Byggtorget logoByggtorget logo
Hytte med trepanel i furu i stuen.Hytte med trepanel i furu i stuen.
Hytte med trepanel i furu i stuen.Hytte med trepanel i furu i stuen.

Innvendig panel: Hva er din hyttestil?

På hytta kan både struktur, profil og fargen på innvendig panel avgjøre stilen. La deg inspirere av disse bildene og få den hyttestilen du ønsker.

Trepanel er det mest miljøvennlige produktet du kan velge til innvendige overflater, og det gir et varmt og koselig hytteinteriør. Du får klassiske, tidløse vegger, samtidig som treverket tar opp fuktighet og lagrer varme.

Les også: Alt om trepanel til vegg og innvendig panel

I dag velger de fleste ferdigbehandlet panel, men er du egentlig klar over de forskjellige valgmulighetene som finnes og hva de gjør med et rom?

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Skal du velge beis, lakk eller maling?

  • Beis fremhever det unike i treverket.
  • Heldekkende maling gir et moderne uttrykk og skjuler strukturen i treverket.
  • Panellakk legger seg som en film på treverket, og kan brukes om du er usikker på om veggen er behandlet tidligere.

Les også: Slik gir du nytt liv til furuveggene på hytta

Klassisk hytte med trepanel på veggene og hvite lister.Klassisk hytte med trepanel på veggene og hvite lister.
Nærbilde av vegg med trepanel og listverk i samme beisfarge.Nærbilde av vegg med trepanel og listverk i samme beisfarge.

Bilder over: Trepanel gir klassiske og tidløse vegger på hytta. Her ser du Eventyrpanel, Setergrå og Marka Rett, Tindesort, begge fra Bergene Holm. Foto: Bergene Holm AS

Røft eller klassisk trepanel

Trepanel kommer i forskjellige strukturer. Du kan velge mellom upolerte og glatte, med eller uten kvist.

– Har du en fjellhytte og velger strukturbørstet Marka Rett i fargen Tindesort, får du garantert en hytte med en eksklusiv og lun «lodgefølelse», foreslår Tone Bente Bergene Holm, kommunikasjonsdirektør i Bergene Holm.

Les også: Disse gulvene anbefales å legge på hytta

For et naturlig og røft uttrykk er børstet panel med kvist det klare valget. Ønsker du noe mer elegant, velger du en glatt, klassisk overflate.

– En moderne hytte har gjerne store og glatte flater med vinduer og innredninger uten profil, da kan en strukturbørstet panel gi en fin kontrast og bidra med lunhet og tidløshet, tipser Bergene Holm.

Panel kommer med og uten profil, noe som gir deg mulighet til å sette personlig preg på hytta.

– Mange tenker at små rom må ha smal panel, men vi ser flotte eksempler på at et bredt, eksklusivt panel kan gi små rom et fantastisk løft, sier Bergene Holm.

En huskeregel for montering er at liggende panel gir bredde til rommet, mens stående gir inntrykk av høyere takhøyde. Takhøyden kan forsterkes ytterligere om du også velger panel i taket.

Nærbilde av Moeleven seterbrun panel med kubbelys på et bord.Nærbilde av Moeleven seterbrun panel med kubbelys på et bord.
Nærbilde av kjøkkenhylle med lampe, urter og skjærefjøl på hytte. Beiset panel på veggen.Nærbilde av kjøkkenhylle med lampe, urter og skjærefjøl på hytte. Beiset panel på veggen.
Beiset trepanel på hytte bak en grønn kommode med pyntegjenstander.Beiset trepanel på hytte bak en grønn kommode med pyntegjenstander.

Bilder over: Ferdigbeiset sprekkpanel i fargen seterbrun og sprekkpanel på hytta beiset i fargen skogbrun, begge fra Moelven. Eventyrpanel fra Bergene Holm beiset i fargen drivvedgrå. Foto: Moelven & Bergene Holm AS

Organisk stil med ferdigbeiset panel

Må du bytte de gamle hytteveggene? Du får både ferdigbeiset og ferdigmalt panel i farger tilpasset både sjøhytte og fjellhytte.

Byggtorget tilbyr ferdigbeiset panel for vegg og tak fra flere leverandører. Ferdigbeiset panel sparer deg også for tid under oppussingen, slik at du får mer tid til å kose deg.

Beis gir flere spennende fargemuligheter og en organisk stil til hytta. Bruker du beis får du et naturlig uttrykk som kan understrekes ved å trekke inn elementer fra naturen rundt hytta. Et upolert og naturlig panel med kvist vil passe godt inn på hytta på fjellet.

Ferdigmalte trepanel-vegger i sort på hytte.Ferdigmalte trepanel-vegger i sort på hytte.
Nærbilde av liggende trepanel som er malt i en dus rosafarge. Foran står en gråmalt kommode med vaser og blomster på.Nærbilde av liggende trepanel som er malt i en dus rosafarge. Foran står en gråmalt kommode med vaser og blomster på.

Bilder over: Ferdigmalt panel får du i mange farger. Gå for klassisk sort eller gå for et mer fargesterkt alternativ. Gjøco AS

Rolig og elegant med ferdigmalt panel

Med ferdigmalt panel fra fabrikk kan du spare deg for mye tid og jobb. Du kan velge mellom en rekke farger og profiler, slik at du finner noe som passer for hytta.

– Har du en hytte ved sjøen vil interiørkolleksjonen NORD i fargene Blåne eller Lysne passe godt til interiør som fremmer lyse sommerdager ved fjord og svaberg, tipser Bergene Holm.

Fargevalget i hytter ved sjøen er som regel lysere enn på fjellhytter. En lys eller hvitpigmentert beis passer godt på sommerhytta, men malt panel er også vanlig. Til en hytte ved sjøen vil glatte panel uten kvist gi et sobert uttrykk. Til hytta på fjellet kan du gå for både klassiske og varme bruntoner, velge en sort farge eller bli inspirert av fjellet med sine grå, blå- og grønntoner.

Moderne hytte med sorte foringer rundt store glassvinduer og trepanel på veggene.

Bilde: Her ser du Onyks foringer og listverk i sort beisfarge fra Bergene Holm. Foto: Bergene Holm AS

Fin avslutning med listverk

Listverk og foringer rundt dører og vinduer er en viktig del av et rom, det er med på å skape et helhetsuttrykk i rommet. Du får lister i forskjellige høyder og profiler, og hva slags lister du velger til hytta kan gi et klassisk eller moderne uttrykk.

Det er blitt vanlig å velge listverk i samme farge som veggene, også på hytta. Grå- og blåtoner er eksempler på farger som passer godt til beisede vegger på fjellhytta. Du kan også velge listverk beiset i samme farge som panelet, eller gå for mørke lister som vil bevare den varme hyttefølelsen trepanelet gir. Hvite lister vil gi en hard kontrast til et koselig hyttemiljø.

Du kan også få listverk ferdig beiset fra fabrikk i den fargen du ønsker, så slipper du å gjøre jobben selv. Sjekk ut Onyks, en Bergene Holm-kolleksjon med utvalgte foringsdimensjoner og listverk i sort beisfarge. Onyks passer til mørke vinduer, som blir stadig mer utbredt både til hytter og hus.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg