Byggtorget logoByggtorget logo
Gulvmaling på rulle.Gulvmaling på rulle.
Gulvmaling på rulle.Gulvmaling på rulle.

Slik velger du riktig gulvmaling

Når du skal male gulvet, er det flere ting du bør tenke på for å sikre et godt resultat. Se våre tips her.

Gulvmaling kommer i ulike glansgrader. Velger du en maling med mye glans får du et livlig gulv, mens matt maling gir et dempet uttrykk. Velg det som passer best til ditt hjem.

Når det gjelder valg av farge på gulvmalingen, kan det av praktiske grunner være lurt å velge nøytrale gråtoner. Et gulv som verken er for mørkt eller lyst avslører ikke like raskt alt av støv og rusk som fort legger seg på gulvet.

Gulvmaling til betong og tregulv

Det finnes ulike typer gulvmaling å velge mellom, som for eksempel epoxy, oljebasert lakk eller vanntynnbar gulvmaling. TreStjerner gulvmaling er et eksempel på sistnevnte, og passer like godt til maling av tregulv og parkett, som laminatgulv, vinylbelegg og betong.

– Å male gulv er først og fremst morsomt, du kan få hvilken farge du vil. Det er også en enkel og billig måte å fornye gulvet på, sier Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg.

Byggtorget-ansatt i byggevarehus.

Bilde: Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg har gode råd dersom du skal male gulvet. Foto: Byggtorget

Les også: Male parkett: Slik gjør du det

Les også: Vil du heller lakkere gulvet?

Snakk med fagfolka i malingsavdelingen hos Byggtorget for å finne ut hvilken type maling som passer best for ditt gulv.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du lokal kompetanse og kyndig veiledning fra hyggelige fagfolk. Vi har tilgang til nesten alt du måtte trenge av byggevarer – resten kan vi skaffe. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

TreStjerner gulvmaling

TreStjerner Gulvmaling er en maling med svært god vedheft og slitestyrke. Den kan brukes på tregulv, parkett, laminat, vinylbelegg og betong. Malingen er luktsvak og hurtigtørkende. Du kan gå på gulvet så snart det er tørt, men gå på sokkelesten, men TreStjerner Gulvmaling trenger 3-4 uker for å oppnå optimal slitestyrke og vedheft.

Malingen kan blandes i alle farger og er lett å påføre. Husk at tre- og parkettgulv må grunnes først med TreStjerner Sperregrunning.

TreStjerner Sigural epoxy gulvmaling

TreStjerner Sigural Epoxy Gulvmaling er en 2-komponent vanntynnbar epoxymaling for sterkt belastede gulv. Dette kan være gulv som garasjer, kjellere, lagergulv, industrigulv og både gulv og vegger i landbruk.

Malingen har en meget god slitestyrke, og er kjemikaliebestandig. Sigural Epoxymaling kan benyttes på trapper, mur, fliser og betongflater. Den kommer i fire ferdigfarger: Skygrå, Varmgrå, Sølvgrå og Stålgrå

Gulvmaling fra Gjøco

Gjøco har lange tradisjoner i å produsere høykvalitetsmaling til det norske markedet. Gjøco ble startet i 1940 og har vært lokalisert i Torvikbukt på Nordmøre med produksjon og ferdigvarelager. De leverer norskprodusert maling, beis, lakk og epoxyprodukter.

Gulv 40 vanntynnbar oljemaling og Gulv 40 oljebasert er slitesterk gulvmaling med halvblank glans. Den er velegnet til treverk, laminat, parkett og betong, den kan også brukes direkte på flis.

Nordsjö Professional Epoxy Gulv

Professional Epoxy Gulv fra Nordsjö er en 2-komponent vannbasert Epoxy gulvmaling. Den er beregnet for betonggulv, men kan også brukes på gulv av tre eller sponplater, og er særlig egnet for gulv utsatt for mekanisk og kjemisk påkjenning i bolig, industri og handel.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg