Byggtorget logoByggtorget logo
Oppholdsrom med åpen hylle hvor hylleveggen er malt med 12075 Soothing Beige og vegger i fargen 1632 Rock Sugar fra Jotuns nye fargekart CANVAS.Oppholdsrom med åpen hylle hvor hylleveggen er malt med 12075 Soothing Beige og vegger i fargen 1632 Rock Sugar fra Jotuns nye fargekart CANVAS.
Oppholdsrom med åpen hylle hvor hylleveggen er malt med 12075 Soothing Beige og vegger i fargen 1632 Rock Sugar fra Jotuns nye fargekart CANVAS.Oppholdsrom med åpen hylle hvor hylleveggen er malt med 12075 Soothing Beige og vegger i fargen 1632 Rock Sugar fra Jotuns nye fargekart CANVAS.

Dette er sesongens fargetrender inne

Nå vil vi ha det fargerikt og vakkert hjemme. Vi gir deg tips til hvordan du bruker årets fargetrender for å skape den gode stemningen hjemme hos deg.

– Det kommer mer og mer farge på veggene, og farger skaper energi, melder interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord hos Byggtorget.

Bruker du fargene riktig, kan du få nøyaktig den stemninga du ønsker hjemme hos deg selv eller på hytta.

Fargevalg du ikke vil angre på

Hver høst lanserer malingsprodusentene sesongens farger og fargekart, disse finner du i våre byggevarehus.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

I Jotuns nye fargekart CANVAS finner du et bredt spekter av nye farger.  Disse inkluderer moderne nøytraler, varierte grønne nyanser, en livlig blåtone, deilige gule og gylne farger, og flere tidløse kombinasjoner.

Les også: Gi badet et løft

Skal du male om hjemme, anbefaler vi å velge en farge du tror du vil like over tid. Kanskje er en av disse trendfargene en perfekt match for deg?

Vegg malt i 1632 Rock Sugar og 12075 Soothing Beige og tak malt med den brune fargen 12291 Soft Brown fra Jotuns nye fargekart CANVAS.

Bilde: Vegg malt i 1632 Rock Sugar og 12075 Soothing Beige og tak i 12291 Soft Brown, alle fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Ensfarget med brunt og beige

Varme beigetoner har allerede flytta inn hos mange, og det brune er også et trygt valg hjemme. De varme beige- og bruntonene er klassiske farger som passer godt i både moderne hjem og eldre sveitservillaer.

Samtidig som beige og brunt skaper en avslappende og varm atmosfære, kan det hele krydres til med røde og gule jordfarger.

Les også: Fem inspirerende rom med veggplater

I likhet med beige er brun en farge som passer med det meste, og det finnes en nyanse for alle.

Med brunt kan du skape harmoniske rom med utgangspunkt i én farge, og ved å male vegger, tak og lister i samme farge skaper du en helhet i rommet.

Veggmalt med 20218 Healing Lavender og tak malt i den grønne trendfargen 8493 Green Tea fra Jotun.Veggmalt med 20218 Healing Lavender og tak malt i den grønne trendfargen 8493 Green Tea fra Jotun.
Bukett foran vegg malt i trendfargen 7386 Pistachio fra Jotun.Bukett foran vegg malt i trendfargen 7386 Pistachio fra Jotun.
Spisestue malt med 7685 Subtle Green, 7686 Mindful Green, 7386 Pistachio og 9918 Klassisk Hvit fra Jotun.Spisestue malt med 7685 Subtle Green, 7686 Mindful Green, 7386 Pistachio og 9918 Klassisk Hvit fra Jotun.

Her ser du 20218 Healing Lavender på vegg og 8493 Green Tea i taket. 7386 Pistachio i midten, og 7386 Pistachio med 7685 Subtle Green og 7686 Mindful Green, alle farger fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Ro og behag med grønt

I år som tidligere er det naturen vi skal ta inspirasjon fra. I tillegg til de beige og brune jordfargene, er grønt en av de store trendene. Grønt er en behagelig farge som øynene våre er vant til å hvile på.

Uavhengig av om du foretrekker å la deg inspirere av grønnfargene i den norske skogen eller tropiske regnskoger, er grønt lett å kombinere med andre farger.

Denne sesongen skal det gjerne kombineres med gult, inspirert av lysningen i skogen når sola skinner gjennom løvverket.

Stue malt i fargene 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow, 0288 Mexico og 1376 Mist fra Jotuns nye fargekart CANVAS.Stue malt i fargene 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow, 0288 Mexico og 1376 Mist fra Jotuns nye fargekart CANVAS.
Vegger malt i 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige og 8583 Earthy Yellow, 0288 Mexico og listverk i 1376 Mist fra Jotuns nye fargekart CANVAS.Vegger malt i 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige og 8583 Earthy Yellow, 0288 Mexico og listverk i 1376 Mist fra Jotuns nye fargekart CANVAS.

Bilder over: Fargene 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow, 0288 Mexico og 1376 Mist, alle fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Tidløst i spennende kombinasjoner

Tidløse farger er langt fra kjedelige. Ønsker du å begi deg ut på den nye nøytrale trenden, kombinerer du ulike nøytraler sammen. Det gir et delikat rom som du kan sprite opp med noe fargesterkt, eller du kan velge å gi et lite hint av farge med en dempet gul-, lilla- eller rosatone.

Ikke vær redd for å kombinere beige, hvitt og grått, selv om du i utgangspunktet tenker at det kanskje ikke matcher.

Ønsker du å stramme det hele opp kan du tilføre en detalj i sort, for eksempel ved å male en bilderamme eller en døråpning uten dør.

Bordplate malt med trendfargen 20217 Muted Coral fra Jotun og detaljer som skjell, tørkede blomster og drivved.Bordplate malt med trendfargen 20217 Muted Coral fra Jotun og detaljer som skjell, tørkede blomster og drivved.
Vegg med brystpanel malt i den rosa trendfargen 2224 Indi Pink fra Jotun.Vegg med brystpanel malt i den rosa trendfargen 2224 Indi Pink fra Jotun.
Stue med hvit sofa som du ser gjennom en døråpning hvor lister og dør er malt med 20217 Muted Coral fra Jotun.Stue med hvit sofa som du ser gjennom en døråpning hvor lister og dør er malt med 20217 Muted Coral fra Jotun.

Bilder over: Her ser du 20217 Muted Coral, 2224 Indi Pink og 12075 Soothing Beige. Alle farger er fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Rosa: Den nye nøytralen

Mange har falt for de mange vakre rosatonene som er vist i fargekartene de siste årene, og det er nå som en ny nøytral å regne i hjemmet.

En dempet rosatone løfter et nøytralt interiør og er et godt fargevalg for deg som liker det hele litt nedpå, men som fortsatt er glad i farger.

Ønsker du å skape et varmt rom med rosa, skal du kombinere det med rødt og varme sandfarger du finner i ørkenen.

Hvit stue med skjenk malt i 4947 True Blue fra Jotun.

Bilde: Vegg malt i 9918 Klassisk Hvit møbel i fargen 4947 True Blue, begge fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Klar blå

Inspirert av himmel og hav er den klare blåfargen å regne som et designelement i rommet. Bruk den på et møbel alene, som en kontrast på listverk eller i en døråpning.

Med blått kan du kombinere både varme og kalde farger ved å la deg inspirere av strender og svaberg, og få et nøytralt interiør du kan leve lenge med.

Rom som er malt i trendfarger fra Jotun: skap 7386 Pistachio, dør i gule 1775 Fresh Pasta og vegg i nøytralen 1622 Refleksjon.Rom som er malt i trendfarger fra Jotun: skap 7386 Pistachio, dør i gule 1775 Fresh Pasta og vegg i nøytralen 1622 Refleksjon.
Oppholdsrom med baststol og den nye nøytrale trendfargen 12290 Antwerp Beige fra Jotun.Oppholdsrom med baststol og den nye nøytrale trendfargen 12290 Antwerp Beige fra Jotun.

Bilder over: Her ser du skap i 7386 Pistachio, dør i 1775 Fresh Pasta og vegg i 1622 Refleksjon. 12290 Antwerp Beige på fremre vegg og 8583 Earthy Yellow bak. Alle farger fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Deilig gult

Selv om Norge byr på lyse og lange sommerkvelder, er høsten og vinteren kjent for sitt mørke. Da er det deilig å få inn en farge som gir energi til hjemmet.

Se mot sola og solnedgangen og kombiner den gule og røde halvdelen av fargesirkelen for et rustikt interiør eller bruk gule pasteller for å gi liv til et nøytralt interiør. Vil du ha et fargerikt varmt rom det er deilig å komme inn i, kan du trekke inn grønnfarger med gult i.

Bruk fargesirkelen som inspirasjon

For deg som liker å omgi deg med et variert utvalg av farger, kan en fargesetting med nyanselike farger være en god løsning. Det betyr at du kan velge ulike farger, både gult, grønt eller rødt, men at alle fargene kommer i samme styrke og blandet med like store mengder sort.

Les også: Utstyret du trenger til malejobben

Du som ønsker en fargerik, men likevel begrensa fargesammensetning, kan spille på nabofarger. Dette er farger som ligger nær hverandre på fargesirkelen. Sett sammen gult og oransje, gult og rødt eller gult og grønt, og se hvor flott det kan bli!

Tips! Vær miljøbevisst og fiks møbler og kjøkkenfronter med et nytt strøk maling i stedet for å kjøpe nytt. Det er ikke så mye som skal til for å fornye hjemme!

Jotuns nye fargekart for 2024 CANVAS med 23 interiørfarger.

Bilde: Bli inspirert av det nye fargekartet og prøv deg frem med forskjellige glansgrader. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Lek med trendfarger og glans

Det er fint å bruke farger og ulik glans til å fremheve eller skjule detaljer i rommet.

Les også: Maling av panel

– Hvis du har en trapp midt i et rom, er det ingen vits i å forsøke å skjule den. Bruk heller farger for å fremheve den, foreslår interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord hos Byggtorget.

– Maler du en vegghylle i samme farge som veggen, vil det som står på hylla komme bedre fram. For det er jo egentlig ikke hylla, men det som står på den jeg ønsker å fremheve, fortsetter hun.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg