Byggtorget logoByggtorget logo
stor dobbelgarasje med to grå garasjeporter fra Harmoniestor dobbelgarasje med to grå garasjeporter fra Harmonie
stor dobbelgarasje med to grå garasjeporter fra Harmoniestor dobbelgarasje med to grå garasjeporter fra Harmonie

Hvordan etterisolere garasjen?

Mange bruker bare garasjen for å gi bilen ly, men å isolere garasjen kan likevel lønne seg. Dette er det du må vite om å isolere garasjen.

En garasje som ikke er isolert fører til høyere strømregninger og vanskeligheter med å holde garasjen varm om vinteren.

Isolerer du garasjen vil det redusere varmetapet, og føre til en mer behagelig temperatur og bedre luftkvalitet inne i garasjen.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor og hvordan man kan isolere garasjen.

Isolere

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Etterisolering av garasjen

Poenget med å etterisolere garasjen, er at isolasjonen skal få luften til å stå stille i vegger og tak.

En lufttett garasje vegg-i-vegg med boligen vil også hindre at karbonmonoksid og skadelige kjemikalier siver inn i huset. Å isolere garasjen vil også dempe støy.

Før du begynner å isolere garasjen:

 • Legg en god plan i forkant.
 • Sett opp en liste over behovene i garasjen: Hvordan den skal brukes og hva som skal oppbevares. Det er med på å avgjøre hvor mye isolasjon du trenger.
 • For å spare kostnader kan du etterisolere garasjen selv.

Skal man bruke fuktsperre i garasje?

Det er viktig å bruke fuktsperre i kald garasje for å forhindre mugg og råte. Fuktsperre, også kalt dampsperre, skal legges mellom isolasjon og innervegg for å hindre fukt i å trenge inn i garasjen.

Skal du kun skjerme for vind kan det være tilstrekkelig med vindsperre. I motsetning til fuktsperre, legger du vindsperre på den kalde siden av veggen for å hindre kald luft i å trenge inn i isolasjonen.

Tips til isolering:

 • Fyll hull og tett igjen sprekker med skum eller silikon for en godt isolert vegg.
 • Bruk forsegling mellom bjelker og tett rundt åpninger til ledninger og avløpsrør.
 • Husk en stripe silikon der vegg og betonggulv møtes.
 • Skal du isolere gulvet i nybygg må dette gjøres før støping. Spør oss gjerne om tips til oppvarming.
 • Skal du opprettholde varmegrader i garasjen selv på vinterstid, må du isolere taket på garasjen.

Isolere loft i garasje

Har du loft over garasjen gjelder de samme prinsippene som om du isolerer et kaldloft i bolig. Les mer om å isolere loft her.

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.

Slik fungerer Ferdig Snekra:

 1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig pris og løsning.
 2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.
 3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra Byggtorget. Enklere blir det ikke.

Som Ferdig Snekra-kunde får du:

 • Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet - enten det er stort eller lite.
 • Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt
 • Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier.
 • Konkurransedyktige priser fordi Byggtorget er en ledende aktør i byggevarebransjen. Vi tilbyr deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.
 • Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra Byggtorget som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid.

Viktig med god ventilasjon

God ventilasjon i garasjen er viktig uansett om den er kald eller varm. Parkerer du en våt bil i garasjen uten at fukten går ut av garasjen kan det gi fuktproblemer.

Monter mekanisk ventilasjon i veggene eller la den fuktige luften slippe ut under takkonstruksjonen.

funkisboliger med kjedet garasje. Sortmalt og med mørkegrå garasjeporterfunkisboliger med kjedet garasje. Sortmalt og med mørkegrå garasjeporter

Velg isolert garasjeport

Bilde over er av en moderne og isolert garasjeport fra Harmonie. Foto: Harmonie

I en oppvarmet garasje bør du også ha en isolert garasjeport for å unngå å fyre for kråkene.

Du kan fint ha en kald garasje så lenge det er tørt inne, men er garasjeporten du har i dag en gammel port i tre, bør du vurdere å bytte dersom resten av garasjen er isolert.

De fleste garasjeporter som selges i dag er isolerte. Det er ikke et formelt krav å ha en isolert garasjeport, men det vil forhindre luft- og vanngjennomtrenging.

Byggtorget selger både garasjeporter og byggesett til garasje. Ta kontakt med ditt lokale byggevarehus for råd og veiledning.

hagestue fra Talgø med utebod på høyre sidehagestue fra Talgø med utebod på høyre side

Isolering av bod

Bildet av hagebod med hagestue er fra Talgø MøreRoyal. Foto: Nathan Lediard/Talgø

Har du en utebod eller hagebod du skal isolere, gjelder de samme prinsippene som for når du isolerer garasjen.

Har du en innvendig bod i garasjen, kan du også velge å kun isolere denne. Da vil du få en tørr bod med jevnere temperatur som kan brukes til oppbevaring, selv om resten av garasjen ikke er isolert.

En innvendig bod på 5-6 kvadratmeter er tilstrekkelig for frostfri lagring av for eksempel maling.

Husk at du også må ha ventilasjon til en innvendig bod. I motsetning til garasjen hvor ytterveggen skal ha ventilasjonskanal, kan tilluft hentes fra garasjerommet. Velg mellom en rist i innerdøren eller veggventil.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg