Byggtorget logoByggtorget logo
inspirasjon hytteinspirasjon hytte

Hytte

Stue med grå sofa og hvitt marmorbord i hytte med furupanel på veggene.Stue med grå sofa og hvitt marmorbord i hytte med furupanel på veggene.

Innvendig panel: Hva er din hyttestil?

På hytta kan både struktur, profil og fargen på innvendig panel avgjøre stilen. La deg inspirere av disse bildene og få den hyttestilen du ønsker.

koselig sittegruppe på en terrassekoselig sittegruppe på en terrasse

5 råd til deg som skal bygge platting på hytta

Husk å sjekke hva som er søknadspliktig, hvordan grunnforholdene er og hvilke terrassebord som tåler klimaet best. Se våre råd her.

kurvstoler står på platting, hytte ved sjøenkurvstoler står på platting, hytte ved sjøen

Bygge platting på hytta ved sjøen?

Været på sommerhytta varierer kraftig. Vi snakker tross alt om hytter i Norge, ikke i Syden. Tenk vær, vind og sol når du planlegger drømmeterrassen.

nybygget hytte med terrasse og bålpanne. Fjellterrengnybygget hytte med terrasse og bålpanne. Fjellterreng

Slik bygger du terrasse på fjellhytta

Klima og værforhold er kanskje det aller viktigste å la seg inspirere av når du går igang med å planlegge terrasse på fjellhytta.

lyst furugulv med en kvist og kongler liggende oppålyst furugulv med en kvist og kongler liggende oppå

Disse gulvene anbefales å legge på hytta

Tregulv, parkett og laminat er alle anbefalte gulv på hytta. Graden av slitasje og klimaet i hytta er imidlertid forhold du må ta hensyn til ved valg av hyttegulv.

Liten fjellstue med grå ytterdør.Liten fjellstue med grå ytterdør.

Velg en hyttedør som tåler vær og vind

Det er ikke bare estetiske grunner til å bytte ut hyttedøra. Vær og vind må tas på alvor, og ikke minst de stadig høyere strømprisene.

Rekkehus med fabrikkmalt kledning.Rekkehus med fabrikkmalt kledning.

Impregnert eller «ferdigmalt» kledning til hus og hytte?

«Ferdigmalt» eller impregnert kledning til huset eller hytta gir store fordeler: Mindre arbeid for deg og en kledning som har beskyttelse fra dag én.

Funkishus med stående kledning og stor terrasse.Funkishus med stående kledning og stor terrasse.

Slik velger du riktig kledning

Det finnes mange typer utvendig panel å velge mellom til hus og hytte. Få oversikten slik at du enkelt kan ta valget når du skal bytte kledning.

Oversikt over hvilket utstyr du trenger for å lakkere gulvet med Trestjerner gulvlakkOversikt over hvilket utstyr du trenger for å lakkere gulvet med Trestjerner gulvlakk

Lakkere gulvet? Slik gjør du det

Lakking av gulv er en av de beste måtene å beskytte gulvet og gi det en vakker glans. Dette er spesielt viktig i rom som utsettes for mye trafikk og slitasje, som inngangsparti og stue.

Snekker bærer en rull med Glava 34 isolasjon over skulderenSnekker bærer en rull med Glava 34 isolasjon over skulderen

Slik etterisolerer du huset

Å etterisolere boligen kan redusere varmetap, senke strømregningen og forbedre inneklimaet. Se hva du bør vite før du setter i gang.

Hyttekjøkken malt i fargen 5044 Isblå fra Jotun med kjøkkenhette i messing.Hyttekjøkken malt i fargen 5044 Isblå fra Jotun med kjøkkenhette i messing.

Nytt hyttekjøkken? 5 fine stiler vi liker

Hyttekosen starter på kjøkkenet. Her er fem stiler som passer godt inn på hyttekjøkkenet.

Beiset furupanel på moderne hytte.Beiset furupanel på moderne hytte.

Slik gir du nytt liv til furuveggene på hytta

Har hytteveggene i furu gulnet og trenger en oppfriskning? Med beis, panellakk eller maling kan du få følelsen av en helt ny hytte.

Utvendig foto av hytte ved sjøen med NorDan-vinduUtvendig foto av hytte ved sjøen med NorDan-vindu

Smart oppussing av hytta

Skal du pusse opp hytta? Med disse rådene blir det forhåpentligvis en litt enklere prosess, og et resultat som står seg godt i mange år fremover.

Hytte peis i stue med store vindusflater i stor trehytte med snø utenfor.Hytte peis i stue med store vindusflater i stor trehytte med snø utenfor.

5 gode grunner til å bytte peis på hytta

En ny, moderne peis på hytta vil redusere strømkostnadene og gi bedre varme. Få inspirasjon og les våre råd om hvorfor du bør bytte peis her.

Lite hyttebad med trepanel og baderomsinnredning med steinplate.Lite hyttebad med trepanel og baderomsinnredning med steinplate.

Slik innreder du et lite hyttebad

Å innrede et lite hyttebad er ikke vanskelig dersom du har noen smarte løsninger for å utnytte plassen. Få tips og bli inspirert her.

Hytte med nye vinduer med sprosser.Hytte med nye vinduer med sprosser.

På tide å skifte vinduer på hytta?

Med forrige vinters strømpriser friskt i minne, er et skifte av vinduer på hytta en investering som fort kan lønne seg for deg som har hytte på fjellet.