Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Vindusglass som demper solvarmen

De fleste har opplevd at det kan bli svært varmt innendørs når sola steker på vinduene, og i en del tilfeller blir det så varmt at det kan bli direkte ubehagelig å oppholde seg i sin egen bolig. I slike tilfeller kan behovet for solskjerming bli forholdsvis påtrengende.

Da skal du vite at det faktisk finnes vinduer med soldempende glass. I slike vinduer er det spesialglass som slipper gjennom det meste av lyset, men samtidig stopper mye av solvarmen. Ettersom glasset først og fremst stopper varmen, er det også vanlig å kalle det varmedempende eller varmekontrollerende. Uansett vil du oppleve at det gir et verdifullt bidrag til en svalere bolig på solrike dager.

Soldempende glass kan fås i ulike varianter, alt etter hvor mye solvarme du faktisk ønsker å dempe. Sjekk ulike leverandører for å finne ut hva de kan tilby, På generelt grunnlag skal du vite at glasset blir mørkere jo mer sol du vil at det skal dempe, så det må du ta med i vurderingen. I alle tilfeller er glasset imidlertid vesentlig lysere enn 80-tallets soldempende glass som hadde en svært mørke og speilaktig overflate.

Behovet for vinduer med soldempende glass er som regel størst på vinduer vendt mot sør og vest.