Byggtorget logoByggtorget logo
moderne og minimalistisk stue med jordfargermoderne og minimalistisk stue med jordfarger
moderne og minimalistisk stue med jordfargermoderne og minimalistisk stue med jordfarger

Rustikke, energiske og duse farger i Jotuns nye fargekart

Med Jotuns nye fargekart åpner det seg nye muligheter når det gjelder fargevalg, enten du er ute etter rustikke, energiske eller duse farger.

Valg av farger er blant de vanskeligste valgene du skal ta når du skal i gang med et maleprosjekt. Trenger du inspirasjon til å ta de riktige valgene, bør du sjekke Jotuns fargekart for 2022 – LADY TOGETHER. Her finner du totalt 28 farger, hvor 12 av dem er helt nye.

Fargene er delt inn i tre ulike paletter – Embrace, Playful og Cherish. Innen hver enkelt palett kan du kombinere farger for å få et flott og helhetlig sluttresultat. Fargene er tilpasset bruk på store flater som vegger og tak.

Varmt, rustikt og godt

I paletten Embrace finner du ni gode, varme og rustikke farger som spenner fra rustrødt, til gult, blågrått og gulbeige. Jotun tipser om at terrakottatonene i 1259 Rusty og 12179 Embrace, kan kombineres med blåtonen 5516 Iron Blue for en røff kontrast, eller med den gråbeige 11130 Shade for et mer dempet uttrykk.

Den naturlige okertonen 1909 Kalkoker, er dessuten fin mot terrakotta og blågrått, og kan lage en gyllen kontrast til 1303 Observe og 0280 Caravan som er mer gulbeige.

Få best mulig fargeresultat

Fargene i denne paletten får en ekstra dimensjon dersom du maler med LADY Pure Color. Med sitt supermatte, eksklusive utseende gir den ikke en eneste refleksjon, noe som gir en unik fargeopplevelse. Der blankere malinger endrer karakter og farge i takt med lysforholdene, fremstår LADY Pure Color lik til alle døgnets tider, og fra alle vinkler. Det gjør den blant annet godt egnet i rom med store vinduer og mye sidelys. LADY Pure Color er dessuten enkel å påføre og gir et slitesterkt sluttresultat.

Bilde: JOTUN LADY Pure Color gir et supermatt og ekslusivt utseende. På bildet sees JOTUN LADY 5516 Iron Blue. (Foto: JOTUN A/S @jotunlady)

Farger som gir energi

I Playful finner du de livlige fargene som utstråler energi og humør. Her finner du 11 farger i turkis og grønn, glade solfylte gultoner og nyanser av lavendel.

Er du i det turkise hjørnet, skal du vite at de tre turkise tonene 6383 Imagine, 6384 Wish og 6084 Sjøsmaragd er laget for å kombineres.De kan også kombineres med 10235 Sommersol eller den grønne 8565 Hope. Grønt fungerer dessuten godt sammen med 20186 Lavender Touch, som er en støvete lavendelfarge.

Skap kontraster med ulik glansgrad

Til de energiske fargene i Playful er LADY Supreme Finish et godt valg, og er den beste malingen til dører, lister, møbler og panelvegger. Den har suveren finish, er ekstremt slitesterk, enkel å påføre og flyter godt ut slik at du ikke får penselstriper. LADY Supreme Finish finnes i fire ulike glansgrader fra matt til superblank, og ved å bruke ulike glansgrader er det både mulig å lage en kontrastrik og ensartet stil. Et tips kan være å male dører, lister og detaljer i samme farge som veggen, men i en annen glansgrad.

Bilde: Fargene JOTUN LADY 20186 Lavender Touch og den grønne JOTUN LADY 8565 Hope passer godt sammen. (Foto: JOTUN A/S @jotunlady)

Det duse og beroligende

Om både de rustikke og de livlige fargene skulle bli litt for mye, kan trolig de ni duse og beroligende fargene i Cherish være noe å se nærmere på. Her finnes både toner av rosa, grå og grønt.

Jotun anbefaler blant annet å kombinere de dempede rosatonene 2182 Gentle Whisper, 20184 Thoughtful og 20185 Friendly Pink. For et nøytralt og gråbeige uttrykk kan du gjerne kombinere fargene 12180 Present og 20181 Soft Comfort. Det er dessuten kjekt å vite at 1376 Frostrøyk kan kombineres med alle fargene i Cherish-paletten.

Når du maler med Cherish-palettens lyse nyanser i rom som er utsatt for slitasje, anbefaler vi at du bruker LADY Wonderwall med glansgrad på 05. Den egner seg til alle rom i huset da den er ekstremt slitesterk, og har en flekkavvisende overflate som er enkel å holde ren. Wonderwall holder på det matte og vakre uttrykket selv etter mange gangers vask. Da KIWA Teknologiske institutt testet robusthet på 16 malinger med glansgrad fra 05 til 25, kom LADY Wonderwall ut på topp.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg