Byggtorget logoByggtorget logo
Kjøkken i mørkoljet eik som er en av årets kjøkkentrender.Kjøkken i mørkoljet eik som er en av årets kjøkkentrender.
Kjøkken i mørkoljet eik som er en av årets kjøkkentrender.Kjøkken i mørkoljet eik som er en av årets kjøkkentrender.

Dette er årets kjøkkentrender

Å pusse opp kjøkkenet er en stor jobb. Årets kjøkkentrender er tidløse kombinasjoner av tre og stein i varme farger med nyanserte overganger.

Planløsning, funksjon, stil, kvalitet og budsjett, det er mange avgjørelser som skal tas når drømmekjøkkenet planlegges. For mange er kjøkkenet det viktigste rommet, et sosialt samlingspunkt i hjemmet.

Fagfolka i Byggtorget hjelper deg gjerne med forslag til løsninger og kombinasjoner av trend og funksjonalitet, slik at du får det slik du ønsker. Byggtorget tilbyr kjøkken fra Drømmekjøkkenet, Sigdal og JKE, men utvalget vil variere fra varehus til varehus.

Kjøkken i dus beigetone og lys eik.Kjøkken i dus beigetone og lys eik.
Kjøkken i hvitpigmentert eik.Kjøkken i hvitpigmentert eik.

Over ser du: Bistro eik hvitpigmentert og Wood Eik hvitpigmentert. Foto: Drømmekjøkkenet

Funksjonelt kjøkken i duse farger

Årets kjøkkentrender er både funksjonelle, minimalistiske og i varme toner.

– Tidligere har det vært mye mørke farger på kjøkken, særlig svart og grått. Nå ser vi disse fargene først og fremst på detaljer, mens kundene velger kjøkkeninnredning i lyse farger. Gjerne i kombinasjon med naturlig treverk i forskjellige beisfarger, forteller Merete Kvalsund, ansvarlig for kjøkkenavdelingen hos Byggtorget Herøy.

Det er den skandinavisk stilen med lyse, duse og jordnære farger som oftest går igjen. Sand, beige og lyse gråtoner er populært, og mange bruker farger ton-i-ton. Det skal være rene og enkle flater, store skuffer og kolonialuttrekk i skap.

– Høyskapsvegg med tre til fem høyskap i kombinasjon med kjøkkenøy er også en gjenganger. Øya skal også ha koketopp med integrert ventilator, sier Kvalsund.

Gode løsninger for søppelsortering på kjøkkenet er også viktig, helt i tråd med mer vekt på bærekraftige valg og løsninger.

– Mange kunder ønsker også å fornye sitt eksisterende kjøkken, med for eksempel ny benkeplate og håndtak. De tar vare på det de allerede har.

Kjøkkenmodeller i god kvalitet

Hos Byggtorget får du kjøkken fra Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal.

Under ser du: Bistro Dus gul fra Drømmekjøkkenet, Favn og Line fra Sigdal, skuffer Nordic Craft fra JKE. Foto: Drømmekjøkkenet, Sigdal og JKE

Lysegult kjøkken med benkeplate i stein og sorte hvitevarer.Lysegult kjøkken med benkeplate i stein og sorte hvitevarer.
Dame som steller med blomster i et kjøkken med eike- og lyse fronter.Dame som steller med blomster i et kjøkken med eike- og lyse fronter.
Kjøkken i eik og mørkegrått med kjøkkenøy og sittebenk.Kjøkken i eik og mørkegrått med kjøkkenøy og sittebenk.

Drømmekjøkkenet

Drømmekjøkkenet har lansert Wood eik mørkolje, et moderne og levende kjøkken i tre som også finnes i tre andre utførelser: Hvitpigmentert, eik svart beis og lysebrunbeiset. Er du opptatt av å velge bærekraftig når du pusser opp er dette kjøkkenet for deg, Wood har flere miljøsertifiseringer.

Dus gul er også en farge som nå er i vinden. Den passer utmerket til den slette døren Bistro, eller den kan brukes som aksentfarge til varmere trestrukturer. Fra Røroshetta kan du også få Dus gul farge på ventilatorhetta, slik at den matcher det øvrige interiøret.

Sigdal

Pocketdører er også populære hos både Drømmekjøkkenet og Sigdal. Det er skapdører som skyves inn i lommer på siden av skapmodulene. Disse fungerer som en kamuflasjevegg for å skape det usynlige kjøkkenet,  der du får muligheten til å gjemme unna skapinnredning, ovner og kjøkkenmaskiner.

Hos Sigdal er eikefrontene populære, og særlig modellen Favn. Den fås i forskjellige beisfarger, og særlig Lakriz, Eik og Nøtt går det mye av.

Eikeli er en annen populær modell med lamellfronter i heltre eik. Frontene gir et kult uttrykk som kan minne om hippe kafeer og bistroer. Eikeli fås kun som underskap.

JKE

JKE utvikler personlige kjøkken med materialer og løsninger som gjør at du kan ta smarte valg, også økonomisk. De utvikler blant annet unike signaturprodukter som gjør at du kan få et skreddersydd kjøkken etter din smak. Å bevege seg bort fra det enkle standardkjøkkenet blir stadig mer vanlig. JKE bruker primært sertifisert tre, miljøvennlig lakk og har en CO₂-nøytral produksjon.

De lyse kjøkkenene er fortsatt populære hos JKE, men fargene som velges er nå varmere enn hvit. Særlig beige er populært. Tre er også et populært materiale, og eik topper listen av tresortene. Sjekk ut både natureik, varm eik, røkt eik og svart egg. Tilbake på kjøkkenet er også vitrineskapet og de åpne hyllene.

Kjøkken med såkalt pocketdør, en dør som kan gjemmes i sidene av skapet når åpent.Kjøkken med såkalt pocketdør, en dør som kan gjemmes i sidene av skapet når åpent.

Bilde: Trendy pocketdør, skapdører som skyves inn i lommer på siden av skapmodulene. Foto: Drømmekjøkkenet

Jordnære farger og ton-i-ton

Jordnære fargetoner står støtt i trendbildet. Ton-i-ton er fortsatt gjeldende, og vegger og lister malt i samme farge som interiøret fortsetter.

Nytt er derimot at nå komplementeres ton-i-ton med sterkere farger, som for eksempel gul. Å velge kontrast på fliser, interiørdetaljer eller møbler er relativt nytt i kjøkkenet etter mange år med nøytrale valg.

Når det gjelder treverk, er interessen for varme, matte treflater stor. Etterspørselen etter mer miljøvennlige treprodukter står på toppen av listen for mange.

Mange liker de strukturerte overflater man får med treverk, men også glattmalte MDF-fronter er fortsatt populært. Da kan du få et kjøkken som går ton-i-ton med veggene eller skape spennende kontraster.

Kjøkken med høyskap på en hel vegg og stor kjøkkenøy.Kjøkken med høyskap på en hel vegg og stor kjøkkenøy.

Bilde over: Kjøkken i eik fra Drømmekjøkkenet. Foto: Drømmekjøkkenet

Nyhet til deg som vil ha et fargerikt kjøkken

Koi Fargestudio og Sigdal har inngått et spennende samarbeid for å utvikle et nytt fargeunivers til sine kjøkken. De har skapt 12 ulike fargepaletter som inkluderer både egne Koi-farger og Sigdal Jordnær-konseptfarger, som passer forskjellige kjøkkentyper og stiler. For å gjøre det enklere for deg å se hva som passer sammen, har de også satt sammen en pakke med veggfarger, fliser og farger som harmonerer.

Bilder under: Fargepalett Frø, Fargepalett Støvet Militærgrønn. Foto: Sigdal

Større kjøkkenøy

Fokuset på funksjon og design på kjøkkenet er større enn noen gang. Bærekraftige løsninger og tidløst design er viktig for oss, og vi er bevisste på hva vi kjøper. Samtidig er individuelle løsninger og personlig stil med på å gjøre dagens kjøkken spesielt spennende.

Kjøkkenøya er blitt et viktig element i kjøkkenet, og fungerer som et sosialt midtpunkt i tillegg til å gi en god arbeidssone. At det er gode systemer og oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap kommer man heller ikke unna. Uttrekkbare skuffer i høyskap til tørrvarene gjør det enklere å ha orden på kjøkkenet. Sammen med gjennomsiktige oppbevaringsbokser er  innredningssystemer i skuffer og skap viktigere enn noen gang.

Skjult ventilator i kjøkkenbenk.Skjult ventilator i kjøkkenbenk.
Sorte hvitevarer i høyskap på mørkt kjøkken.Sorte hvitevarer i høyskap på mørkt kjøkken.

Over ser du: ComboHob, platetopp med integrert ventilator og Electrolux hvitevarer i Matt svart. Foto: Electrolux

Skjult vifte er også den nye standarden, innebygd ventilator i koketoppen er kommet for å bli. For de som fortsatt ønsker ventilatorhette over koketoppen, er det populært å bestille denne i samme farge som kjøkkenet, samt messing.

Hos Røroshetta kan du velge benkeventilatoren Easy, eller du kan gå for en av de stilige og moderne kjøkkenhettene deres. De populære modellene Luna og Orion kommer i flere farger og metaller.

Med teknologien Røroshetta Sense tilpasser og justerer smarte sensorer seg automatisk etter mengden matos i rommet.

Andre mindre detaljer er belysning i skuffer og skap. Integrerte produkter, som for eksempel stekeovn, skal gå i ett med resten av kjøkkenet. I år, som årene før, er det fortsatt sorte hvitevarer og tilbehør som gjelder. At stekeovnen har funksjoner som gjør matlagingen enkel og som forhindrer matsvinn er også noe vi vil se mer av fremover.

Vask og blandebatteri som går ton-i-ton med kjøkkenet i hvitt.Vask og blandebatteri som går ton-i-ton med kjøkkenet i hvitt.
Blandebatteri i messing på kjøkken med lyse overflater.Blandebatteri i messing på kjøkken med lyse overflater.

Over ser du: Blanco vask og blandebatteri kommer i forskjellige farger og metaller. Foto: Nibu

Blandebatteri og kjøkkenvask

Benkeplater i stein er veldig populært, både i ren stein og kompositt. Det er også blitt populært å bruke benkeplaten flere steder på kjøkkenet. For eksempel kan den gjerne fortsette opp veggen bak kjøkkenbenken og fungere som backsplash. Å bruke den til å dekke en vegg på kjøkkenøya med samme materiale som benkeplaten er svært dekorativt og noe flere velger.

Ulike metaller virker også å ha kommet for å bli, og fra de foregående sesongene holder messing seg fortsatt blant de mest populære. I tillegg har stål og alt sølvfarget kommet tilbake, muligens takket være at den industrielle kjøkken-looken med rustfritt stål trender. Begge står godt til både stein og treverk, så her kan du velge og vrake ut fra hva du selv liker best.

Når det kommer til blandebatteri og vask er det to populære valg. De skal enten hjelpe helheten i rommet, eller de skal stå i kontrast til hverandre for å fremheve detaljer. I tillegg skal blandebatteriet gjerne inneholde en av to funksjoner:

  • Levere kokende vann
  • Lage kullsyrevann direkte fra springen

Kjøkkenutvalget hos Byggtorget vil variere fra varehus til varehus.

Bestill tegnetime

Før du bestiller tegnetime hos Byggtorget bør du:

  • Lage en liste over hva du trenger på kjøkkenet, og hva du ønsker deg.
  • Tenke over planløsningen. Renoverer du et gammelt kjøkken, kan flytting av vann og ventilasjon være nødvendig for å få resultatet du ønsker.
  • Ta nøyaktige mål, og husk vinduer og dører. Ta gjerne bilder av kjøkkenet om du har mulighet.
  • Lag et budsjett.

Få nytt kjøkken hos Byggtorget

Våre lokale fagfolk hjelper deg med å finne de beste løsningene for kjøkkenet, enten det er snakk om planløsning, stil, farger eller funksjonalitet.

Dette er noen av våre merkevarer:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere, og ikke alle Byggtorget har egen kjøkkenavdeling.)

Husk at hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak – det komplette kjøkken kjøper du hos Byggtorget.