Byggtorget logoByggtorget logo
Hjemmekontor med lyse tremøbler og Smartpanel veggplater i fargen Organic Red.Hjemmekontor med lyse tremøbler og Smartpanel veggplater i fargen Organic Red.
Hjemmekontor med lyse tremøbler og Smartpanel veggplater i fargen Organic Red.Hjemmekontor med lyse tremøbler og Smartpanel veggplater i fargen Organic Red.

Slik monterer du veggplater

Veggplater, panelplater, panelbord og takplater klikkes enkelt sammen og finnes i mange ulike varianter. De kan også benyttes på bad og kjøkken utenfor våtsone.

Veggplater monterer du raskt og enkelt selv, helt uten sparkling og pussestøv. Det er en enkel måte å fornye veggene på og du kan få akkurat det sluttresultatet du selv ønsker. Med disse tipsene går monteringen som en lek.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Soverom med Walls2Paint veggplater malt i fargen 11175 Adventure fra Jotun.

Bilde: Walls2Paint veggplater malt med Jotun Lady 11175 Adventure. Foto: Byggma

Slik går du frem for å montere veggplater

Før du kan montere veggplatene på veggen er det viktig å akklimatisere dem i tre døgn i emballasjen, du må også sjekke at eksisterende vegger er helt rette før du begynner å feste platene på veggen.

Til monteringen trenger du:

  • Målebånd
  • Vater
  • Sag
  • Vinterlim
  • Drill/krampemaskin
  • Skruer eller kramper

Se video av hvordan du monterer veggplater her:

Start i hjørnet

Etter å ha sjekket eksisterende vegger begynner du monteringen i et hjørne. Husk å legge inn en halv centimeters klaring mot tak og gulv.

Les også: Slik sparkler du veggen

Den første platen skrur du fast i stenderverk, eller eksisterende vegg. Legg deretter en fyldig limstreng i låseprofilen før du klikker neste veggplate på plass.

På hver plate finnes det et spor som indikerer hvor innfestingen skal gjøres.

Stuevegg med Huntonit veggplater i Dempet Sort kombinert med sorte og lyse tremøbler.

Bilde: Veggplater kan du både male og tapetsere, slik at du får det mønsteret eller fargen du ønsker. Foto: Byggma

Mal og tapetser veggplatene

Puss lett over skjøtene med finkornet sandpapir, slik at du får et sømløst resultat. For å få innvendige hjørner fine kan du bruke akrylmasse for et perfekt sluttresultat.

Når alle platene er på plass og pusset, kan du male eller tapetsere veggene i din drømmefarge eller ditt favorittmønster.

Les også: Spilevegg: Alt du trenger å vite

Soverom med Smartpanel på veggene. Stor dobbeltseng står midt i bildet.Soverom med Smartpanel på veggene. Stor dobbeltseng står midt i bildet.
Hvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rotting.Hvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rotting.

Bilder over: Her ser du Smartpanel veggplate og Huntonit veggplate, begge fra Byggma. Foto: Byggma

Sømløse overganger uten sparkling

Det finnes mye å velge i når det kommer til veggplater. Velg mellom en rekke ulike varianter, for eksempel Huntonit Proff Vegg, Smartpanel eller Walls2Paint. Disse har klikklås for sømløse overganger, og kan monteres rett på eksisterende vegg.

Veggplater kommer i forskjellige materialer, som for eksempel kryssfinér, MDF og spon.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg