Byggtorget logoByggtorget logo
Lite hyttebad med lys trepanel på veggene.Lite hyttebad med lys trepanel på veggene.
Lite hyttebad med lys trepanel på veggene.Lite hyttebad med lys trepanel på veggene.

Slik innreder du et lite hyttebad

Å innrede et lite hyttebad er ikke vanskelig dersom du har noen smarte løsninger for å utnytte plassen. Få tips og bli inspirert her.

På hytta er gjerne baderommet mindre enn hjemme, derfor er det viktig å innrede smart og finne gode løsninger for å få mest ut av hyttebadet.

Ha i bakhodet at badet på hytta ikke nødvendigvis brukes som hjemme, her er det gjerne bare én person av gangen.

La deg inspirere av disse tipsene for å innrede ditt lille hyttebad.

Les også: Pusse opp bad? Dette er årets baderomstrender

Hvitt lite hyttebad hvor hvert hjørne er utnyttet.Hvitt lite hyttebad hvor hvert hjørne er utnyttet.
Baderomsinnredning på hytte med skuffer.Baderomsinnredning på hytte med skuffer.

Bilder over: Planlegg hyttebadet godt og få utnyttet hver krik og krok. Foto: Fibo & Noro

Planlegg hyttebadet godt

Plassen du har på et hyttebad er gjerne begrenset. Tenk derfor gjennom hvilke behov du har, og hvor mye oppbevaring du trenger. Det viktigste i et lite hyttebad er å ikke overlesse det. Velg inventar som tar liten plass, som for eksempel dusj med svingdør.

Er det en hytte du kun bruker om sommeren, kan du for eksempel klare deg med bare en utedusj, og heller bruke plassen på badet inne til et større servantskap.

Kvadratisk lite hyttebad

Har du et kvadratisk bad på hytta blir det gjerne unødvendig mye gulvplass, da både servantskap, toalett og dusj plasseres langs veggene. Dette gjelder uavhengig av om du har et stort eller lite hyttebad, så det er ikke nødvendigvis størrelsen som gjør hvor praktisk bad du har.

Bygger du ny hytte kan det kanskje lønne seg å bygge et mer avlangt bad, for å ikke kaste bort kvadratmetre på baderommet.

Hyttebad med mindre og smalere baderomsinnredning med skuff.

Bilde: På et lite hyttebad kan du velge et mindre baderomsmøbel. Foto: Noro

Baderomsinnredning til hyttebad

Når du er på hytta er det gjerne begrenset hvor mange velværeprodukter du bruker, og du kan kanskje gå for et mindre og smalere baderomsmøbel enn du ville gjort hjemme. Et servantskap med skuffer gir god oversikt og er mer plasseffektivt enn et servantskap med skapdører. Er det et veldig lite bad, velger du et servantskap med åpne hyller.

Du kan fint spare plass i rommet ved å plassere servantskapet like innenfor døren. Da får du utnyttet hvert hjørne maksimalt.

Tips! Bygger du hytte med et lite bad? Da kan du for eksempel plassere overskap innebygd i veggen for at rommet skal virke mer åpent, og likevel få rikelig med oppbevaring. Da kan du velge et rimeligere skap, og gå for speilfronter.

Stort speil som forstørrer små baderom

Et stort speil i et lite baderom vil gjøre at rommet virker større. Gå enten for et stort speil over servantskapet eller la en hel vegg være dekket av speil.

Døroppbevaring med trådkurver i lite hyttebad.

Bilde: Med døroppbevaring får du utnyttet plass bak døren. Foto: Elfa

Oppheng til håndklær på lite bad

Det er praktisk å ha tilgang på håndklær ved inngangen til dusjen, men i et lite hyttebad hvor døren slår inn i rommet mot en vegg er det lurt å bruke denne veggen til å henge opp kroker til håndklær på.

Har du noe større plass bak døren, kan du også gå for oppbevaring på dør. Elfa har smarte oppbevaringsløsninger til døren, som for eksempel hengende hyller som du kan bruke til baderomsprodukter.

Hvitt lite hyttebad med smal servant, badekar og toallett i samme farge.Hvitt lite hyttebad med smal servant, badekar og toallett i samme farge.
Lite hyttebad med trepanel og baderomsinnredning i treverk med skinnhåndtak.Lite hyttebad med trepanel og baderomsinnredning i treverk med skinnhåndtak.

Bilder over: Holder du et lite hyttebad i én lys farge vil det virke større. Du kan også gå for panelvegger på hyttebadet. Foto: Fibo & Hasås

Gå for ensfarget bad

Å holde fargevalget på badet til én farge eller farger som går ton-i-ton vil gjøre at badet virker større. En lysere farge vil gjøre at badet virker mer luftig enn om du velger en mørk farge. Gå for eksempel for veggplater fra Fibo eller Smartpanel Wetwall, som er 100 prosent vanntette, og plukk opp fargen igjen i innredningen. Utenfor våtsonen kan du også bruke Huntonit ferdigmalte veggplater.

Har du panel ellers i hytta kan du også gå for treverk på veggene på et lite hyttebad. Det vil gjøre at hytta får en sammenhengende stil, og det vil også gi ekte hyttefølelse på badet. Sjekk for eksempel ut Bergene Holms interiørkolleksjoner med ferdig behandlede paneler og tilhørende listverk, foringer og smålister.

– De passer ypperlig på bad. De er alle behandlet med en diffusjonsåpen beis, slik at damp og fuktighet pustes både inn og ut av panelet. Vi har paneler for enhver smak, fra stramme, smale til brede, profilerte og tradisjonelle, forteller Tone Bente Bergene Holm, kommunikasjonsdirektør i Bergene Holm.

Husk å alltid rådføre deg med fagfolk og sjekk hva du eventuelt har lov til å gjøre selv, og hva som må gjøres av fagfolk. Spør oss gjerne om råd neste gang du er innom XL-BYGG.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Din lokale hytte-ekspert

Vi i Byggtorget er leverandør av byggevarer og kompetanse lokalt der folk bor – eller har hytte. Uansett om du skal pusse opp eller bygge nytt, strekker vi oss langt for å hjelpe. Vi har mye på lager, og resten kan vi skaffe. Dette er noen av våre leverandører til hyttemarkedet:

  • Baderomsinnredning: Noro Norge AS (bla. Hafa)
  • Dør: Harmonie Norge AS, Bygg 1 Produkter AS, Jeld-Wen Norge AS (Swedoor), Røros dører og vinduer AS
  • El-verktøy: Makita Norge AS
  • Festemidler: Essve Norge AS, ITW Construction Products AS
  • Garasjeporter: Lista treindustri AS
  • Garderobe: Elfa Norge AS
  • Gulv: Boen Bruk AS, Kährs Norge AS, Unilin Nordic AB (Pergo), Berry Alloc, Malorama AS
  • Gulvavretting og mørtel: Hey Di AS
  • Innvendig vegg og tak: Byggma AS, Arbor AS
  • Isolasjon: Jackon AS, Glava AS, Rockwool AS
  • Limtre: Vestlandske limtreindustri AS
  • Listverk: Combiwood Barkevik AS
  • Maling: Jotun AS, Gjøco AS
  • Takrenner: Lindab AS
  • Trelast: Moelven Wood AS, Hasås AS, Inntre Kjeldstad Trelast AS, Bergene Holm AS, Norra Skogsägerna, G3 Gausdal treindustrier
  • Trelast royalimpregnert: Talgø Møretre AS, Alvdal Skurlag AS
  • Uterommet: Til-Tak AS, Krifon AS, Arnøy Engros AS
  • Utvendig tak: Plannja AB, Nordic Waterproofing AS, Arcelormittal Construction, BMI Norge AS Icopal, Isola AS
  • Varme: Jøtul AS, Nordpeis AS
  • Verktøy og jernvarer: Luna Norge AS
  • Vindtetting: Hunton Fiber AS
  • Vindu: Velux Norge AS, Gilje Tre AS, Lyssand-Frekhaug Salg AS, Natre Vinduer AS, Nordan AS, Norgesvinduet Svenningdal AS, Røros vinduer og dører AS
  • Våtrom: Fibo AS

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg