Byggtorget logoByggtorget logo
inspirasjon kjøkken sigdalinspirasjon kjøkken sigdal
inspirasjon kjøkken sigdalinspirasjon kjøkken sigdal

Billig oppussing: Fra gammelt til «nytt» kjøkken

Et nytt kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Med enkle grep kan du fornye ditt gamle kjøkken, noe både sparekontoen og miljøet kan komme bedre ut av.

Selv om du skal pusse opp kjøkkenet betyr det ikke at alt må rives ut eller være flunkende nytt.

Ved å prioritere gjenbruk der det er mulig, kan du langt på vei skape ditt nye drømmekjøkken med et mer bærekraftig utgangspunkt.

Les også: Dette er våre kjøkkenleverandører

1. Gjenbruk skrogene på kjøkkenet

Det er mye å spare på selve innredningen ved å bruke det du har, fremfor å kjøpe nytt. Gjenbruk skrogene fra det gamle kjøkkenet.

Mangler du et skap eller to fordi du endret planløsningen, kan du kjøpe brukt eller bestille nye hos Byggtorget. Husk å sjekke målene, så du er sikker på at skapene matcher i størrelse.

Les også: Dette er kjøkkentrendene som gjelder nå

Vi tegner ditt kjøkken

Våre erfarne kjøkkenkonsulenter hjelper deg trygt gjennom hele prosessen: Fra inspirasjon, drøm og idé, via planlegging og tegninger – til bestilling og montering av ditt nye kjøkken.

Det er kun utvalgte varehus hos Byggtorget som har egen kjøkkenavdeling. Utvalget av merkevarer og leverandører vil også variere fra sted til sted.

I bestillingsskjemaet vises kun butikker som tilbyr tegnetime per i dag.

inspirasjon kjøkken sigdal

Bilde: Her er Sigdal kjøkken med modellene Favn i fargen nøtt og Line i fargen krom. Foto: Sigdal

2. Bytte eller male fronter?

Er du fornøyd med planløsningen, men ikke fargen eller profilen på kjøkkenfrontene? Er fargen feil kan du male frontene selv, da blir de som nye.

Vil du ha et annet materiale eller uttrykk på frontene kan du enten kjøpe nye fronter, eller for eksempel bruke profillister for å skape nostalgiske fyllingsdører.

Å bytte benkeplate kan også gjøre mye for kjøkkenet. Er benkeplaten i tre kan du behandle den slik at du får uttrykket du ønsker.

3. Ny backsplash/kitchen board

Ny vegg mellom benkeplater og overskap vil også gi kjøkkenet et helt nytt uttrykk. Mal gamle fliser eller sett på ny veggplate, du kan også bruke veggplater i fulle lengder dersom du ikke har overskap.

Les også: Åpen kjøkkenløsning eller ikke?

4. Endre detaljer

Små endringer kan gjøre stor forskjell. Ved å bytte kjøkkenarmatur og andre detaljer som håndtak, kan du få et nytt uttrykk uten store investeringer.

Å bytte et håndtak fra messing til krom eller sort kan gi et mer industrielt preg, størrelse på håndtakene kan også ha mye å si for hvordan kjøkkenet ser ut.

fibo baderomsplaterfibo baderomsplater
inspirasjon kjøkkeninspirasjon kjøkken

Foto: Fibo

5. Bruk veggplater

Med veggplater kan du enkelt endre farge og stil på veggene i hele rommet. De er enkle å montere og kommer i mange ulike farger og design, som betong eller marmor.

Les også: Enkel oppussing med ferdigmalte veggplater

6. Velg bærekraftige materialer

Gå for materialer som varer lenge. Kjøp nordiske treslag og miljømerkede produkter, som Svanemerket. Handle gjerne lokalt, og spør i byggevarehuset etter tips om norskproduserte byggevarer og tilbehør.

Husk også å resirkulere alt avfall, og gi bort eller selg det som fortsatt er i god stand.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Få nytt kjøkken hos Byggtorget

Våre lokale fagfolk hjelper deg med å finne de beste løsningene for kjøkkenet, enten det er snakk om planløsning, stil, farger eller funksjonalitet.

Dette er noen av våre merkevarer:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere, og ikke alle Byggtorget har egen kjøkkenavdeling.)

Husk at hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak – det komplette kjøkken kjøper du hos Byggtorget.