Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Sesongens fargetrender

Nå vil vi ha det fargerikt og vakkert hjemme. Slik bruker du høstens fargertrender for å skape den gode stemningen hjemme hos deg.

– Det kommer mer og mer farge på veggene, og farger skaper energi, melder interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord hos Byggtorget.

Bruker du fargene riktig kan du få nøyaktig den stemningen du ønsker. Mens vi tidligere i år har sett pastellfarger som lys gul og rosa, blir høstens farger varmere og dypere. Dypere fargetoner skaper en lun høststemning. Kombinerer du det med myke tekstiler i lin og ull og keramikk med struktur, blir hjemmekosen komplett.

Les også: Gi badet et løft

Oransje vegg med spisebord

Bilde: Jordfarger er en av høstens fargetrender. Her er veggen malt med LADY Pure Color 1536 BURNT OCHRE. Dette er en lun, rødlig okertone som oppleves som varm og naturlig. Foto: LADY Jotun A/S

Mer ton-i-ton

Varme beigetoner har allerede flyttet inn hos mange, og brunt og burgunder hører høsten til. De varme beigetonene har sakte begynt å ta over for grått, og er en klassisk farge som passer godt i både moderne hjem og eldre sveitservillaer. Samtidig som det skaper en avslappende og rolig atmosfære kan beige krydres til med røde og gule jordfarger.

I likhet med beige er brun en farge som passer med det meste, og det finnes en nyanse for alle. Med brunt kan du skape harmoniske rom med ton-i-ton, og ved å male vegger, tak og lister i samme farge skaper du en helhet i rommet. Brunt er også en fin farge å bruke som bakgrunnsteppe for mer fargesterke detaljer.

Les også: Fem inspirerende rom med veggplater

Savner du blått og grønt? Fortvil ikke, de vil fortsatt holde stand i fargebildet.

Kjøkken i en av høstens fargetrender, brunt og grønt.

Bilde: Naturinspirerte farger i brunt og grønt gir en landlig estetikk. Her ser du fargene 1276 Soft Cabinets, 11012 Rustic Brown og 8575 Natural Green. Foto: LADY Jotun A/S

Fargevalg du ikke vil angre på

Hver høst lanserer malingsprodusentene sesongens farger og fargekart, disse finner du i våre byggevarehus. Skal du male om hjemme, anbefaler vi å velge en farge du tror du vil like over tid, og kanskje er en av høstens trendfarger en match for deg.

I Jotuns nye fargekart er det et bredt spekter av nye farger, som inkluderer moderne varmende nøytraler, svale grønne nyanser, klassiske blåtoner og vakre, kraftfulle rødtoner.

For deg som liker å omgi deg med et variert utvalg av farger, kan en fargesetting med nyanselike farger være en god løsning, ifølge malingsprodusent Jotun. Det betyr at du kan velge ulike farger, både gult, grønt eller rødt, men at alle fargene kommer i samme styrke og blandet med like store mengder sort.

Les også: Utstyret du trenger til malejobben

Du som ønsker en fargerik, men likevel begrenset fargesammensetning, kan spille på nabofarger. Dette er farger som ligger nær hverandre på fargesirkelen. Sett sammen gult og oransje, gult og rødt eller gult og grønt, og se hvor flott det kan bli!

Rød vegg på soverom med dobbeltseng

Bilde: Veggen er malt med LADY Pure Color 2951 SOPHISTICATED RED. Dette er en dyp og vakker burgunderrød tone. Foto: LADY Jotun A/S

Lek med trendfarger og glans

Er det lister i rommet, anbefaler interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord å male dem i samme farge som veggene, men med en blankere glans. Da er de lette å holde rene og treets karakter kommer fram. Ulike glansgrader skaper milde kontraster, så ved å bruke litt høyere glans på vakre detaljer som dører og lister, vil de stå fram i møte med matte vegger og tak.

Det er fint å bruke farger og ulik glans til å fremheve eller skjule. Noen ganger vil du løfte fram detaljer, mens i andre rom vil du skjule eller dempe inntrykket.

Les også: Maling av panel

– Hvis du har en trapp midt i et rom, er det ingen vits i å forsøke å skjule den. Bruk heller farger for å fremheve den, sier interiørarkitekt Vibecke.

– Maler du en vegghylle i samme farge som veggen, vil det som står på hylla komme bedre fram. For det er jo egentlig ikke hylla, men det som står på den jeg ønsker å fremheve, forklarer hun.

Tips! Vær miljøbevisst og fiks møbler og kjøkkenfronter med maling. Det er ikke så mye som skal til for å fornye hjemme.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet