Byggtorget logoByggtorget logo
fargetrender eksteriørfargetrender eksteriør
fargetrender eksteriørfargetrender eksteriør

Male huset? Dette er årets fargetrender

Nå er det varme jordfarger i brunt, gult og rødt som gjelder, og gjerne i matt glansgrad. Les mer om årets trender på fasaden her.

Skal du male huset, bør du ta en titt på sesongens nye fargekart hos Byggtorget før du setter i gang. Valget av farge kan ha mye å si for husets arkitektur og detaljer, samtidig som de påvirker oss mer enn vi kanskje tror.

gulfarger jotungulfarger jotun
grønnfarger jotungrønnfarger jotun

Bilde: 8426 Dewy Green DryTech Mur 1024 Tidløs, 1392 Gul Antikk, 11130 Shade, Trebitt 90028 Skyggebrun Foto: Jotun.

Finn din butikk

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Årets populære farger

Stadig møter vi kunder i våre varehus som tør å tenke nytt. Hvorfor ikke være en av dem som våger litt mer, du også?

Både på maling og beis er det nå varme jordfarger som brunt, gult og rødt som gjelder, sammen med vakre blå og grønne nyanser.

Bor du i et funkishus passer brunt godt, mens klassiske trehus holder godt på tradisjonen med gult og rødt. Blått er en tidløs fasadefarge, mens grønt er mer levende. Begge glir godt inn i omgivelsene.

Har du pusset murfasade, bør du gå for kulørte farger. Jotun har blant annet et eget fargekart kalt Tidløse murfarger.

Selv om vi ser mer av fargerike fasader, er det fortsatt ingenting i veien for å male med sort. Nyanser av sort har blitt en ny favoritt hos mange og forsvinner ikke med det første. Husk også å male grunnmuren til huset, og velg gjerne samme farge som resten av bygget.

Bilde: Her ser du 1434 Labrador, 0734 Brunsvart og Trebitt 9805 Sløret Sort. Neste bilde viser Mørk Rubin 2746 Foto: Jotun

mørke farger jotunmørke farger jotun
rødfarger jotunrødfarger jotun

Fargekart for beis

Har du allerede valgt en favorittfarge, kan du bruke Jotuns nye Drygolin fargekart med 72 tidløse farger til fasaden som inspirasjon og veiledning.

I fargekartet ser du alle utefarger presentert med anbefalte kombinasjonsfarger slik at du får et helhetlig fargeuttrykk. Kombinasjonsfargene inkluderer blant annet grunnmur, dører og terrasse.

I ditt lokale byggevarehus kan du se fargekart fra alle våre ulike leverandører.

lyse farger eksteriørlyse farger eksteriør
murfarger lysemurfarger lyse

Over ser du: Vegg malt med 12136 Gentle Yellow. Grunnmuren er malt med Jotun Dryteck murmaling i 1931 Kokos og veggen med fargen 1624 Letthet. Foto: Jotun

Matt maling ute

Akkurat som på veggene inne, påvirker glansgraden du velger uttrykket på huset. Med ulik glans kan du enten understreke historie og tradisjon, eller forsterke moderne arkitektur.

Matt maling har lenge vært en trend innendørs, som vi nå også ser mer av ute. Mens tradisjonelle husfarger vil få et mykere og elegant uttrykk, vil for eksempel sort oppleves spesielt eksklusivt med en matt maling.

– En matt maling reflekterer ikke lyset tilbake til omgivelsene, og resultatet er at du får den beste og mest naturlige gjengivelsen av fargen du har valgt, forteller Birgit Torkildsby, fargesjef i Jotun.

Matte malinger kommer i både silkematt, supermatt og matt.