Byggtorget logoByggtorget logo
Skal du i gang med oppussing av et gammelt kjøkken? Her får du gode tips til oppussingen fra vår kjøkkenekspert.Skal du i gang med oppussing av et gammelt kjøkken? Her får du gode tips til oppussingen fra vår kjøkkenekspert.
Skal du i gang med oppussing av et gammelt kjøkken? Her får du gode tips til oppussingen fra vår kjøkkenekspert.Skal du i gang med oppussing av et gammelt kjøkken? Her får du gode tips til oppussingen fra vår kjøkkenekspert.

Pusse opp kjøkkenet?

Mange avgjørelser må tas ved oppussing av kjøkkenet. Interiørarkitekt Tanja Gjelsvik hos Byggtorget Bergan Bygg har gode tips til deg som ønsker et funksjonelt kjøkken.

Du trenger ikke bytte ut alt i kjøkkenet selv om du skal pusse opp. Mye av det du allerede har kan få nytt liv med enkle grep, likevel er det greit å ta en runde og se om noe trenger å erstattes.

– Det første du bør gjøre er å sjekke tilstanden på hvitevarer, spesielt ventilatoren. Sjekk også at skap og skuffer er fine, særlig rundt vasken. Det rundt våtsonen tar lettere skade, forteller Tanja Gjelsvik.

Les også: Den store kjøkkenvifte-guiden

Enkelte Byggtorget varehus selger kjøkken fra kjente, norske leverandører. Vi kan hjelpe deg med å tegne og bestille nytt ved behov.

Vi tegner ditt kjøkken

Våre erfarne kjøkkenkonsulenter hjelper deg trygt gjennom hele prosessen: Fra inspirasjon, drøm og idé, via planlegging og tegninger – til bestilling og montering av ditt nye kjøkken.

Det er kun utvalgte varehus hos Byggtorget som har egen kjøkkenavdeling. Utvalget av merkevarer og leverandører vil også variere fra sted til sted.

I bestillingsskjemaet vises kun butikker som tilbyr tegnetime per i dag.

Kjøkken i eik og mørkegrått med kjøkkenøy og sittebenk.Kjøkken i eik og mørkegrått med kjøkkenøy og sittebenk.
Kjøkken med kjøkkenøy med mørk innredning. Kjøkken med kjøkkenøy med mørk innredning.

Bilder over: Få hjelp til å tegne opp kjøkkenet av en kjøkkenkonsulent slik at du får et praktisk kjøkken å lage Foto: JKE Design

Skap et arbeidstriangel

I gamle kjøkken er ikke alltid planløsningen slik du ønsker og utformingen av kjøkkenet er derfor viktig når du pusser opp. Ikke bare for å skape soner, men også for enkel tilgang. Legg opp kjøkkenet slik at vask, koketopp og kjøleskap lager et arbeidstriangel.

Les også: Åpen kjøkkenløsning eller ikke?

Det gir deg korte avstander mellom arbeidssonene og gjør det enkelt å jobbe på kjøkkenet. En kjøkkenøy vil også bidra til dette, og samtidig gi deg mer oppbevaring.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Kjøkken med halvøy med smal uttrekkbar hylle.Kjøkken med halvøy med smal uttrekkbar hylle.
Kjøkken med små, innvendige skuffer for enkel sortering av søppel. Kjøkken med små, innvendige skuffer for enkel sortering av søppel.
Kjøkkenskap med smart oppbevaring med innvendig hylle på skapdøren.Kjøkkenskap med smart oppbevaring med innvendig hylle på skapdøren.

Bilder over: Gå for smarte skuffe- og hylleløsninger for ekstra oppbevaring i kjøkkenet. Foto: Nibu & Sigdal

Smartere oppbevaring

Uansett hvor stort eller lite kjøkken du har, er det alltid greit å utnytte plassen. Skal du bytte innredning, sett inn kolonialskuffer der du kan og gå for innvendige skuffer der det er plass. Eldre kjøkken har ofte mange hyller og lite skuffer. Da mister du fort oversikt.

– Sett i så fall inn oppbevaringskasser og kurver med håndtak du lett kan løfte ut. Da slipper du rot og får sortert det du har, tipser Tanja om.

Vær kresen på hva du tar inn, og plasser det du sjelden bruker på mindre tilgjengelige plasser. Har du luft over skapene, kan det brukes til lagring. Du får også sokkelskuffer, slik at du får utnyttet hele benkeskapet.

Tips! Unngå lagring på benken, gjem mest mulig bort for å skape et mer ryddig og oversiktlig kjøkken.

Lysegrønne skap med glassfelter fra Drømmekjøkkenet.Lysegrønne skap med glassfelter fra Drømmekjøkkenet.
Kjøkken med kjøkkenøy og skapfronter i treverk med struktur.Kjøkken med kjøkkenøy og skapfronter i treverk med struktur.

Bilder over: Å endre farge eller materialer på kjøkkenfrontene kan gi store endringer uten full oppussing. Foto: Drømmekjøkkenet & Sigdal

Bytte kjøkkenfronter eller male?

Ved å bytte fronter på skap og skuffer eller male kjøkkenfrontene i en ny farge kan du få et helt nytt uttrykk, som også er vennlig for lommeboka. Å bytte håndtak er et annet rimelig og effektivt grep du kan ta.

Les også: Årets kjøkkentrender

Veggplater fra Fibo i Terrasso Light i beige kjøkken. Veggplater fra Fibo i Terrasso Light i beige kjøkken.
Huntonitt veggplater i Soft Menthol fra Byggma over kjøkkenbenk med benkeplate i stein.Huntonitt veggplater i Soft Menthol fra Byggma over kjøkkenbenk med benkeplate i stein.

Bilder over: Endre uttrykket på kjøkken med kitchenboards og veggplater. Foto: Fibo & Byggma

Nytt med kitchenboards og veggplater

Ønsker du en mer markant endring, kan kitchenboard på veggen mellom benkeplaten og overskap gjøre susen. De finnes i en rekke mønstre og farger som gjør det enkelt å finne din stil.

Du kan også enkelt endre uttrykket på kjøkkenet med ferdigmalte veggplater, ved å male veggene selv, eller hva med å legge eikespiler i taket?

Les også: Slik maler du veggene inne

Lyst Pergo laminatgulv i hvitt og blått kjøkken.

Bilde: Gå for laminat eller vinyl på kjøkkengulvet. Foto: Pergo

Slitesterkt gulv til kjøkken

Dersom kjøkkengulvet har behov for utskiftning, kan det lønne seg å tenke praktisk.

– Laminat tåler mye og er slitesterkt, noe som ofte er en fordel på kjøkkenet, forteller interiørarkitekten hos Byggtorget Bergan Bygg på Osterøy utenfor Bergen.
Les også: Parkett vs. laminat – hva velger du?

Et annet godt valg til gulvet på kjøkkenet er vinylgulv, det er vanntett og lett å holde rent. Du kan også male eller lakkere gulvet.

Les også: Slik velger du riktig gulvmaling

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg