Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Fargetrender utendørs

Etter mange år med mye grått, er fargene på full fart tilbake utendørs. Det gir spennende muligheter.

Skal du male huset, bør du absolutt ta en titt på de flotte fargekartene som finnes og la deg begeistre. For farger påvirker oss. Rødt blir gjerne oppfattet som en farge med mye energi, mens grønt forbindes med ro og harmoni. Det kan også være en idé å tenke på omgivelsene. Vil du at fargen skal harmonere med naturen rundt, husene i nabolaget eller husets arkitektur? Glem ikke vinduer, dører og andre detaljer, fine kombinasjoner løfter fasaden.

Inspirerende temaer blant årets trendfarger

Stadig møter vi kunder i våre varehus som tør å tenke nytt. Hvorfor ikke være en av dem som våger litt mer, du også?

Les også: Slik maler du rommet med perfekt resultat

Grønn husvegg med trebenk og fikentre

Bilde: Drygolin Color Expert i farge JOTUN 8426 Dewy Green og grunnmur i Jotun DryTech Mur 1024 Tidløs. (Foto: Jotun)

Blant våre leverandører har Jotun et fargekart fra Drygolin du bør sjekke ut, med hele 72 tidløse farger. Fargekartet er inndelt i sju inspirerende og oversiktlige temaer som gjør det lettere å velge fargeretning:

  • Grønne nyanser – forfriskende harmoni
  • Hvite nyanser – lett og luftig
  • Gule nyanser – tidsriktig optimisme
  • Grå og sorte nyanser – moderne samspill
  • Blå nyanser – dempet og delikat
  • Røde nyanser – varmt og inkluderende
  • Brune og beige nyanser – lune kombinasjoner

I Jotuns palett Varig vakre farger ble det i 2021 lagt til ti helt nye farger, fordelt på nøytrale og mer kulørte toner. Blant de nye fargene finner du både gult, grønt, blått, grått og sort.

Selv om fargene er på vei for fullt også utendørs er det ingenting i veien for å male med sort. Nyanser av sort har blitt en ny, elegant favoritt hos mange og forsvinner ikke med det første.

Lysmalt husvegg med vaske og grønnsaker foran.

Bilde: Drygolin Color Expert i farge JOTUN 1141 Natural Beige. (Foto: Jotun)

Sobert med silkematt

Farger er gøy, men det er mer å tenke på. Hvilken glans tenker du deg? Glansgraden har mye å si for uttrykket. Bevisst bruk kan understreke historie og tradisjon og forsterke moderne arkitektur.

Les også: Friske opp uterommet? Tenk nytt og kreativt

Drygolin Color Expert er vårt nyeste medlem i Drygolin-familien. Den er silkematt, og den avdempede glansen framstår sober og nedtonet. I tillegg er den vår første svanemerkede Drygolin-maling, sier Ingrid Husebye Karstensen, regional merkevaresjef i Jotun.

Også Herregård Paintmaster fra Gjøco tilbyr ny silkematt maling på husveggen. Det har lenge vært en trend innendørs, men nå flytter den altså ut for fullt.

– Denne malingen er svært værbestandig, og motvirker svertesopp og grønske, noe som stadig blir viktigere etter hvert som klimaet blir midlere og vintrene fuktigere, sier teknisk sjef Ingeborg Singsås Venås.

Gul husvegg med plantebenk og trekrakk

Bilde: Drygolin Color Expert i farge JOTUN 1392 Gul Antikk og grunnmur i Jotun DryTech 11130. (Foto: Jotun)

Maling eller beis?

Vi behandler huset for å beskytte det mot skader, og for at det skal se pent ut. Det du bør tenke spesielt på, er om du vil gjøre jobben selv, hvor ofte du er villig til å behandle huset, og hvilket uttrykk du er ute etter.

Beis er transparent og beholder den flotte strukturen i treverket synlig, maling dekker og demper strukturen, mens dekkbeis er en mellomting.

Les også: Maling av panel

Generelt holder maling lenger, fordi den danner den tykkeste filmen på treverket, og tåler derfor mer slitasje og påkjenninger. Glem ikke at husfasaden uansett bør vaskes med utvendig husvask hvert år for å fjerne skitt, alger og sopp – som gir et lite pent utseende og som kan danne grobunn for utvikling av råte.

Husk å kjøpe kvalitetsmaling og -pensler, å kjøpe rimelig maling kan nemlig bli dyrt i lengden ettersom du risikerer å måtte gjenta prosessen tidligere og oftere enn med kvalitetsmaling. Gode pensler er også viktig for et godt resultat. De skal være slitesterke og kunne ta opp mye maling når du dypper den i malingsspannet. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig utstyr til jobben.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet