Byggtorget logoByggtorget logo
Blått soverom med blå sengegavl. Vegg i fargen 7637 Exhale og sengegavl i fargen 5490 Serene Blue fra Jotun.Blått soverom med blå sengegavl. Vegg i fargen 7637 Exhale og sengegavl i fargen 5490 Serene Blue fra Jotun.
Blått soverom med blå sengegavl. Vegg i fargen 7637 Exhale og sengegavl i fargen 5490 Serene Blue fra Jotun.Blått soverom med blå sengegavl. Vegg i fargen 7637 Exhale og sengegavl i fargen 5490 Serene Blue fra Jotun.

Slik får du et beroligende soverom med farger

Drømmer du om nytt soverom? Lad batteriene med et beroligende rom i blått og grønt, eller harmoniske nyanser både på tak og vegg.

Beroligende farger, ulike teksturer som gir forskjellige sanseopplevelser og myk belysning gir deg et komfortabelt soverom der du virkelig kan slappe av og koble fra resten av verden.

Farge på soverom

En fondvegg har tidligere vært populært, men ved å male alle vegger i samme farge får du et roligere soverom.

Visste du at flere nå kaller taket «den femte veggen»? Maler du taket i samme farge som veggene, får du en omsluttende følelse. Vil du ha en annen farge i taket, men fortsatt beholde den beroligende følelsen? Gå for en lysere nyanse av veggfargen.

Deretter finner du en farge som harmonerer til listverk rundt vinduer og dører.

– Ved å male listverket i en høyere glansgrad, altså blankere maling, oppleves dette et lite hakk mørkere enn veggfargen, men du er garantert perfekt harmoni, sier Birgit Torkildsby, Fargesjef Skandinavia i Jotun.

Blått soverom i fargen 6350 Soft Teal fra Jotun med dobbeltseng fylt med puter.Blått soverom i fargen 6350 Soft Teal fra Jotun med dobbeltseng fylt med puter.
Soverom med vegg og sengegavl malt i 8302 Laurbær fra Jotun.Soverom med vegg og sengegavl malt i 8302 Laurbær fra Jotun.

Bilder over: Avbildet ser du fargene LADY 6350 Soft Teal og LADY 8302 Laurbær. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Blått soverom

Blått og grønt er begge farger vi er vant til å se ute, og som gir en rolig atmosfære inne.

– Blått og grønt passer ypperlig på et soverom. LADY 5530 Collected Blue, LADY 5200 Dusky Blue, LADY 6350 Soft Teal, LADY 7628 Treasure og LADY 8302 Laurbær er alle gode eksempler fra Jotun, foreslår Torkildsby.

Kjapt og enkelt med veggplater

Hvis det må mer enn kun en fargeendring til for å skape drømmerommet, får du splitter nye vegger kjapt og enkelt med Huntonit veggplater eller Smartpanel fra Byggma.

Les også: Enkel oppussing med ferdigmalte veggplater

Soverom med Walls2Paint veggplater malt i fargen 11175 Adventure fra Jotun.

Bilde: Ferdigmalte veggplater er et godt valg for deg som har lite tid til oppussing. Foto: Byggma

Platene er enkle å montere og kommer ferdig malt slik at du slipper unna malejobben. Perfekt dersom du kjenner på tidsklemma eller har små barn i familien og ikke kan vente i flere dager på at sparkel skal tørke.

Les også: Slik monterer du veggplater

Ønsker du å understreke den naturlige trenden kan du gå for spileplater, og du har en ferdig spilevegg på kort tid.

Spiler i vegg og tak

Spileveggen vil gi et naturlig innslag i rom med slette vegger, og sammen med gardiner fra gulv til tak vil det også hjelpe på akustikken i rommet. Du kan også gå for spiler i taket i stedet for å male.

Les også: Slik lager du spilevegg

Gå gjerne for to rader med gardinskinner for å skape den behagelige og lune følelsen du får på hotell. På gardinskinnen nærmest vinduet henger du en florlett gardin, og på den neste en tyngre gardin som stenger for lys om natten.

Velg gardiner som går ton-i-ton med fargen på veggene eller som matcher sengetøyet. Bruk lampeskjermer med tekstil for å få en dempet og dus belysning.

Beige soverom med store vinduer og 3-stavs parkett i ask.Beige soverom med store vinduer og 3-stavs parkett i ask.
Mørk 3-stavs parkett i lyst soverom.Mørk 3-stavs parkett i lyst soverom.

Bilder over: Legg gulvet slik at det fremhever rommets form. Foto: Kährs

Velg et tregulv

Tregulv på soverommet vil gi et gulv som er mykt og behagelig å gå på, og underbygger den naturlige trenden med jordfarger, i nyanser av brunt og terrakotta. Parkett vil være med på å gi soverommet ekstra tekstur og sjel, men laminat eller vinyl er slitesterkt og et godt valg på barnerommet.

– Følelsen av størrelsen på et rom påvirkes av gulvbordenes bredde og lengde, og om gulvet har 1-, 2- eller 3-stavs mønster, forteller Ole Kristian Vangerud, salgssjef i Kährs.

Legger du gulvet i lengderetningen, vil det fremheve rommets form. Samtidig vil lyse gulv sammen med lyse vegger øke følelsen av plass, mens et mørkt gulv vil rette fokus mot gulvet.

– Mørke gulv kombinert med mørke vegger vil få rommet til å virke mindre, men kan også gi en følelse av lunhet og varme, påpeker Vangerud.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg