør du den selv.

To menn som ser på plantegninger inne i et hus under oppbygging.To menn som ser på plantegninger inne i et hus under oppbygging.

Bygge nytt eller bygge på?

Uansett om du skal bygge nytt eller bygge på, er planlegging og valg av materialer avgjørende for resultatet. Ta valg du selv er trygg på gjennom hele prosessen.

Hønsehus som står under vann og har fått flomskader.Hønsehus som står under vann og har fått flomskader.

Vannskader i bolig: Utstyret du trenger til opptørking og skadebegrensning

Er boligen eller hytta rammet av flom eller andre vannskader, er det viktig å raskt ta grep for å hindre ytterligere skader og muggvekst. Byggtørker og luftavfukter er blant utstyret du trenger.

Person som ser på plantegning etter det nye bygningsenergidirektivet.Person som ser på plantegning etter det nye bygningsenergidirektivet.

Dette er det nye bygningsenergidirektivet fra EU

Det nye EU-direktivet vil gjøre at norske husstander må oppgraderes innen 2030. Her er det du må vite om det nye bygningsenergidirektivet.