Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Etterisolasjon med fordeler

Etterisolering kan ofte være som brikker i et domino-spill – det ene drar ofte med seg det andre. Når ytterveggene skal etterisoleres kan det også være lurt å vurdere nye vinduer og ytterdører.

Tre tiltak bør alltid vurderes når det er snakk om etterisolering:

  • Bjelkelag mot kalde loft
  • Gulv mot kjellere og kryperom
  • Yttervegg

Kanskje bør du også vurdere om du skal gå for en ny type kledning? Kanskje gå fra stående til liggende eller motsatt – eller bytte fra tømmermannskledning til en profilert kledning?

Etterisolasjon av kalde loft gir mest for pengene

Har huset kaldt loft bør du sjekke hvordan det er isolert. Ved å gå fra 10 til 30 cm isolasjon i bjelkelaget mot et kaldt loft på 100 kvadratmeter er det mulig å kneppe ganske mye inn på strømforbruket.

Husk at det kan bli behov for bedre lufting på loftet. Loftet blir nemlig kaldere med mer isolasjon. Det er nok at det blir 2-3 grader kaldere for at det skal oppstå problemer med kondens og fukt. Det er også viktig at bjelkelaget mot underetasjen er tett.

Isolering av kjellere og kryperom

Mange eldre hus har kalde kjellere og kryperom som gjør at gulvene i første etasje blir kalde og strømregningen høyere. Går man fra 10 til 20 cm isolasjon på 100 kvadratmeter flate er det faktisk så mye som 1500 kroner å spare i året.

Selve jobben er ofte mer komplisert enn å isolere på loftet, men i en del tilfeller er det mulig å gjøre jobben fra kjelleren. Da kan det også være smart å montere nye stubbeloftsplater, som både er vind- og fuktavvisende.

Gjøres jobben fra oversiden og gulvet uansett skal rives opp, kan man jo vurdere å legge et lunt og komfortabelt heltregulv. Det trenger jo ikke alltid være parkett eller laminat på gulvet.

Etterisolere yttervegger og muligheten for økonomisk støtte

Mange hus har kun 10 cm isolasjon i veggene, og det kan ofte være mye å hente på å etterisolere ytterveggene. Økes tykkelsen til 25 cm over et areal på 100 kvadratmeter er det mulig å kutte strømregningen med nesten 3000 kroner i året. Og med ny vindsperre blir det dessuten færre kuldebroer og mindre kald trekk.

Husk at Enova har ulike støtteordninger. Hvis du skal gjøre større oppgraderinger av hele huset er det faktisk mulig å få inntil 150 000 kroner i støtte. Det er mye penger, så det kan være lurt å sjekke ut hvilke ordninger du faktisk kan få støtte til.