Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Billig oppussing: Fra gammelt til «nytt» kjøkken

Et nytt kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Med enkle grep kan du fornye ditt gamle kjøkken, noe både sparekontoen og miljøet kan komme bedre ut av.

Selv om du skal pusse opp kjøkkenet betyr det ikke at alt må rives ut eller være flunkende nytt. Ved å prioritere gjenbruk der det er mulig, kan du langt på vei skape ditt nye drømmekjøkken med et mer bærekraftig utgangspunkt.

1. Gjenbruk skrogene på kjøkkenet

Det er mye å spare på selve innredningen ved å bruke det du har, fremfor å kjøpe nytt. Gjenbruk skrogene fra det gamle kjøkkenet. Mangler du et skap eller to fordi du endret planløsningen, kan du kjøpe brukt eller bestille nye hos Byggtorget. Husk å sjekke målene, så du er sikker på at skapene matcher i størrelse.

Les også: Tenk på dette før du bestiller nytt kjøkken

Kjøkkenbenk langs vegg, modellen Favn fra Sigdal i fargen nøtt

Bilde: Her er Sigdal kjøkken med modellene Favn i fargen nøtt og Line i fargen krom. Foto: Sigdal

2. Bytte eller male fronter?

Er du fornøyd med planløsningen, men ikke fargen eller profilen på kjøkkenfrontene? Er fargen feil kan du male frontene selv, da blir de som nye. Vil du ha et annet materiale eller uttrykk på frontene kan du enten kjøpe nye fronter, eller for eksempel bruke profillister for å skape nostalgiske fyllingsdører.

Å bytte benkeplate kan også gjøre mye for kjøkkenet. Er benkeplaten i tre kan du behandle den slik at du får uttrykket du ønsker.

3. Ny backsplash/kitchen board

Ny vegg mellom benkeplater og overskap vil også gi kjøkkenet et helt nytt uttrykk. Mal gamle fliser eller sett på ny veggplate, du kan også bruke veggplater i fulle lengder dersom du ikke har overskap.

4. Endre detaljer

Små endringer kan gjøre stor forskjell. Ved å bytte kjøkkenarmatur og andre detaljer som håndtak, kan du få et nytt uttrykk uten store investeringer. Å bytte et håndtak fra messing til krom eller sort kan gi et mer industrielt preg, størrelse på håndtakene kan også ha mye å si for hvordan kjøkkenet ser ut.

Hvitt kjøkken med kobberfargede veggplater fra Fibo
grønt kjøkken med finerplater på veggen og en gjennomsiktig veggplate bak vasken

Foto: Fibo

5. Bruk veggplater

Med veggplater kan du enkelt endre farge og stil på veggene i hele rommet. De er enkle å montere og kommer i mange ulike farger og design, som betong eller marmor.

6. Velg bærekraftige materialer

Gå for materialer som varer lenge. Kjøp nordiske treslag og miljømerkede produkter, som Svanemerket. Handle gjerne lokalt, og spør i byggevarehuset etter tips om norskproduserte byggevarer og tilbehør.

Husk også å resirkulere alt avfall, og gi bort eller selg det som fortsatt er i god stand.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet