Byggtorget logoByggtorget logo
Mørkt gulv i spisestue med tremøbler og palmetapetMørkt gulv i spisestue med tremøbler og palmetapet
Mørkt gulv i spisestue med tremøbler og palmetapetMørkt gulv i spisestue med tremøbler og palmetapet

Hvilket gulv bør du velge?

Fortell oss hvem du er, og vi kan fortelle deg hvilket gulv du bør velge. Tenk behov og funksjon, det er et hav av muligheter rett under føttene dine.

Et gulv har mye å si for et hjem, og noe du bør legge litt ekstra tanke på når du pusser opp eller bygger nytt. For i motsetning til kjappe endringer som for eksempel maling er det en stor jobb å skulle endre et gulv man ikke er fornøyd med. Alt fra livssituasjon til følelsen du ønsker bør tas i betraktning.

Her får du en kort oppsummering av forskjellige typer gulv som passer deg og ditt:

Gulv for barnefamilien

  • Et vinylgulv er nesten umulig å ødelegge. Det er superenkelt å holde rent og det mister verken farge eller struktur.
  • Høytrykkslaminat gir deg slitestyrken til vinyl, men overflaten til tregulvet. Overflaten tåler svært mye uten at det blir riper eller synlig slitasje.
  • Velger du et herdet tregulv, får du både lunheten og ektheten som en tradisjonell parkett gir, men samtidig slitestyrken fra laminat.

Parkett i eik i spisestue

Bilde: Parkett er et gulv med mange valgmuligheter, samtidig som det gir en lun følelse. Foto: Boen

Gulv for den voksne

  • Parkett gir deg mange valgmuligheter: Ulike fargenyanser, lengder, bredder og sammensetninger. Topplaget er ekte treverk, og gir et naturlig uttrykk.
  • Vinyl kommer i et utall varianter, og gir deg frihet til å velge utradisjonelt og annerledes.

Les også: Hvilken farge skal gulvet ditt ha?

Gulv for deg som er kald på beina

  • Heltre har en viktig egenskap: Det holder lenge på varmen fra omgivelsene. Derfor er det varmere å gå på enn laminat og vinyl. Jo tykkere gulvbord, desto varmere kan gulvet føles.
  • Jo tykkere lag med heltre i en parkett, desto mer varme lagres det også der i det øvre laget, så velg en variant av god kvalitet. Slitesjiktet varierer fra 2,5 mm til 4 mm.

Gulv for feinschmeckeren

  • Heltre eikegulv og de mer eksklusive enstavs parkettene med tykke toppsåler, er de mest populære valgene for dem som vil investere i et godt, varig og vakkert gulv.

Les også: Gulv – hvordan velge riktig?

Lyst korkgulv og krakk med plante

Bilde: Korkgulv er et fornybart materiale. Foto: Farveringen

Gulv for den miljøbevisste

  • Korkgulv laget av et naturlig og fornybart materiale som kommer fra barken på korkeik. Den plukkes av stammen på treet uten å skade det, hvert år vokser det ut ny bark som kan høstes igjen.
  • For å gi uttrykk og følelse som et tregulv, kombineres kork ofte med vinyl. Med korkens egenskaper får du et veldig slitesterkt og varmt gulv.

Slå av en prat med vår gulvekspert neste gang du er innom Byggtorget, vi hjelper deg gjerne!

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg