Byggtorget logoByggtorget logo
nærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledningnærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledning
nærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledningnærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledning

Mange muligheter med dobbelfalset kledning

Kledningen på huset ditt er virkelig med på å skape stilen. Hva kledning med dobbelfals er, og de ulike uttrykkene du kan oppnå med utvendig panel, ser du her.

Om du velger liggende eller stående utvendig panel med dobbelfals har selvsagt stor betydning for det endelige resultatet. Det samme gjelder hvilken dimensjon og profil du velger på kledningen. Enkelfalset har bare fals på den ene siden av bordet, og er den eldste formen for kledning, kjent helt fra middelalderen, men den skal vi ikke omtale her.

Skal du skifte kledning? Her får du svar på de mest stilte spørsmålene

Talgø har en rekke kledningsbord med dobbelfals fra MøreRoyal, som gir deg en vedlikeholdsvennlig fasade. Tenk på at liggende utvendig panel er med på å skape et lavere inntrykk av huset, mens stående gir en opplevelse av høyde.

Se vår store guide: Alt om utvendig kledning til hus og hytte

Liggende dobbelfalset kledning

dobbelfalset kledning, gammel typedobbelfalset kledning, gammel type
nærbilde av en husvegg med to vinduer og dobbelfalset kledningnærbilde av en husvegg med to vinduer og dobbelfalset kledning
Dobbelfals kledning, 60 grader med sporDobbelfals kledning, 60 grader med spor

Bilde fra venstre: Dobbelfalset gammel type (nr 1 og 2) og dobbelfalset ny type med spor. Foto: G3 Gausdal Treindustrier/RicardoFoto.no

  • Dobbelfals ny type har en rett fals og en skrå fals med 60 graders vinkel. Profilen skaper et stilrent og klassisk uttrykk på fasaden din.
  • Dobbelfals gammel type skiller fra den nye ved at skråfalsen har 28 graders vinkel. Den er en klassiker på markedet.
  • Dobbelfals med fuge har en skrå fals med 60 graders vinkel på den ene siden og i fugen, og rett fals på den andre siden, i tillegg til et spor i midten av kledningsbordet. Den skaper et inntrykk av å være lagt med smale bord.
  • Dobbelfals spesial har en skrå fals med 60 graders vinkel og en rett fals. Kledningen har en smalere profil, og fasaden får en fin skyggeeffekt.

Les også: Bør du velge vedlikeholdsfri kledning til huset?

Stående dobbelfalset kledning

Eksempel på dobbelfals kledning ret 10 mm, malt i fargen Jotun Trebitt 9075 RøykgråEksempel på dobbelfals kledning ret 10 mm, malt i fargen Jotun Trebitt 9075 Røykgrå
boligblokk med dobbelfalset kledningboligblokk med dobbelfalset kledning
nærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledning og blomsterpotter med grønne vekster inærbilde av en husvegg med dobbelfalset kledning og blomsterpotter med grønne vekster i

Bilde fra venstre: Dobbelfals rett, dobbelfals tett og dobbelfals rettkant med fuge. Foto: RicardoFoto.no/Nathan Lediard/Talgø

  • Dobbelfals tett har en rett profil, og egner seg særlig om du ønsker en slett, ensartet flate uten skyggevirkninger. Den rette profilen brukes mest som stående kledning, men kan også benyttes liggende.
  • Dobbelfals rett har en rett fals på hver side av kledningsbordet. Denne profilen gir et stramt uttrykk med skyggevirkning.
  • Dobbelfals rettkant med fuge har rette kanter og et spor midt på kledningsbordet. Det gir et moderne og stramt uttrykk med skyggeeffekt, og et inntrykk av at kledningen er lagt med smalere bord.

Les også: Dette bør du vite om termofuru kledning

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg