Byggtorget logoByggtorget logo
kvinne og barn ser ut av et stort vindukvinne og barn ser ut av et stort vindu
kvinne og barn ser ut av et stort vindukvinne og barn ser ut av et stort vindu

Selvrensende vinduer: Vindusglass som vasker seg selv

Selv om det er en nytelse å se ut av speilblanke vinduer, er det få som synes selve vaskejobben er gøy. Derfor bør du velge selvrensende glass til dine vinduer.

Selvrensende vinduer er vinduer med en spesiell type funksjonsglass. Egenskapene til dette glasset gjør at du kan bruke mindre tid på å vaske vinduene utvendig. De er nemlig laget på en slik måte at kombinasjonen av solens UV-stråler og regnvann fjerner støv og smuss fra det ytterste laget på glasset.

Dermed forsvinner den grå, litt matte hinnen du ofte ser på vinduene uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

vindusglass med mye vann ved siden av selvrensende vindusglass ved veldig lite vann

Bilde: Bioclean selvrensende glass fra Gilje vs. vanlig vindusglass. Foto: Gilje

Vaske selvrensende vinduer

Selvrensende glass egner seg i utgangspunktet best der vinduet blir utsatt for både sol og regn, men glasset har jo ikke noe forhold til hva slags vann som faktisk treffer det. Det er med andre ord fullt mulig å spyle med hageslangen for å sparke i gang selvrensingen på egenhånd. Det er blant annet en stor fordel på vinduer som er vanskelige å nå når du skal vaske.

Vinduer med selvrensende glass er dessuten lettere å vaske på tradisjonell måte hvis det blir nødvendig. Som regel holder det med en myk og fuktig klut uten bruk av rengjøringsmidler. Vil du blande inn litt såpe, må du sjekke leverandørens anbefalinger før du setter i gang. Feil bruk av rengjøringsmidler kan faktisk skade glasset. Skal du male huset og får maling på glasset er det viktig å tørke bort malingen med det samme, da glasset vil ta skade dersom du skraper det av.

Vær også obs på at perioder med lite regn vil påvirke glassets selvrensende egenskap, det samme vil salt som legger seg på glasset dersom du bor ved sjøen.

Se også: Trenger du solskjerming? Dette er alternativene dine

Selvrensende glass til store glassflater

I tillegg til at belegget på selvrensende glass vaskes av regnvann, gir glasset også bedre sikt enn tradisjonelle vindusglass når det regner. I tillegg til å velge funksjonsglasset der det er vanskelig å komme til, kan det også lønne seg å velge selvrensende glass der du ønsker større glassflater. Så slipper du billig unna med vindusvasken alle steder hvor sol og regn samtidig slipper til.

Les også: I disse tilfellene må du velge sikkerhetsglass

Til vindustyper som ikke kan åpnes eller snus, er selvrensende vinduer et valg du ikke vil angre på. Selvrensende glass kan også kombineres med andre typer funksjonsglass.

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.

Slik fungerer Ferdig Snekra:

  1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig pris og løsning.
  2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.
  3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra Byggtorget. Enklere blir det ikke.

Som Ferdig Snekra-kunde får du:

  • Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet - enten det er stort eller lite.
  • Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt
  • Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier.
  • Konkurransedyktige priser fordi Byggtorget er en ledende aktør i byggevarebransjen. Vi tilbyr deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.
  • Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra Byggtorget som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid.