

Hvilken etterisolering gir mest verdi for pengene?
En god håndverker bør også være en god rådgiver. Nå har interessen rundt etterisolering aldri vært større, og mange boligeiere lurer på hva de kan spare på de ulike tiltakene.
For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk
Mange bruker bare garasjen for å gi bilen ly, men å isolere garasjen kan likevel lønne seg. Dette er det du må vite om å isolere garasjen.
En garasje som ikke er isolert fører til høyere strømregninger og vanskeligheter med å holde garasjen varm om vinteren.
Isolerer du garasjen vil det redusere varmetapet, og føre til en mer behagelig temperatur og bedre luftkvalitet inne i garasjen.
I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor og hvordan man kan isolere garasjen.
Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!
Poenget med å etterisolere garasjen, er at isolasjonen skal få luften til å stå stille i vegger og tak.
En lufttett garasje vegg-i-vegg med boligen vil også hindre at karbonmonoksid og skadelige kjemikalier siver inn i huset. Å isolere garasjen vil også dempe støy.
Det er viktig å bruke fuktsperre i kald garasje for å forhindre mugg og råte. Fuktsperre, også kalt dampsperre, skal legges mellom isolasjon og innervegg for å hindre fukt i å trenge inn i garasjen.
Skal du kun skjerme for vind kan det være tilstrekkelig med vindsperre. I motsetning til fuktsperre, legger du vindsperre på den kalde siden av veggen for å hindre kald luft i å trenge inn i isolasjonen.
Har du loft over garasjen gjelder de samme prinsippene som om du isolerer et kaldloft i bolig. Les mer om å isolere loft her.
Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.
God ventilasjon i garasjen er viktig uansett om den er kald eller varm. Parkerer du en våt bil i garasjen uten at fukten går ut av garasjen kan det gi fuktproblemer.
Monter mekanisk ventilasjon i veggene eller la den fuktige luften slippe ut under takkonstruksjonen.
Bilde over er av en moderne og isolert garasjeport fra Harmonie. Foto: Harmonie
I en oppvarmet garasje bør du også ha en isolert garasjeport for å unngå å fyre for kråkene.
Du kan fint ha en kald garasje så lenge det er tørt inne, men er garasjeporten du har i dag en gammel port i tre, bør du vurdere å bytte dersom resten av garasjen er isolert.
De fleste garasjeporter som selges i dag er isolerte. Det er ikke et formelt krav å ha en isolert garasjeport, men det vil forhindre luft- og vanngjennomtrenging.
Byggtorget selger både garasjeporter og byggesett til garasje. Ta kontakt med ditt lokale byggevarehus for råd og veiledning.
Bildet av hagebod med hagestue er fra Talgø MøreRoyal. Foto: Nathan Lediard/Talgø
Har du en utebod eller hagebod du skal isolere, gjelder de samme prinsippene som for når du isolerer garasjen.
Har du en innvendig bod i garasjen, kan du også velge å kun isolere denne. Da vil du få en tørr bod med jevnere temperatur som kan brukes til oppbevaring, selv om resten av garasjen ikke er isolert.
En innvendig bod på 5-6 kvadratmeter er tilstrekkelig for frostfri lagring av for eksempel maling.
Husk at du også må ha ventilasjon til en innvendig bod. I motsetning til garasjen hvor ytterveggen skal ha ventilasjonskanal, kan tilluft hentes fra garasjerommet. Velg mellom en rist i innerdøren eller veggventil.
En god håndverker bør også være en god rådgiver. Nå har interessen rundt etterisolering aldri vært større, og mange boligeiere lurer på hva de kan spare på de ulike tiltakene.
Dørprodusenten Swedoor lanserer ECO – et nytt klimavennlig konsept for ytterdører som imøtekommer de økende kravene til bærekraftige byggematerialer.
Før det siste årets høye strømpriser ble en realitet, var det usikkert hvor mye det lønte seg å etterisolere ulike deler av huset. Nå er etterisolering en smart investering for de fleste.
Med tykkere vindtettplater og den nye muligheten for fals får du en produktserie som er perfekt for det norske klimaet.
Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.
Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.
Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.
Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.
Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.
PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!
Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet