Byggtorget logoByggtorget logo
Hvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rottingHvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rotting
Hvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rottingHvit stue med veggplater og bohemsk stil med treverk og rotting

Ny stue på en helg

En rask oppussing gir deg mer fritid, og med ferdig behandlede veggplater fikser du jobben svært enkelt. Resultatet kan bli både trendy og allergivennlig.

Hvis du er opptatt av en rask prosess, god lyddemping og et tidsriktig boligdesign, er spilevegger den perfekte løsningen. De består av eikespiler som er ferdig montert på svarte MDF-plater, leveres i 2,40 m høyde og i bredder opptil fem meter.

– Vi har plater med spiler både i heltre eik og fingerskjøtt eik. Sistnevnte er et prisgunstig alternativ, forteller Kathrine Anvik-Krogstad hos Combiwood Barkevik AS.

Hun opplyser også om at de nylig har lansert spileplater med eikespiler malt i dus svart. Disse er blitt veldig populære på kort tid.

Spiler med bredt bellomrom på stuevegg

Bilde: Spilevegger kan brukes både på vegg, i tak og til for eksempel sengegavl. Foto: Protre

Fra vegg til sengegavl

Spilevegger kan brukes i alle slags rom. Det vanligste er å bruke dem på én av veggene i oppholdsrommene. Mange setter også opp spiler eller spileplater i mindre felt, som en kontrast på store vegger. Du kan også montere spilevegg i entréen, på en fondvegg i baderommet eller mellom kjøkkenbenk og kjøkkenskap. Spilevegg som sengegavl har også blitt et populært «gjør det selv»-prosjekt.

Les også: Disse fargene bør du velge

Spileplatene kan monteres med montasjelim, eller de kan skrus fast. Bruk sorte skruer om du skal skru gjennom MDF-platen mellom spilene, som er anbefalt festemetode. Hvis du skal skru gjennom eikespilene, bør du bruke syrefaste skruer. Garvesyren i eiken reagerer med metall, og du kan oppleve misfarging.

Wllas2Paint malt Jotun Lady 11175 Adventure

Bilde: Walls2Paint veggplater malt med Jotun Lady 11175 Adventure. Foto: Byggma

Støvfri oppussing

Kvier du deg for en støvete og krevende sparklingsjobb, er ferdig grunnede veggplater veldig smart. Huntonit Proff Vegg er en trebaserte veggplate som kan monteres listefritt, og gir slette kvalitetsvegger på rekordtid. De kortreiste og miljøvennlige platene er produsert av norsk skog, og er anbefalt av Norges Astma-og Allergiforbund.

Walls2Paint er veggplater som er klare for maling eller tapetsering umiddelbart etter montering. Låseprofilen føyer platene veldig tett sammen, og du får nærmest usynlige skjøter. Hver plate er 60 centimeter bred og 239 til 300 cm høy, og dekker derfor et stort areal.

Ferdig tapetserte veggplater gir deg også store variasjonsmuligheter. Kombiner ulike mønstre eller lag en fondvegg i et rom med et ekstra spesielt mønster som matcher fargene ellers i rommet.

Veggventil i sort fra Flexit på tapetsert vegg.

Bilde: Velg klaffventil i sort i stedet for hvit om du for eksempel har mørke vegger eller lister. Foto: Flexit

Matchende ventiler

Maler du veggene i en mørk farge eller den populære fargekoden 8500 dempet sort, er det lurt å velge en svart klaffventil (lufteventil) fra Flexit i stedet for standard hvit. Det gir et godt og helhetlig resultat. Sorte ventiler leveres i alle de vanlige variantene.

Les også: Alt du må vite om spilevegg

Ønsker du deg tradisjonell panelvegg, men tenker at det tar for mye tid å grunne og male den? Da er Smartpanel er godt alternativ. De ferdigmalte panelplatene kommer i et stort utvalg farger, og leveres med eller uten profiler. Platene monteres rask og enkelt med et klikksystem som er spesielt utviklet for å gi tette skjøter og skjult innfesting.

Byggtorget har også ferdigmalte, løse panelbord. Disse er å enkle å montere, og finnes både i MDF-kvalitet og i furu heltre uten kvist. Mørke farger blir stadig mer populært, Combiwood Barkevik lagerfører derfor panelbord i dempet sort for raskere levering.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg