Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Selvrensende vinduer: Vindusglass som vasker seg selv

Selv om det er en nytelse å se ut av speilblanke vinduer, er det få som synes selve vaskejobben er gøy. Derfor bør du velge selvrensende glass til dine vinduer.

Selvrensende vinduer er vinduer med en spesiell type funksjonsglass. Egenskapene til dette glasset gjør at du kan bruke mindre tid på å vaske vinduene utvendig. De er nemlig laget på en slik måte at kombinasjonen av solens UV-stråler og regnvann fjerner støv og smuss fra det ytterste laget på glasset.

Dermed forsvinner den grå, litt matte hinnen du ofte ser på vinduene uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

vindusglass med mye vann ved siden av selvrensende vindusglass ved veldig lite vann

Bilde: Bioclean selvrensende glass fra Gilje vs. vanlig vindusglass. Foto: Gilje

Vaske selvrensende vinduer

Selvrensende glass egner seg i utgangspunktet best der vinduet blir utsatt for både sol og regn, men glasset har jo ikke noe forhold til hva slags vann som faktisk treffer det. Det er med andre ord fullt mulig å spyle med hageslangen for å sparke i gang selvrensingen på egenhånd. Det er blant annet en stor fordel på vinduer som er vanskelige å nå når du skal vaske.

Vinduer med selvrensende glass er dessuten lettere å vaske på tradisjonell måte hvis det blir nødvendig. Som regel holder det med en myk og fuktig klut uten bruk av rengjøringsmidler. Vil du blande inn litt såpe, må du sjekke leverandørens anbefalinger før du setter i gang. Feil bruk av rengjøringsmidler kan faktisk skade glasset. Skal du male huset og får maling på glasset er det viktig å tørke bort malingen med det samme, da glasset vil ta skade dersom du skraper det av.

Vær også obs på at perioder med lite regn vil påvirke glassets selvrensende egenskap, det samme vil salt som legger seg på glasset dersom du bor ved sjøen.

Se også: Trenger du solskjerming? Dette er alternativene dine

Selvrensende glass til store glassflater

I tillegg til at belegget på selvrensende glass vaskes av regnvann, gir glasset også bedre sikt enn tradisjonelle vindusglass når det regner. I tillegg til å velge funksjonsglasset der det er vanskelig å komme til, kan det også lønne seg å velge selvrensende glass der du ønsker større glassflater. Så slipper du billig unna med vindusvasken alle steder hvor sol og regn samtidig slipper til.

Les også: I disse tilfellene må du velge sikkerhetsglass

Til vindustyper som ikke kan åpnes eller snus, er selvrensende vinduer et valg du ikke vil angre på. Selvrensende glass kan også kombineres med andre typer funksjonsglass.

Mer om vinduer