Byggtorget logoByggtorget logo
Hyttekjøkken med kjøkkenhette i messing, innebygd stekeovn og fronter malt i fargen 5044 Isblå fra Jotun.Hyttekjøkken med kjøkkenhette i messing, innebygd stekeovn og fronter malt i fargen 5044 Isblå fra Jotun.
Hyttekjøkken med kjøkkenhette i messing, innebygd stekeovn og fronter malt i fargen 5044 Isblå fra Jotun.Hyttekjøkken med kjøkkenhette i messing, innebygd stekeovn og fronter malt i fargen 5044 Isblå fra Jotun.

Nytt hyttekjøkken? 5 fine stiler vi liker

Hyttekosen starter på kjøkkenet. Her er fem stiler som passer godt inn på hyttekjøkkenet.

Hytta er plassen for kos og hygge, og kjøkkenet er rommet som virkelig kan skape minnerike stunder på fjellet eller ved sjøen.

Samtidig som hyttekjøkkenet gjerne skal være like funksjonelt som kjøkkenet hjemme, skal det også gjenspeile resten av hytta.

Les også: Anbefalte gulv på hytta

For å sette ditt personlige preg på hyttekjøkkenet, bør du velge farger og detaljer du finner igjen i de øvrige rommene i hytta. Her er fem kjøkkenstiler vi synes passer godt på hytta:

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Lysegrønt hyttekjøkken i klassisk stil med stålkasseroller på koketoppen.Lysegrønt hyttekjøkken i klassisk stil med stålkasseroller på koketoppen.
Grønt hyttekjøkken i tømmerhytte.Grønt hyttekjøkken i tømmerhytte.

Bilder over: Kjøkkenmodellen Bistro i Lindblomstgrønn passer godt til hytta. Kjøkkenmodellen Scala kjøkken i grønt fra Sigdal. Foto: Drømmekjøkkenet & foto og styling: Sigdal/Amalie Fagerli

1. Grønt hyttekjøkken

Grønn er en god farge å ta inn på hytta, og et grønt kjøkken kan hjelpe deg med å binde sammen ulike farger. Ser du til naturen er det ingen farger som krasjer med grønt.

Grønt går fint til for eksempel grått, og en mørkegrønn farge tåler andre skarpe farger godt.

Hos Drømmekjøkkenet finner du fargen Lindblomstgrønn, en nydelig grønnfarge som gir en moderne og luksuriøs følelse, som samtidig er nedtonet. Den vil gi en lett og frisk følelse til hytta ved sjøen, og lysne en hytte på fjellet.

Tømmerhytte med hyttekjøkken i mørk grønnfarge, svart benkeplate og svart kjøkkenhette.

Bilde: Dropp overskap på mørke kjøkken for at det skal virke mer åpent. Foto & styling: Sigdal/Amalie Fagerli

2. Lunt og mørkt kjøkken

Hyttekjøkkenet er gjerne mindre enn kjøkkenet du har hjemme, men selv om noe er mørkt trenger det ikke å virke massivt.

Et mørkt kjøkken på en hytte vil binde sammen den koselige hyttefølelsen når det knitrer i peisen på fjellet. Dropper du overskap, vil også kjøkkenet virke mer åpent. Mørke kjøkken sees ofte i moderne hytter, og du kan tilpasse uttrykket med valg av blandebatteri, håndtak og andre detaljer.

Et mørkt kjøkken vil også passe fint til hytter med trepanel på veggene.

Tips! Har du et gammelt furukjøkken på hytta som du vil oppgradere på budsjett? Mal frontene i en ny farge og velg smarte hvitevarer med flere funksjoner, så har du modernisert hyttekjøkkenet og fått økt funksjonalitet uten å rive og bygge opp igjen.

Les også: Slik gir du nytt liv til furuveggene på hytta

Lyst landlig hyttekjøkken med stekeovn, kaffemaskin, servant og blandebatteri i krom.Lyst landlig hyttekjøkken med stekeovn, kaffemaskin, servant og blandebatteri i krom.
Hyttekjøkken med knaggrekke til oppbevaring av stekepanner og kjøkkenredskaper.Hyttekjøkken med knaggrekke til oppbevaring av stekepanner og kjøkkenredskaper.

Bilder over: Detaljer og hvitevarer i rustfritt stål vil gi det klassiske kjøkkenet et moderne uttrykk. Bruk en knaggrekke, S-kroker eller tallerkenhylle til oppbevaring av kjøkkenredskaper. Foto: Sigdal

3. Lyst og klassisk hyttekjøkken

Det er ikke nødvendig med tunge tekstiler og mørkt treverk for å få det koselig på hytta. En lys og nedtonetr hytte i landlig stil med kjøkkenfronter og lister med utskjæringer vil gi hytta en hjemmekjær og nedtonet følelse. Understrek den landlige stilen på hytta med en tallerkenhylle.

Du trenger ikke kjøre full bonderomantikk med tilhørende furu for å få den landlige stilen på hytta. For en mer tidsriktig, landlig stil kan du legge inn moderne elementer for et renere uttrykk. Ønsker du et mer klassisk kjøkken kan du velge forseggjorte detaljer, som utsmykninger.

Hyttekjøkken i grønngrå og varm gråfarge med furuvegger og peis ved spiseplassen.Hyttekjøkken i grønngrå og varm gråfarge med furuvegger og peis ved spiseplassen.
Hyttekjøkken i hvitpigmentert eik med benkeplate i grå stein i en moderne hytte i skogen.Hyttekjøkken i hvitpigmentert eik med benkeplate i grå stein i en moderne hytte i skogen.

Bilder over: Her ser du Star grønngrå og Bistro varmgrå, og Wood eik hvitpigmentert, begge fra Drømmekjøkkenet. Foto: Drømmekjøkkenet

4. Inspirasjon fra naturen

Om du ikke har den største kompetansen i form og farge, kan du bruke omgivelsene rundt hytta for gjennomtenkte interiørvalg.

Plukk opp farger fra sjøen, fjellet eller trær og andre vekster og lag din egen fargepalett. Velg for eksempel to grunnfarger og tre aksentfarger.

Et hyttekjøkken i eik på fjellhytta vil gi et varmt og lunt inntrykk, mens blått og jordfarger ved sjøen vil gi en sømløs overgang mellom inne og ute.

Du kan også plukke opp fargen fra utvendig beis for å skape en rød tråd mellom inne- og uteområdet, spesielt fint i hytter med terrasser og foldedører.

Les også: Velg en hyttedør som tåler vær og vind

Benkeplate i heltre passer også veldig godt inn på et hyttekjøkken, og vil understreke den naturlige stilen.

Hyttekjøkken i lys skandinavisk stil og benkeplate i stein.

Bilde: Har du åpen kjøkkenløsning på hytta kan du bruke åpne hyller eller fronter i samme materiale som spisegruppen for å binde det hele sammen. Foto: Drømmekjøkkenet

5. Skandinavisk ton-i-ton

Er du glad i rene linjer og lyse tresorter, kan du innrede hytta med en skandinavisk stil som går ton-i-ton.

Det skandinaviske er et tidløst og stilrent valg til hyttekjøkkenet. Gi veggfargene en lys base og velg et kjøkken og spisegruppe som går ton-i-ton med for eksempel eik.

Bruk organiske former og forskjellige strukturer for å myke opp litt av de stramme linjene, eller bruk sort som kontrastfarge for å forsterke det stramme og minimalistiske.

Vi tegner ditt kjøkken

Våre erfarne kjøkkenkonsulenter hjelper deg trygt gjennom hele prosessen: Fra inspirasjon, drøm og idé, via planlegging og tegninger – til bestilling og montering av ditt nye kjøkken.

Det er kun utvalgte varehus hos Byggtorget som har egen kjøkkenavdeling. Utvalget av merkevarer og leverandører vil også variere fra sted til sted.

I bestillingsskjemaet vises kun butikker som tilbyr tegnetime per i dag.

Få nytt kjøkken hos Byggtorget

Våre lokale fagfolk hjelper deg med å finne de beste løsningene for kjøkkenet, enten det er snakk om planløsning, stil, farger eller funksjonalitet.

Dette er noen av våre merkevarer:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere, og ikke alle Byggtorget har egen kjøkkenavdeling.)

Husk at hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak – det komplette kjøkken kjøper du hos Byggtorget.