Byggtorget logoByggtorget logo
To menn som ser på plantegninger i et hus under bygging.To menn som ser på plantegninger i et hus under bygging.
To menn som ser på plantegninger i et hus under bygging.To menn som ser på plantegninger i et hus under bygging.

Bygge nytt eller bygge på?

Uansett om du skal bygge nytt eller bygge på, er planlegging og valg av materialer avgjørende for resultatet. Ta valg du selv er trygg på gjennom hele prosessen.

– Gå for den stilen du liker og stol på egen magefølelse. Det viktigste er at du selv blir fornøyd, sier Caroline Lad hos Byggtorget Ring Bygg.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Sømløst med gips

Mulighetene er store for å skape et personlig hjem om du velger gipsplater. Med gips til både tak og vegger, får du sømløse overganger mellom flatene. Du skaper enkelt en følelse av større takhøyde om du også maler vegg og tak i samme farge.

– Gips har sitt helt eget uttrykk på veggen, med en glatt og ren overflate som passer de fleste overflatebehandlinger. Du har uendelige muligheter enten du vil male, tapetsere, bruke kalkmaling eller noe annet, påpeker Caroline.

Nyheten Gyproc® Klima er gipsplater med 75 prosent lavere klimaavtrykk enn tradisjonelle plater. De produseres på en helelektrisk fabrikk i Fredrikstad.

Kvinne bærer gipsplater fra Gyproc i en leilighet

Bilde: Gipsplater fra Gyproc gir sømløse overganger mellom flatene. Foto: Gyproc.

Malingsklare plater

Malingsklare plater er enkle å montere, og gjør veggen klar på 1,2,3. Platene kommer som regel ferdig grunnet, og trenger ikke sparkles og pusses slik gipsplater må.

Her er for eksempel Arbor Malingsklar et godt alternativ.

Se video under for produktinformasjon.

Tenk ventilasjon

Nye hus bygges tettere enn før, og god ventilasjon spiller derfor en større rolle i dagens nybygg. Planlegg godt for hvor du vil ha tilluft og utluftning, og ta hensyn til hvilke rom som trenger mer tilluft enn andre.

Markedssjef Jon Dehli i Flexit påpeker at dersom det finnes balansert ventilasjonssystem i eksisterende bolig, kan det hende rommene i tilbygget kan tilkobles dette systemet.

Det kan også være greit å vite at Flexit leverer både baderomsvifte og ventiler i hvitt og sort, slik at du kan få en gjennomgående stil der disse matcher med øvrige interiørdetaljer i rommet.

Hvit og minimalistisk vifte i hvitt, flislagt bad

Bilde: Her ser du Pro7 baderomsvifte i hvitt fra Flexit. Foto: Flexit

Velg lyddemping

En lett innerdør slipper gjennom mer lyd enn en massiv dør. Swedoor har innerdører og karmer med støydempende effekt, som fås i flere ulike farger og profiler.

Husk også at lyd transporteres raskt gjennom massive bygningsdeler. Bruk derfor riktig gulvunderlag for å unngå trinnlyd når du skal legge gulv i nybygget.

Hos Byggtorget hjelper vi deg med å finne løsninger. Du er alltid velkommen innom oss for å se og kjenne på ulike materialer og produkter til ditt prosjekt.

Se video nedenfor for produktinformasjon.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg