Byggtorget logoByggtorget logo
Stue med stor sofa og Jotuns nye trendfarger 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico.Stue med stor sofa og Jotuns nye trendfarger 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico.
Stue med stor sofa og Jotuns nye trendfarger 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico.Stue med stor sofa og Jotuns nye trendfarger 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 8583 Earthy Yellow og 0288 Mexico.

Interiør til stue

Mal stua i friske nyanser eller gylne nøytraler for et oppmuntrende oppholdsrom året rundt.

– Ta utgangspunkt i farger du liker godt for å lage en personlig fargepalett til ditt hjem. La deg gjerne inspirere av et kunstverk du elsker, foreslår Birgit Torkildsby, fargesjef Skandinavia i Jotun.

Blått og grønt er naturens egne farger, og er trygge valg som gir en rolig atmosfære. Duse terracottafarger og beigetoner vil skape et lunt, omsluttende og behagelig rom.

Tenker du at du allerede har bestemt deg for farge på veggene, gjør du lurt i å vente litt. Treverk har en grunnfarge i seg, derfor er det lurt å velge gulv før du velger veggfarge.

– Den naturlig lyse eikefargen er veldig populær i hjemmet, og passer fint både til kalde og varme farger. Det skaper en fin harmoni til varme jordfarger, men myker også opp rommet og gir kontrast til kaldere farger. Mønsterparkett som fiskebein er også veldig populært, forteller Oda Tellefsen i Boen.

Fire stiler for inspirasjon til stue

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Nærbilde av fiskebeinsparkett fra Boen i stue med svart lenestol.Nærbilde av fiskebeinsparkett fra Boen i stue med svart lenestol.
Stue og spisestue med stort tre malt med 7038 Dusk Green fra Jotun.Stue og spisestue med stort tre malt med 7038 Dusk Green fra Jotun.

Bilder over: gulvet er Oak Animoso, Live Pure, 14mm Plank Herringbone fra Boen. Vegg malt med 7038 Dusk Green Foto: Boen & Jotun A/S @ jotunlady

Gulv som dekorelement

Mønsterparkett gir en fin og naturlig dybde i rommet, og er et gulv som nesten gjør rommet selv. Passer godt til både det overdådige og helt enkle: Fra grønt og blått til dus gul eller krisp hvit.

Les også: Dette er sesongens fargetrender inne.

Stue med sittebenk og lyst gulv i ask.Stue med sittebenk og lyst gulv i ask.
Vegg og tak malt med 1520 Cheerful Peach og skrivebord som går vegg-til-vegg malt i fargen 2489 Bella fra Jotun.Vegg og tak malt med 1520 Cheerful Peach og skrivebord som går vegg-til-vegg malt i fargen 2489 Bella fra Jotun.

Bilder over: Gulvet Ask hvit Andante Live Pure fra Boen. Vegg og tak malt med 1520 Cheerful Peach og skrivebord malt i 2489 Bella. Foto: Boen & Jotun A/S @ jotunlady

Overraskende og lekent

Lyse gulv gir et luftig rom som passer godt til den skandinaviske stilen. Det fungerer også som et lerret som gir store valgmuligheter til å leke med interiøret. Gå for en varm beige på veggene for et nordisk uttrykk, eller gå all in med forfriskende oransje.

Les også: Innvendig panel: Hva er din hyttestil?

Nærbilde sett ovenfra av rustikt mørkt gulv i stue med planter.Nærbilde sett ovenfra av rustikt mørkt gulv i stue med planter.
Rustikk stue malt med 1362 Olive Brown fra Jotun.Rustikk stue malt med 1362 Olive Brown fra Jotun.

Bilder over: Gulvet er Rustic Antique Brown fra Boen & farge på veggen er 1362 Olive Brown fra Jotun. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Moderne rustikk

Mørke gulv gir varme og dybde, og er en god base for den velkjente «hyggefølelsen». Mørkt er for mange synonymt med rustikt, men kombinerer du det med matte, luksuriøse farger får du et moderne og stilrent uttrykk.

Les også: Pusse opp bad? Dette er årets baderomstrender.

Greige stue med store sofa, bord i mørkt treverk og lyse gulv i eik.Greige stue med store sofa, bord i mørkt treverk og lyse gulv i eik.
Stue med en klassisk beige farge på veggene.Stue med en klassisk beige farge på veggene.

Bilder over: Gulvet er Eik Nature, Live Pure, 20mm Plank Chaletino fra Boen & Smartpanel i Dempet Jord fra Byggma. Foto: Boen & Byggma

Klassisk

Gylne basefarger på veggen og eikegulv passer til det meste, og vil gi stuen rammene for et klassisk og tidløst rom. Til det klassiske passer det like godt med både lyst og mørkt gulv.

Les også: Dette er årets kjøkkentrender.

Utstyrsliste til malejobben

  • Vaskemiddel spesielt utviklet for overflater før maling
  • Bøtte, fille og svamp
  • Dekkepapp, dekkfilt eller plast for å dekke til gulv og møbler
  • Slipekloss og sandpapir
  • Sparkelspade og sandpapir til sparklingen
  • Sparkel eller akrylfugemasse
  • Maskeringstape
  • Kvist- og sperregrunn til furupanel eller vanntynnbar heftgrunn til gipsvegger
  • Maling i god kvalitet
  • Langskaft, rull og pensel

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg