Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Slik monterer du veggplater

Veggplater, panelplater, panelbord og takplater klikkes enkelt sammen og finnes i mange ulike varianter. De kan også benyttes på bad og kjøkken utenfor våtsone.

Veggplater monterer du raskt og enkelt selv, helt uten sparkling og pussestøv. Det er en enkel måte å fornye veggene på og du kan få akkurat det sluttresultatet du selv ønsker. Med disse tipsene går monteringen som en lek.

Veggplater malt med Jotun Lady 11175 Adventure

Bilde: Walls2Paint veggplater malt med Jotun Lady 11175 Adventure. Foto: Byggma

Slik går du frem for å montere veggplater

Før du kan montere veggplatene på veggen er det viktig å akklimatisere dem i tre døgn i emballasjen, du må også sjekke at eksisterende vegger er helt rette før du begynner å feste platene på veggen.

Til monteringen trenger du:

  • Målebånd
  • Vater
  • Sag
  • Vinterlim
  • Drill/krampemaskin
  • Skruer eller kramper

Start i hjørnet

Etter å ha sjekket eksisterende vegger begynner du monteringen i et hjørne. Husk å legge inn en halv centimeters klaring mot tak og gulv.

Les også: Slik sparkler du veggen

Den første platen skrur du fast i stenderverk, eller eksisterende vegg. Legg deretter en fyldig limstreng i låseprofilen før du klikker neste veggplate på plass.

På hver plate finnes det et spor som indikerer hvor innfestingen skal gjøres.

Veggplater montert på vegg malt i dempet sort

Bilde: Veggplater kan du både male og tapetsere, slik at du får det mønsteret eller fargen du ønsker. Foto: Byggma

Mal og tapetser veggplatene

Puss lett over skjøtene med finkornet sandpapir, slik at du får et sømløst resultat. For å få innvendige hjørner fine kan du bruke akrylmasse for et perfekt sluttresultat.

Når alle platene er på plass og pusset, kan du male eller tapetsere veggene i din drømmefarge eller ditt favorittmønster.

Les også: Spilevegg: Alt du trenger å vite

Foto: Byggma

Sømløse overganger uten sparkling

Det finnes mye å velge i når det kommer til veggplater. Velg mellom en rekke ulike varianter, for eksempel Huntonit Proff Vegg, Smartpanel eller Walls2Paint. Disse har klikklås for sømløse overganger, og kan monteres rett på eksisterende vegg.

Veggplater kommer i forskjellige materialer, som for eksempel kryssfinér, MDF og spon.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet