Byggtorget logoByggtorget logo
Blå ytterdør på hvitt hus.Blå ytterdør på hvitt hus.
Blå ytterdør på hvitt hus.Blå ytterdør på hvitt hus.

Bytte ytterdør? Dette bør du tenke på!

Husets ytterdør er i bruk flere ganger om dagen. Den er utsatt for vær og vind og skal holde både kulde, lyder og innbruddstyver ute. Ytterdøra bør derfor være av gode og solide materialer. I dagens marked finnes det mange muligheter.

Det kan være flere grunner til å skifte ut en utgangsdør. Kanskje er ikke den gamle døren helt tett, den har blitt slitt, eller du ønsker rett og slett et nytt uttrykk på huset ditt.

Bortsett fra det rent praktiske, sier husets ytterdør noe om de som bor der, og den gir karakter til et inngangsparti. En ny dør kan gi huset et realt løft.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

En god ytterdør skal isolere

Mange i Norge bor svært værutsatt. Med en gammel og utett dør vil huset fort kunne føles kaldt og trekkfullt.

– Å holde kulda ute er en av ytterdøras viktigste funksjoner, forteller Lydie Soares i Sweedor Norge, og legger til:

– Kulda og innbruddstyver.

Les også: Hvilken ytterdør skal du velge?

Trygt og sikkert med en solid ytterdør

Det er gjennom døra gjester ønskes velkommen inn, men det er også ytterdøra som skal holde uønskede gjester ute. Med en ny og sikker ytterdør kan du føle deg trygg når døra er låst. Det skal være vanskelig å bryte seg inn, også gjennom et eventuelt glassvindu. Hvorvidt låsen «holder fast» døren i karmen når den er lukket og låst, og at hengslene låser dørbladet til karmen når den er lukket, er andre ting som vil kunne gjøre at innbruddstyven ikke velger ditt hus.

En vanlig ytterdør av god kvalitet er i de aller fleste tilfeller nok for å sikre boligen fra innbrudd, men i enkelte tilfeller kan det være riktig å velge en såkalt sikkerhetsdør.

– Dersom man bor steder som er ekstra utsatt for innbrudd, eller av en annen grunn føler behovet for økt trygghet, kan man velge en sikkerhetsdør, forteller Lydie Soares i Swedoor Norge.

Moderne trehus med sikkerhetsdør i svart.

Bilde: Character Canvas fra Swedoor har en solid konstruksjon som gir økt trygghet fordi døren har høy sikkerhet mot innbruddsforsøk.Foto: Swedoor

En sikkerhetskvalifisert ytterdør lever opp til en høyere standard enn en vanlig ytterdør, som blant annet innebærer at døra skal kunne stå i mot innbruddsforsøk i minst 20 minutter. Vanlige ytterdører skal selvsagt også holde innbruddstyvene ute, men for de som er ekstra opptatt av sikkerhet vil en sikkerhetsdør være det riktige valget.

Sweedors nye sikkerhetsklassifiserte ytterdører i tre passer inn på de fleste bolighus uten å gå på akkord med designet, og er derfor et kjærkomment tilskudd i markedet. Tidligere måtte man gjerne velge design og utseende bort til fordel for ekstra sikkerhet, men med Sweedors nye sikkerhetsklassifiserte ytterdører er ikke det lenger nødvendig.

Dørene fås i flere modeller og farger, med og uten glass.

Svart hus med limegrønn ytterdør fra Swedoor.Svart hus med limegrønn ytterdør fra Swedoor.
Svart hus med blå ytterdør.Svart hus med blå ytterdør.

Bilder over: Velg en ytterdør med farge og får et mer spennende inngangsparti. Foto: Swedoor

Trenden viser at flere velger ytterdør med farge

Foruten de praktiske og sikkerhetsmessige fordelene ved en ny ytterdør, er det også viktig å velge noe du synes ser bra ut. Hvorfor ikke være litt vågal og velge ytterdør med farge? Døra bør selvsagt matche resten av husets stil, men noe så enkelt som farge kan gjøre en hel masse med husets uttrykk.

– Vi ser helt klart en trend med at flere tør å velge farger, forteller Lydie Soares. På Sweedors Instagram-konto ligger det for eksempel en knallgul dør med husnummeret frest ut.

– Det er gøy å se at folk eksperimenterer med farger, synes hun.

Pris, kvalitet og stil

Det går gjerne flere tiår mellom hver gang man bytter ut en ytterdør. Det er derfor lurt å bruke god tid på å finne riktig dør.

Enten det er pris, kvalitet eller stil som er viktigst for deg, kan vi hjelpe deg med ditt valg. Byggtorget fører flere varianter av Sweedors ytterdører, som også kan bestilles i nesten alle farger. Dessuten kan man velge mellom klart, frostet, Cotswold eller maskinantikt glass, eller spesialbestille dører med for eksempel husnummer.

Dørene fra Sweedor kommer i to ulike kvaliteter. Den prisgunstige Clever-line dekker de mest grunnleggende behovene, mens serien ADVANCE-LINE har utallige valgmuligheter av materialer, farger og funksjoner. Med Sweedors nye app «Door Designer» kan du se og prøve hvordan en ny dør kan se ut hjemme hos deg. Last ned appen gratis for både iOS og Android i appstore.

Kom innom oss i Byggtorget for en dør-prat, så finner vi riktig løsning for ditt hus.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg