Byggtorget logoByggtorget logo
inspirasjon malinginspirasjon maling

Maling og veggplater

Finn inspirasjon til nye fargevalg eller veggplater som kan fornye ditt hjem.

fargetrender eksteriørfargetrender eksteriør

Male huset? Dette er årets fargetrender

Nå er det varme jordfarger i brunt, gult og rødt som gjelder, og gjerne i matt glansgrad. Les mer om årets trender på fasaden her.

Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre på terrasse og trapp.Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre på terrasse og trapp.

Fargetrender for terrassebeis

Å fornye uterommet kan du enkelt gjøre ved å endre farge på terrassen. La deg inspirere av våre terrassebeis fargekart og råd fra fargeekspertene.

Vegg med effektpanel i fargen Midnight Choir fra Bergene HolmVegg med effektpanel i fargen Midnight Choir fra Bergene Holm

Alt om trepanel til vegg og innvendig panel

Lurer du på hva slags vegger du skal satse på hjemme eller på hytta? Denne guiden viser deg forskjellige typer innvendig trepanel til vegg.

Mann monterer spilepanel på veggMann monterer spilepanel på vegg

Montere veggpanel: Slik gjør du det

Innvendig panel gir struktur til veggene og mer liv i rommet. Ønsker du å montere veggpanel selv, får du tipsene du trenger her.

Hvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rottingHvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rotting

Ny stue på en helg

En rask oppussing gir deg mer fritid, og med ferdig behandlede veggplater fikser du jobben svært enkelt. Resultatet kan bli både trendy og allergivennlig.

Stue med grå sofa og hvitt marmorbord i hytte med furupanel på veggene.Stue med grå sofa og hvitt marmorbord i hytte med furupanel på veggene.

Innvendig panel: Hva er din hyttestil?

På hytta kan både struktur, profil og fargen på innvendig panel avgjøre stilen. La deg inspirere av disse bildene og få den hyttestilen du ønsker.

Spisestue med hylle malt i fargene 1632 Rock Sugar og 12075 Soothing Beige fra Jotuns nye fargekart CANVAS.Spisestue med hylle malt i fargene 1632 Rock Sugar og 12075 Soothing Beige fra Jotuns nye fargekart CANVAS.

Dette er sesongens fargetrender inne

Nå vil vi ha det fargerikt og vakkert hjemme. Vi gir deg tips til hvordan du bruker årets fargetrender for å skape den gode stemningen hjemme hos deg.

moderne stue med spileveggmoderne stue med spilevegg

Spilevegg: Alt du trenger å vite

Hva med en lekker spilevegg hjemme? Med dekorative og trendy spiler har du et hav av muligheter. Og best av alt: Dette er noe du kan få til selv.

stue med Smartpanel på veggenestue med Smartpanel på veggene

Enkel oppussing med ferdigmalte veggplater

Ferdigmalte veggplater gjør det enkelt å pusse opp alt fra stue og soverom, til kjøkken eller bad. Få inspirasjon her!

kvinne maler en vegg innendørskvinne maler en vegg innendørs

Maling av panel

Skal du male ubehandlet panel, lakkert furu eller annet trepanel som for eksempel gran? Med disse tipsene blir maling av trepanel en enkel affære.

En vegg inne males lyseblå med rulle fra JordanEn vegg inne males lyseblå med rulle fra Jordan

Slik maler du veggene inne

Å male veggene inne er en enkel måte å fornye rommet på. Hvordan du maler veggen og hva du må vite om grunning og vask av vegg før maling, får du vite her.

kvinnelig butikkansatt står bak disken i malingsavdelingen på Byggtorgetkvinnelig butikkansatt står bak disken i malingsavdelingen på Byggtorget

Maling vs. beis: Slik velger du riktig

Når du skal velge maling eller beis ute, er det først og fremst et spørsmål om smak, stil og beliggenhet. Her får du en oversikt over ulike typer beis, og litt om når du bør gå for maling.

Gjerde som males hvitt.Gjerde som males hvitt.

Maling og vedlikehold av gårdsbruk

Driftsbygninger krever jevnlig vedlikehold og maling. Da kan det være god hjelp at du finner ekspertisen du trenger i én og samme butikk.

moderne og minimalistisk stue med jordfargermoderne og minimalistisk stue med jordfarger

Rustikke, energiske og duse farger i Jotuns nye fargekart

Med Jotuns nye fargekart åpner det seg nye muligheter når det gjelder fargevalg, enten du er ute etter rustikke, energiske eller duse farger.

Oversikt over hvilket utstyr du trenger for å lakkere gulvet med Trestjerner gulvlakkOversikt over hvilket utstyr du trenger for å lakkere gulvet med Trestjerner gulvlakk

Lakkere gulvet? Slik gjør du det

Lakking av gulv er en av de beste måtene å beskytte gulvet og gi det en vakker glans. Dette er spesielt viktig i rom som utsettes for mye trafikk og slitasje, som inngangsparti og stue.

Hvitmaling på rulle. Nok maling på malerullen er viktig når du skal male gulvet. Hvitmaling på rulle. Nok maling på malerullen er viktig når du skal male gulvet.

Slik velger du riktig gulvmaling

Når du skal male gulvet, er det flere ting du bør tenke på for å sikre et godt resultat. Se våre tips her.

Mann står med to sparkelspader i hendeneMann står med to sparkelspader i hendene

Slik sparkler du veggen

Skal du få et slett og fint resultat, bør du ikke slurve med sparklingen. Her får du gode råd av Irene Nygård, utdannet maler og nå fagekspert hos Byggtorget.

Hjemmekontor med lyse tremøbler og Smartpanel veggplater i fargen Organic Red.Hjemmekontor med lyse tremøbler og Smartpanel veggplater i fargen Organic Red.

Slik monterer du veggplater

Veggplater, panelplater, panelbord og takplater klikkes enkelt sammen og finnes i mange ulike varianter. De kan også benyttes på bad og kjøkken utenfor våtsone.

Byggtorget-ansatt viser frem malingsutstyr i butikkenByggtorget-ansatt viser frem malingsutstyr i butikken

Slik maler du som proffen

Maler Irene Nygård hos Byggtorget Odal Innkjøpslag på Skarnes forteller hvordan du unngår maletabbene som påvirker sluttresultatet når du skal male innendørs.

Beiset furupanel på moderne hytte.Beiset furupanel på moderne hytte.

Slik gir du nytt liv til furuveggene på hytta

Har hytteveggene i furu gulnet og trenger en oppfriskning? Med beis, panellakk eller maling kan du få følelsen av en helt ny hytte.

Stueinteriør med stor sofa og nøytrale farger i beige, dus gul og grå på veggene.Stueinteriør med stor sofa og nøytrale farger i beige, dus gul og grå på veggene.

Interiør til stue

Mal stua i friske nyanser eller gylne nøytraler for et oppmuntrende oppholdsrom året rundt.

Blått soverom med blå sengegavl.Blått soverom med blå sengegavl.

Slik får du et beroligende soverom med farger

Drømmer du om nytt soverom? Lad batteriene med et beroligende rom i blått og grønt, eller harmoniske nyanser både på tak og vegg.

To menn som ser på plantegninger inne i et hus under oppbygging.To menn som ser på plantegninger inne i et hus under oppbygging.

Bygge nytt eller bygge på?

Uansett om du skal bygge nytt eller bygge på, er planlegging og valg av materialer avgjørende for resultatet. Ta valg du selv er trygg på gjennom hele prosessen.

Profilerte lister som er malt grønne som veggen til tregulv.Profilerte lister som er malt grønne som veggen til tregulv.

Glatte eller profilerte lister? Få inspirasjon i vår listverk-guide

Stua er ikke komplett før listene er på plass. Her er vår guide til det du må vite om ulike treslag, profiler og farger på listverk til vegg, gulv og tak.