Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Få mer plass med takvinduer

Med takvinduer får du muligheten til å lage lyse og trivelige rom der det i dag er trangt og mørkt. Et takvindu er nemlig ikke bare en måte å slippe inn lys på – det kan faktisk også bidra til å øke takhøyden med så mye som 50 cm.

Et normalt tak har jo som regel ganske solid tykkelse, men setter du inn takvinduer reduserer du i praksis tykkelsen på taket ganske vesentlig der vinduet er montert. Det bygger tross alt mye mindre enn tykkelsen på takkonstruksjonen, og dette får du altså i igjen i økt takhøyde. Det er forresten ingenting i veien for å montere flere takvinduer ved siden av hverandre. Dermed kan du faktisk totalforvandle et helt loft og gjøre det mye mer egnet som oppholdsrom enn du noen gang har trodd er mulig.

Et takvindu slipper dessuten inn mer lys enn andre vindustyper. På fagspråket sier vi at det gir en bedre dagslysutnyttelse. Dermed er det mindre behov for å bruke elektrisk lys, som både er bra for kroppen og har positiv effekt på strømregningen. Med et takvindu blir du dessuten mindre blendet av lyset når du ser direkte mot vinduet. Det skyldes at overgangen mellom lyse og mørke områder er bedre på et takvindu enn andre vindustyper.

Gjør du de riktige valgene kan du dessuten bruke takvinduer til å lage en balkong eller utgang til en takterrasse. Da velger du i så fall todelte vinduer der den øverste delen åpnes som et vanlig takvindu, men der den nederste delen enten kan:

  • Åpnes som en vanlig dør for å lage utgang til en takterrasse
  • Løftes opp i vinkelrett posisjon for å lage en liten balkong

138440-01-XXL_l.jpe.jpg