Byggtorget logoByggtorget logo
Landlig kjøkken med profilerte fronter, vitrinefronter på overskap og kjøkkenøy.Landlig kjøkken med profilerte fronter, vitrinefronter på overskap og kjøkkenøy.
Landlig kjøkken med profilerte fronter, vitrinefronter på overskap og kjøkkenøy.Landlig kjøkken med profilerte fronter, vitrinefronter på overskap og kjøkkenøy.

11 inspirasjonstips til et landlig kjøkken

Landlig kjøkken er både tidløst, hjemmekoselig og sjarmerende. La disse 11 punktene gi deg kjøkkeninspirasjonen du trenger for å få en landlig stil.

– Det er en stil som aldri går av moten. Vi har brukt mye tid hjemme de siste årene, og vi er blitt enda mer opptatt av å ha det hyggelig og lunt, sier Stine Pjaaten hos kjøkkenleverandøren Sigdal.

Et kjøkken i landlig stil kan du gjøre helt til ditt eget. Uttrykket påvirkes av hvilke elementer du legger til eller trekker fra. Du kan ha et tradisjonelt landlig kjøkken, et med mer industrielt preg eller et moderne, landlig kjøkken med enklere profiler.

Her er 11 tips til hva som vil gi deg en landlig stil på kjøkkenet:

Landlig kjøkken i lys farge med fronter med profil.Landlig kjøkken i lys farge med fronter med profil.
Landlig kjøkken med dus grønn farge og profilerte fronter.Landlig kjøkken med dus grønn farge og profilerte fronter.

Bilder over: Her ser du Scala og Herregaard, begge fra Sigdal. Foto: Sigdal

11 tips til et landlig kjøkken

1. Dører med profil

Skap- og skuffefronter med profil hører til den landlige stilen og er med på å gi kjøkkenet karakter. Du får både klassiske og mer moderne profiler på fronter.

2. Myke farger

Fargene til en landlig stil er ofte myke beige- og hvittoner og duse grønnfarger. Skal du innrede et landlig kjøkken i et sommerhus, er blått og gult populære farger. Du kan også legge til mønster i et landlig kjøkken, som for eksempel tradisjonelle ruter og blomster.

Les også: Nytt hyttekjøkken? 5 fine stiler vi liker

3. Landlig stil

Et landlig kjøkken er praktisk og nostalgisk på samme tid. Det skal ha de tradisjonelle detaljene som dekorativt listverk, tallerkenhylle og synlige knagger eller knaggrekke, og materialene er gjerne naturlige materialer som stein og tre.

Svart knaggrekke med jernstekepanner hengende i landlig kjøkken.Svart knaggrekke med jernstekepanner hengende i landlig kjøkken.
Far og sønn på et landlig kjøkken med kjøkkenøy med åpne hyller i hver ende.Far og sønn på et landlig kjøkken med kjøkkenøy med åpne hyller i hver ende.

Bilder over: Bruk knaggrekker til oppbevaring av kjøkkenredskapene du bruker ofte, eller velg åpne hyller på kjøkkenøya for enkel tilgang på for eksempel kasseroller. Foto: Sigdal

4. Romslig med plass

God plass hører også til i det landlige kjøkkenet. Det skal være store arbeidsflater og god plass til oppbevaring av dekketøy. Kjøkkenøy eller et flyttbart avlastningsbord er også vanlig, om man har et stort nok kjøkken. Har du ekstra god plass vil et spiskammers være prikken over i'en.

Les også: Pocketdører kan skjule et hemmelig rom

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Beige, landlig kjøkken med åpne hyller, vitrinefronter på overskaper og svart kjøkkenhette.Beige, landlig kjøkken med åpne hyller, vitrinefronter på overskaper og svart kjøkkenhette.
Porselensvask montert direkte på kjøkkenskap i landlig kjøkken.Porselensvask montert direkte på kjøkkenskap i landlig kjøkken.

Bilder over: Få den landlige stilen med åpne hyller, vitrinedører med glass og kjøkkenvask i porselen montert direkte på kjøkkenskap. Foto: RørosHetta & NIBU

5. Åpne hyller og vitrineskap

I et landlig kjøkken er de moderne overskapene gjerne byttet ut med åpne hyller eller vitrinedører med glass og sprosser som integreres i kjøkkeninnredningen. Det er også vanlig med åpne hyller på kjøkkenøya.

6. Tradisjonell våtsone

Våtsonen i et landlig kjøkken kjennetegnes av en vakker firkantet kjøkkenvask i porselen og kjøkkenarmatur i krom. Det skal være enkelt og praktisk. Det er også flere som monterer kjøkkenvasken direkte på kjøkkenskapet, i stedet for nedfelt i kjøkkenbenken.

Les også: Smarte kjøkkenløsninger i våtsonen

7. Dekorative håndtak

Håndtakene på kjøkkenskap og skuffer er ofte vakre, klassiske knotter i porselen, helt enkle eller malt med mønster. Tradisjonelle håndtak i stål er også vanlig.

Landlig kjøkken med benkeplate i heltre.Landlig kjøkken med benkeplate i heltre.
Landlig kjøkken med profilerte skapdører og integrerte hvitevarer.Landlig kjøkken med profilerte skapdører og integrerte hvitevarer.

Bilder over: En benkeplate i heltre og sittebenk gir en varm og hjemmekoselig følelse i kjøkkenet. Foto: Drømmekjøkkenet & Sigdal

8. Robust arbeidsflate

Benkeplaten i et landlig kjøkken skal gjerne være i heltre for å tilføre en lun og varm følelse til kjøkkenet. Ønsker du en mer industriell landlig stil kan du gå for stål.

Les også: Slik velger du riktig benkeplate

9. Hvitevarer til landlig kjøkken

Til den landlige stilen vil integrerte hvitevarer gjøre at du holder den røde tråden i uttrykket, samtidig som du slipper å tenke på ulike materialkombinasjoner. En stekeovn i stål vil gjøre seg godt, og er du glad i å lage mat over gass er også gasstopper noe som passer godt inn i den landlige stilen.

Les også: Trenger du dampovn eller ovn med mikrofunksjon?

Svart kjøkkenvifte som matcher kjøkkenet i et landlig kjøkken med lang knaggrekke til kjøkkenredskaper.

Bilde: RørosHetta har mange fine kjøkkenhetter. Foto: RørosHetta

10.  Fin eller skjult kjøkkenvifte

Når det kommer til kjøkkenvifte, vil en dekorativ kjøkkenhette som matcher kjøkkenfrontene eller veggen gjør seg godt, eller du kan velge en integrert ventilator til overskap.

Les også: Den store kjøkkenvifte-guiden

11. Møbler og dekorasjon

Gå for møbler og dekorelementer som lysestaker, keramikk og glass fra bruktbutikker eller antikkforhandlere. Det vil gi sjel til rommet og binde sammen den koselige og sjarmerende følelsen et landlig kjøkken gir.

Få nytt kjøkken hos Byggtorget

Våre lokale fagfolk hjelper deg med å finne de beste løsningene for kjøkkenet, enten det er snakk om planløsning, stil, farger eller funksjonalitet.

Dette er noen av våre merkevarer:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere, og ikke alle Byggtorget har egen kjøkkenavdeling.)

Husk at hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak – det komplette kjøkken kjøper du hos Byggtorget.