Byggtorget logoByggtorget logo
gulvtrendergulvtrender

Gulvtyper

Her finner du de siste trendene og råd som kan veilede deg for å velge gulvet som passer ditt hjem.

Klassisk chevron mønster på gulv i åpen stue og spisestue til inspirasjon.Klassisk chevron mønster på gulv i åpen stue og spisestue til inspirasjon.

Inspirasjon: Dette er gulvene vi vil ha nå

Hvilke stiler som regjerer endrer seg hyppig, men noen klassikere varer evig. Tenk bærekraftig og velg gjerne et gulv som gir hjemmet ditt et tidløst uttrykk. Få inspirasjon til gulvvalget her.

Nærbilde av lyst furugulv på hytte med tøfler.Nærbilde av lyst furugulv på hytte med tøfler.

Disse gulvene anbefales å legge på hytta

Tregulv, parkett og laminat er alle anbefalte gulv på hytta. Graden av slitasje og klimaet i hytta er imidlertid forhold du må ta hensyn til ved valg av hyttegulv.

Mørkt gulv i spisestue med tremøbler og palmetapetMørkt gulv i spisestue med tremøbler og palmetapet

Hvilket gulv bør du velge?

Fortell oss hvem du er, og vi kan fortelle deg hvilket gulv du bør velge. Tenk behov og funksjon, det er et hav av muligheter rett under føttene dine.

skandinavisk spisebord med lys eikeparkett i fiskebeinsmønsterskandinavisk spisebord med lys eikeparkett i fiskebeinsmønster

Hvilken farge skal gulvet ditt ha?

Kan du ha både mørkt gulv og mørke vegger? Her er fem ting du bør tenke på før du velger lyst eller mørkt gulv.

Nærbilde av lyst nytt gulv i eik sett ovenfra.Nærbilde av lyst nytt gulv i eik sett ovenfra.

Gode råd når du skal velge nytt gulv

Vurderer du å legge nytt gulv? Parkett vs laminat er bare et av valgene du står overfor – her er guiden som hjelper deg å velge.

heltregulv med kongler på gulvetheltregulv med kongler på gulvet

Slik kan du male, pusse eller reparere parkettgulv

Enten du trenger å fikse et hakk eller en ripe, eller har lyst til å male det gamle, slitte parkettgulvet: Her er tipsene du trenger.

Person som holder på å legge laminat.Person som holder på å legge laminat.

Slik legger du laminat med fem smarte tips

Vil du ha nytt gulv, men er litt usikker på hvordan legge laminat? Her er fem tips som gjør det enklere å komme i mål!

Oversikt over hvilket utstyr du trenger for å lakkere gulvet med Trestjerner gulvlakkOversikt over hvilket utstyr du trenger for å lakkere gulvet med Trestjerner gulvlakk

Lakkere gulvet? Slik gjør du det

Lakking av gulv er en av de beste måtene å beskytte gulvet og gi det en vakker glans. Dette er spesielt viktig i rom som utsettes for mye trafikk og slitasje, som inngangsparti og stue.

Hvitmaling på rulle. Nok maling på malerullen er viktig når du skal male gulvet. Hvitmaling på rulle. Nok maling på malerullen er viktig når du skal male gulvet.

Slik velger du riktig gulvmaling

Når du skal male gulvet, er det flere ting du bør tenke på for å sikre et godt resultat. Se våre tips her.

Mann som legger gulvMann som legger gulv

Legg nytt gulv selv

Du har aldri lagt gulv før, sier du? Med tips fra gulvekspert Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg sikrer du at resultatet blir bra, selv om du er fersk i faget.

Ditt gulv – din stil

Å velge et gulv etter din personlige smak, er en god strategi. Våg å gå for det som gjør deg glad! Kanskje den lyse, nordiske stilen egentlig ikke er helt deg?

Hvit list mot tregulv og blomsterHvit list mot tregulv og blomster

Lister fra tak til gulv

Det finnes mye å velge i når du skal plukke ut lister til tak, gulv og rundt dør og vinduer. Valget mellom tynne, brede, profilerte og glatte lister kan nemlig påvirke totalinntrykket av boligen.

trinnlydsplater ligger på gulvet under monteringtrinnlydsplater ligger på gulvet under montering

Slik blir du kvitt trinnlyd

Mange av oss bor i hus eller leiligheter der lyden av føtter som går på gulvet i etasjen over kan bli svært plagsom. Det er dette som kalles trinnlyd.

Stueinteriør med stor sofa og nøytrale farger i beige, dus gul og grå på veggene.Stueinteriør med stor sofa og nøytrale farger i beige, dus gul og grå på veggene.

Interiør til stue

Mal stua i friske nyanser eller gylne nøytraler for et oppmuntrende oppholdsrom året rundt.

Profilerte lister som er malt grønne som veggen til tregulv.Profilerte lister som er malt grønne som veggen til tregulv.

Glatte eller profilerte lister? Få inspirasjon i vår listverk-guide

Stua er ikke komplett før listene er på plass. Her er vår guide til det du må vite om ulike treslag, profiler og farger på listverk til vegg, gulv og tak.

Gulv som legges med korrekt montert undergulv for et knirkefritt gulv.Gulv som legges med korrekt montert undergulv for et knirkefritt gulv.

6 trinn til et knirkefritt gulv

Knirk i gulvet er irriterende. Skal du legge nytt gulv eller ønsker å fjerne knirk i et eldre gulv? Her er tipsene du trenger for en knirkefri hverdag.